Janulik03 díky!
Domáce spotrebiče
Děkuji opožděně za reakce, už je na cestě Optigrill ![]()
Zaptam se treba tady - nedávno se tady nekde resil praci prasek s jelenem, jak dobre zvlada bily obleceni? I lehce zasvineny. A jak na vyvarovani treba uterek?
Jo a je nejakej dobrej setrnej prasek(spis gel) na cerny veci?
Ja to nikdy moc neresila, ale posledni tydny se osypu a skrabu skoro vsem, takze menim prasky, sprchace...no raodst..
Lama_z_Lana budu asi v menšině, ale mně ten jelen nefungoval ani na běžně zapocené oblečení, na nějaké fleky už vůbec.
Lama_z_Lana já bych doporučila krom změny prášku vymáchat všechno co přijde do přímého styku s kůží ještě ručně v teplé vodě a pak šoupnout zpátky vyždímat. uvidíš, kolik ještě mydlin z toho i přes vymáchání pračkou jde.. praktikovala jsem kvůli synově ekzému kdysi, čistě na jeho věci, a docela jsem byla překvapená - ale fungovalo to.
Lama_z_Lana já v jelenovi nebo jelínkovi peru furt, ale fleky na oblečení asi skoro nemáme a bílý oblečení skoro nevlastníme, takže mně přijde, že pere uplně v pohodě. Neperu teda moc na ty nízký teploty typu 30 a krátký programy
na to máchání dávám místo aviváže naředěnej ocet, má to taky pomáhat vymytí prášku z prádla i z pračky. A prášek nepřehánět s dávkováním, taky se dá u některých praček to máchání přidat do programu.
Lama_z_Lana V jelenovi peru porad, bile pere pekne. Cerneho jelena nebrat, muzi vybledlo nekolik tricek, ktere byly roky cerne. Tam jsem se vratila k Woolite.
Lama_z_Lana Ještě jsem teď někde četla chválu na tierra verde prášek z mejdlovych orechu, ale vyzkoušený nemám
Dik za postrehy! Ja jsem roky na cerny a na barevny pouziva Perwoll gel, ale minimalnebu toho asi zmenili slozeninebo co, protoze mi zacal i brutalne smrdet. Na bile proste jenom sypkej, tam prijdou gely uplne k prdu, ale tam mi prijde ze me to nedrazdi jako neco v tom gelu
a co jsem zatim vyzkousela ty eko, tak v pohode, ale proste to nepere dle mych predstav. Jeste teda teda vyzkousim nejaky detsky, jestli budou vic "sensitive".
Jinak sem musela vymenit i vsechno v koupelne, a to jsem se mohla mejt cimkolov bez jakykoliv reakce.
Lamickavidis to, to jsem si zrovna rikala, ze ten cernej jelen je snad jedinej primo na cerny, co jsem takhle videla ![]()
Potrefenáhusa ja pouzivam avivz uplne minimalne, ja to obleceni nerada prevoneny (ted mam frosh a ta je jemna a nevtirava, mela by byt i hypoalergeni), takze obcas jen rucniky. Ten ocet bych nedela, to je vec ze ktery se mi navaluje a nemuzu byt s octem ani v jedny mistnosti. Takze tech par vterin v praci s konc. kyselinou octovou je vzdycky ocistec ![]()
Lama_z_Lana Perwoll na cerny smrdí úplně brutálně už asi 15 let hele
no ten ocet není cítit vůbec, max chvilku, když ho lijes do pračky, pak už vůbec, z prádla ani malinko
frosch miluju tu mandlovou avivaz, ale máme susicku, tak už nic
jeste má tierra verde levandulovy machadlo myslím na bázi kyseliny citronový, který má taky vymejvat zbytky prášku
vune neoslni, ale přišlo mi též funkční

Potrefenáhusa jo ten mandlovej prave pouzivam! TV mam ten ten praci gel, ten vonin uplne bozky po levanduli, ale vykon nic moc. Vzala jsem na zkousku ten jejich prasek, tak jestli je i na pleny, tak moje obcasny umazani od make-upu nebo jidla by mohl dat ![]()
Lama_z_Lana Na černé používám tekutý od Denkmitu z DM, ale není eko. Dcera ho snáší bez problémů a má atopický ekzém.
notna dik...ja sem si rikala, ze kdyz teda delam takovy obmeny, vezmu to i zrochu zodpovednejc, ale kdyz to nezafunguje, beru vsechno ![]()
Jsem prací lempl. Používám jeden sypký prací prášek, a to ten, který je zrovna v akci, na veškeré praní.
Lama_z_LanaMy jsme hodně eko domácnost, ale ten prášek na černý jsem vyhovující eko nenašla. Ale je teda pravda, že jsem si svoje oblíbence našla už před lety a teď jedu pořád v tom stejném. Možná už na trhu jsou lepší.
Pinot Noir já rovněž, jenom používam ty kapsle, s těma nenasvinim tolik![]()
Pinot Noir ja na bily taky, ale jak mam vetsinu hadru cernejch, tak se mi v sypkym proste opiraj a sednou ![]()
Lama_z_Lana Za mna jelen super, biele je pekné, pridavam niekedy sódu.
Na čierne mám tento gél, má príjemnú nevtieravú jemnú citrónovú vôňu. Na jemné farebné mam gel od Ecover s úžasnou vôňou medoveho melónu.

Pinot Noir Mutziputzi ja to taky nikdy neresila (jen to cerne, tam je to opravdu znat), ale jelen mi hezky voni, tak jsem u nej zustala.
Lama_z_Lana Já mám většinu hadru taky cernou a mydlim všechno v tom klasickým sypkym jelinkovi/jelenovi, nechci navádět, ale já to na našich hadrech nepozoruju
jen na vlnu mám něco na vlnu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje