Tak musela, nic jinýho jí nezbejvalo.
Přiznání
barbucha Tu historku jsem taky někde četla. :-) Ono se říkalo, že on vládne rodině, ona zemi a asi to byla pravda. Jsou obdivuhodní oba, ta disciplína a sebezapření, co do toho museli dát....
Četli jste, co napsala Eugenie na Instagramu? Přišlo mi to moc hezký.
Garfie Ale má pravdu holka, je dobře, že má na dědecka takové vzpomínky a ne jen ty sesněrované nějakými pravidly. Ostatně i Harry, myslím, psal, že mu mj. budou chybět grilovačky s dědečkem.
brrr
Jo, psal, to se mi taky líbilo, bylo to osobní. Ale tohle je tak nějak milejší. Asi že hezky shrnula obě ty polohy, veřejnou i soukromou. A dýchá z toho láska. Myslím, že jako dědeček musel být skvělý, asi lepší než otec, ale to tak bývá často.
Garfie u nich v rodině je to prý "tradiční" ten lepší vztah s prarodiči. Údajně je to dáno těmi povinnostmi a sešněrováním pravidly.
Evaeva Mně to právě ani nepřijde divný, já mám pocit, že je to i ve spoustě "normálních" rodin.
Garfie to teda. Si casto rikam, jak by nam vsem bylo, kdyby byl tata tak dedicated otec, jako je ted dedecek...![]()
Garfie ano, to máš pravdu.
brrr
Jo, psal, to se mi taky líbilo, bylo to osobní. Ale tohle je tak nějak milejší. Asi že hezky shrnula obě ty polohy, veřejnou i soukromou. A dýchá z toho láska. Myslím, že jako dědeček musel být skvělý, asi lepší než otec, ale to tak bývá často.
Přesně tak. Napsala to krásně, a děda musel bejt super. Prarodič to má vždycky jednodušší, už to neni zodpovědnost a povinnost, ale zábava!
On určitě chtěl i pro svoje děti to nejlepší, ale holt byl ze starý školy, voják k tomu... navíc věděl že v týhle rodině je disciplína zvlášť důležitá.
Zrovna jsem včera večer koukala na Crown a díl, který byl hodně o něm - jak a proč musel jít na tu skotskou školu a Charles pak taky, smrt jeho sestry v letadle atd. Smutně mi z toho bylo.
Jako jo, když se na to člověk dívá takhle zblízka, tak je mu někdy těch lidí i líto... ale zas na druhou stranu to tehdy tak chodilo v mnoha rodinách, navíc ve srovnání s ostatníma se Windsorové neměli až tak zle ![]()
Mně se zdá že ty další série jsou proti prvním dílům k protagonistům vysloveně kritický, nebo jestli skutečně v těch pozdějších letech ztratili kontakt s realitou? On Philip občas taky udělal botu - jak si například (ve skutečnosti, i to je v tom seriálu) stěžoval v americký televizi že jim stát nechce přidat na "platu" a že snad budou muset prodat svoji jachtu... to mě zas naopak trochu rozveselilo ![]()
barbucha tam ještě nejsem, ale baví mě to moc. V průběhu děje si gůglím další informace, hodně jsem toho nevěděla.
A že ztratí kontakt s realitou mi přijde jako hotová věc. Já bych jí určitě ztratila. Zvlášt právě ty lidi v postavení Phillipa nebo obzvlášť Margaret.
barbucha
Jo, to máš pravdu.
Lenka22 Já měla na gymplu takovou stařičkou angličtinářku, strašnou fanynku britské královské rodiny. Z gymplu jsem vyšla prakticky nepoznamenaná jazykem, ale znalosti o rodině jsem měla dost obsáhlé.
Musím říct, že během sledování Koruny jsem občas překvapila i sebe a v manželových očích jsem teda získala nelíčený obdiv, protože jsem často takhle z fleku vysvětlovala ty rodinný komplikace a vztahy....:-)
Pavlena Já dědečka pořádně nezažila ani jednoho a to jsem měla tři a vždycky mi to chybělo. Táta byl teda skvělej-jako otec, z dospělýho hlediska je mi teď jasný, že za manžela bych ho teda nechtěla.
Pevnou rukou u nás vždy vládly ženy, s tátou byla sranda! To že se nepotkal s mýma dětma je fakt jediný důvod, proč je mi líto, že jsem neměla děti dřív. :-(
Ten seriál je výborně napsanej. Samozřejmě ty dialogy mohly probíhat úplně jinak, ale jsou strašně zábavný
Jinak ty historický záležitosti jsou věrně podaný...
Mě k tomu přivedly teta s babičkou... ještě za totáče sbíraly takový ty společenský časáky většinou z Rakouska (a chytaly i jejich tv programy)... a v nich jela veškerá aristokracie aka smetánka, tak jsem vždycky o prázdninách nastudovala novinky a byla v obraze, co, kdo, kdy, kde a jak ![]()
Byla jsem na mejdanu ![]()
A bylo to supeeeer
Tak Betty měli jsme na návštěvě 2 (dva!) kamarady! Bylo to supeeer
.
Nevíte, co to bylo za ženu, která jela s královnou v autě na pohřeb?
Tabea Díky :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí