Lamicka Ano, já to četla poprvé až na MP a připadá mi to srandovní. Asi jako vytlemený ;)
Jazykové přestupky
Pinot Noir znám jen zateplený, ale vyteplený mě taky nepohoršuje
Potrefenáhusa Mě nepohoršuje, mě to spíš rozesmívá
. U nás taky jen zateplený.
Pinot Noir vytlemeny neznas? U nas je to hrozne bezne, vubec by me nenapadlo, ze to nekdo neslysel. Vytepleny si bez kontextu predstavim nekoho ala vizualni stereotyp gaye;-). Rozhodne ne zadnou vec
Karja Vytlemený právě jo, a proto mi vyteplený připadá divné, jelikož mi to připomíná toho vytlemence ![]()
Pinot Noir Aha! Hele a na super.cz se uz nevystavuji zlabky, ale nastavuji zlabky! To uz zi lehce prasacky...
Ten clovek vejstoval muj cas. ![]()
Pinot Noir Aha! Hele a na super.cz se uz nevystavuji zlabky, ale nastavuji zlabky! To uz zi lehce prasacky...
Zajímavý je, jak si člověk zvykne... Dříve se za lehce prasácký považovalo vystavování žlábků.
Stokrát denně viděno a čteno už to tak divný nepřijde.
Doufám, že nedožiju dob, kdy bude normální vystavovat holé frndy. Ale Dara už to slibně načala, takže, kdoví...
Potrefenáhusa Karja vynosit šaty ve smyslu unosit, využít mi taky přijde divné, ale ještě horší je vynést. XY vynesla na akci zlaté šaty .... vždycky si představím, jak je v náručí vynesla z auta, pohodila na chodník a odjela.
Kokoska Co na chodník? Vynést jedině do popelnice.
unosit - to je takové úplně je oddělat, prostě se pomalu rozpadají... (nepoužívám, ale takto to cítím a takto bych to použila :-)
vynosit - ve smyslu pořízení není zbytečné, využiju to, nebude to zahálet ve skříni, takže i když mám už tři pruhovaná trika, vynosím i čtvrté (tedy jako u někoho "unosit")
a vynést mi přijde jako slovo naprosto ok právě pro ty výjimečné / jednorázové situace spojené spíš s luxusním kouskem, triko z HM nevynesu (leda tak do toho koše :-))
takkže za mě takto :-)
Kokoska ja si spis predstavim ze je nacpala do pytle a vynesla do popelnice
nolita já mám tu kategorii oddělat=onosit (spíš ve tvaru onošené oblečení), využít=unosit
Potrefenáhusa onosit taky jde ![]()
nolita čeština se mění, já to chápu, ale prostě některé tvary, spojení, užití slov mi přijde divné. Za pár let si třeba zvyknu :)
Kokoska tak to mně taky, to není nic divného, na něco si časem zvyknu, něco mi tahá uši pořád, ale beru, že pro někoho je to slovo normálka... jsem to psala spíš, pro ilustraci :-)
Karja no ale to je něco, co už je ekl, ale ještě to donosíš do roztrhání :-)
nolita To je falt, mozna to zni, ze uz se to ani nevypere:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje