No oni lidi jsou většinou altruisté vůči všem skupinám a etnikám do té doby, než je mají za sousedy... Není se čemu divit - hlas smečky. Něco prostě ani civilizace z člověka nevymlátí.
Přiznání
Samantha no myslim, že nejde o hlas smečky, spíš o to, co to společný soužití přináší
No tak jinak - teritoriální chování smečky.
Samantha jojo, to vížejo, napasujeme se "nejsem rasista, ale...", blbost, mně vadí jejich záměrná nekompatibilita, vadí mi způsob jakym skupujou nemovitosti a tim deformujou trh, bohužel jsou často neomalený a buranský a malou snahou o asimilaci se prostě už jenom timhle blbě vyčleňujou, za sousedy je nemam.
Mutziputzi Šmarjá, psala jsem někde, že mi Rusáci nevaděj? Nebuď jak poterefená husa.
Mutziputzi Přidávám se. Nemám je ráda a je jich tu strašně moc. Nakupujou nemovitosti na obou březích - Vyšehrad je enkláva jak vyšitá, nejsou to dobří sousedé, je smutné, když v tram slyším hlavně ruštinu (česky se neučí, mají své komunity). Vinohrady směrem k Vršovicím, tak je to prý dost síla, tam jsou hromady těch středně bohatých, prý se chovají velmi arogantně. A dtto na Radlické, to je zase jedna velká ukrajinská ubytovna. To pokřivení trhu s nemovitostmi mě hrozně štve.
Tak snad je Putin nebude potřebovat "zachraňovat"...
priznavam, ze s napetim ocekavam dalsi vyvoj diskuse na tema: jsou zde narody a etnika, vuci nimz je xenofobie povolena, a jine, vuci nimz je neprijatelna? pokud ano, cim se to ridi a jak je spravne odlisim?![]()
viktorka_od splavu v Brne to nebudes potrebovat
Mutziputzi no bohužel je "ruská" už i značná část Vinohrad a mají tam kromě činžáků i své obchody, kadeřnictví aj. Bydleli jsme většinu života u Jiřáku a ty poslední roky byly už hrozný. I když co se týká sousedů, měli jsme asi dva roky na patře francouzskou rodinu a nic horšího jsem nezažila.
viktorka_od splavu Jojo. Buranský, malá snaha o asimilaci... Jako ne že ne, ale zkus to napsat o jiných.
Sweet Potato napriklad?
Mutziputzi Zvlášť když na tom našem správném břehu nakupují jeden byt za druhým...
Ano, všude jsou ...
Tak třeba v Butovicích, kam jezdím za babičkou, je Rusů hodně už dlouho. Jenže jak je to sídliště, tak jsou to holt takový ty chudší a normálnější, děti chodí do českých škol a mluví česky už bez přízvuku, rodiče se ve styku s Čechama taky snaží, i když je tam ten přízvuk znát. U těch mi spíš přijde, že se snaží moc nevyčnívat, prostě jsou takový celkem normální. Buděj dojem, že jsou hlavně rádi, že nemusí bejt v Rusku.
Kdo mi ovšem fakt vadí, jsou takový ty "novyje ruskyje", který mají prachy a evidentně pocit, že jsou šéfové zeměkoule a velký gubernátoři a podle toho se taky chovaj. A ty mi teda pijou krev hodně. A souhlasím, taky mám pocit, že jejich počet tady poslední dobou hodně narůstá a nemám z toho ani trochu radost.
Mutziputzi tak jasně, Brno je prakticky na Ukrajině:D
Ounz Já jsem teď narazila na tohle, poslední kapka
https://www.instagram.com/p/BzaAJzfitmI/?utm_source=ig_web_copy_link
ted koukam, ty jo a ta kyticko fotka s robickem posledni. Nejhorsi jsou ale ty jeji slogany, bombim to s kami? nabombeny krabicky a v jidle je sila a laska ![]()
jinx uka, kdo resi pul kila? to je desna blbost, napijes se vody a je to tam ![]()
Stydim se, ale hrozně mi vadí narůstající počet Rusů, ne turistů, ale obávám se že rezidentů v Praze, myslim, že se mi to nezdá, že jich je tady stračně moc, čím dál víc.
Nestyd, ja i tady poznam rusa na 50 metru, naprosto bezpecne.
Na téma rusofobie jsem před pár týdny na Vltavě zachytila a s chutí si poslechla do konce výborný rozhlasový dokument Daniela Kupšovského. Moc doporučuju!
... Vrátit se po čtyřech letech z největší západoevropské metropole domů, působí, jako by se člověk vracel do „rodné vesnice“. Všechno se zdálo menší, všechno bylo blíž, vznikla spousta nových obchodů a kaváren, domy byly opravené, ulice čistší. Měl jsem dobrý pocit. Než jsem zjistil, že na ulicích vedle různých evropských jazyků slýchám čím dál častěji i ruštinu. Zvyšující se výskyt ruštiny mě začal iritovat. Nejednalo se totiž jen o turisty. Rusky najednou mluvili i pejskaři nebo rodiče s dětmi na hřišti. S ruštinou se také často pojilo i povýšené chování, oslovování Čechů v ruštině a absence základních zdvořilostních frází nebo návyků. „Prosím vás… promiňte… děkuji a na shledanou“ jako by někteří Rusové prostě nepoužívali. Poprvé v životě jsem propadal záchvatům xenofobie. A v té době jsem ve vzteku napsal na Facebook status, ve kterém jsem to všechno ventiloval....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí