Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 04. července 2019 10:27

No oni lidi jsou většinou altruisté vůči všem skupinám a etnikám do té doby, než je mají za sousedy...  Není se čemu divit - hlas smečky. Něco prostě ani civilizace z člověka nevymlátí.  

Online Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 04. července 2019 10:29

Samantha no myslim, že nejde o hlas smečky, spíš o to, co to společný soužití přináší

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 04. července 2019 10:32

Potrefenáhusa 

No tak jinak - teritoriální chování smečky.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 04. července 2019 10:33

Samantha jojo, to vížejo, napasujeme se "nejsem rasista, ale...", blbost, mně vadí jejich záměrná nekompatibilita, vadí mi způsob jakym skupujou nemovitosti a tim deformujou trh, bohužel jsou často neomalený a buranský a malou snahou o asimilaci se prostě už jenom timhle blbě vyčleňujou, za sousedy je nemam.

20970 příspěvků moje polička 04. července 2019 10:34
Reakce na Samantha:

Potrefenáhusa 

No tak jinak - teritoriální chování smečky.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 04. července 2019 10:42

Mutziputzi Šmarjá, psala jsem někde, že mi Rusáci nevaděj? Nebuď jak poterefená husa.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 04. července 2019 11:46

Mutziputzi Přidávám se. Nemám je ráda a je jich tu strašně moc. Nakupujou nemovitosti na obou březích - Vyšehrad je enkláva jak vyšitá, nejsou to dobří sousedé, je smutné, když v tram slyším hlavně ruštinu (česky se neučí, mají své komunity). Vinohrady směrem k Vršovicím, tak je to prý dost síla, tam jsou hromady těch středně bohatých, prý se chovají velmi arogantně. A dtto na Radlické, to je zase jedna velká ukrajinská ubytovna. To pokřivení trhu s nemovitostmi mě hrozně štve. 
Tak snad je Putin nebude potřebovat "zachraňovat"...

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 04. července 2019 12:27

priznavam, ze s napetim ocekavam dalsi vyvoj diskuse na tema: jsou zde narody a etnika, vuci nimz je xenofobie povolena, a jine, vuci nimz je neprijatelna? pokud ano, cim se to ridi a jak je spravne odlisim?

20970 příspěvků moje polička 04. července 2019 12:32

viktorka_od splavu v Brne to nebudes potrebovat

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 04. července 2019 15:19
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. července 2019 15:25

Mutziputzi no bohužel je "ruská" už i značná část Vinohrad a mají tam kromě činžáků i své obchody, kadeřnictví aj. Bydleli jsme většinu života u Jiřáku a ty poslední roky byly už hrozný. I když co se týká sousedů, měli jsme asi dva roky na patře francouzskou rodinu a nic horšího jsem nezažila.

Offline Sweet Potato
40531 příspěvků moje polička 04. července 2019 15:31

viktorka_od splavu Jojo. Buranský, malá snaha o asimilaci... Jako ne že ne, ale zkus to napsat o jiných.

20970 příspěvků moje polička 04. července 2019 15:34

Sweet Potato napriklad?

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 04. července 2019 15:37
Reakce na 999:

Mutziputzi Zvlášť když na tom našem správném břehu nakupují jeden byt za druhým...

Potrefenáhusa 

Ano, všude jsou ... 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 04. července 2019 15:58

Tak třeba v Butovicích, kam jezdím za babičkou, je Rusů hodně už dlouho. Jenže jak je to sídliště, tak jsou to holt takový ty chudší a normálnější, děti chodí do českých škol a mluví česky už bez přízvuku, rodiče se ve styku s Čechama taky snaží, i když je tam ten přízvuk znát. U těch mi spíš přijde, že se snaží moc nevyčnívat, prostě jsou takový celkem normální. Buděj dojem, že jsou hlavně rádi, že nemusí bejt v Rusku.

Kdo mi ovšem fakt vadí, jsou takový ty "novyje ruskyje", který mají prachy a evidentně pocit, že jsou šéfové zeměkoule a velký gubernátoři a podle toho se taky chovaj. A ty mi teda pijou krev hodně. A souhlasím, taky mám pocit, že jejich počet tady poslední dobou hodně narůstá a nemám z toho ani trochu radost.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 04. července 2019 20:09

Mutziputzi tak jasně, Brno je prakticky na Ukrajině:D

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 04. července 2019 21:39
Reakce na Mutziputzi:

Ounz Já jsem teď narazila na tohle, poslední kapka

https://www.instagram.com/p/BzaAJzfitmI/?utm_source=ig_web_copy_link

​ted koukam, ty jo a ta kyticko fotka s robickem posledni. Nejhorsi jsou ale ty jeji slogany, bombim to s kami? nabombeny krabicky a v jidle je sila a laska

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 04. července 2019 21:41

jinx uka, kdo resi pul kila? to je desna blbost, napijes se vody a je to tam

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 04. července 2019 21:44
Reakce na Mutziputzi:

Stydim se, ale hrozně mi vadí narůstající počet Rusů, ne turistů, ale obávám se že rezidentů v Praze, myslim, že se mi to nezdá, že jich je tady stračně moc, čím dál víc.

​Nestyd, ja i tady poznam rusa na 50 metru, naprosto bezpecne. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 04. července 2019 22:11

Na téma rusofobie jsem před pár týdny na Vltavě zachytila a s chutí si poslechla do konce výborný rozhlasový dokument Daniela Kupšovského. Moc doporučuju!

https://vltava.rozhlas.cz/ma-soukroma-rusofobie-jak-se-naucit-zit-s-ruskymi-imigranty-v-praze-7943667

... Vrátit se po čtyřech letech z největší západoevropské metropole domů, působí, jako by se člověk vracel do „rodné vesnice“. Všechno se zdálo menší, všechno bylo blíž, vznikla spousta nových obchodů a kaváren, domy byly opravené, ulice čistší. Měl jsem dobrý pocit. Než jsem zjistil, že na ulicích vedle různých evropských jazyků slýchám čím dál častěji i ruštinu. Zvyšující se výskyt ruštiny mě začal iritovat. Nejednalo se totiž jen o turisty. Rusky najednou mluvili i pejskaři nebo rodiče s dětmi na hřišti. S ruštinou se také často pojilo i povýšené chování, oslovování Čechů v ruštině a absence základních zdvořilostních frází nebo návyků. „Prosím vás… promiňte… děkuji a na shledanou“ jako by někteří Rusové prostě nepoužívali. Poprvé v životě jsem propadal záchvatům xenofobie. A v té době jsem ve vzteku napsal na Facebook status, ve kterém jsem to všechno ventiloval....