Karoleena baltik Já tu rejzi takhle většinou buď pripalim k hrnci nebo je to blato.
Domáce spotrebiče
Potrefenáhusa já rýži nejdřív osmažím na tuku, až vydává při míchání takový pískavý zvuk, pak přidám dva díly vody, přiklopím a na nejmenší možnou teplotu dusím 18 minut. Neotvírat, nemíchat. Vařím ovšem kulatozrnnou, ale lepivá být nesmí ;) Sweet Potato
Mě hlavně přijde zhavit troubu kvůli 20 minutam vareni ryze dost zbytečne, navíc v létě by to u nas ani nešlo.
continuity ja robim ryzu na plyne na platni, v keramickom(?) Hrnci. Trúbu sa mi kvôli tomu nechce zapinat.
Tiez mam system diel ryze, dva diely vody, ak nedavam opecenu cibulu tak trochu oleja do ryze aby nebola suchá. Zapnem a ked zacne vriet, premiesam, vypnem a pod pokrievkou necham 20 minut svojmu osudu. Ale pouzivame obyc modru SOSku.
Mrakoplas v tých liatinovych hrncoch by to asi aj šlo, dlho držia teplo. Ale já som rýžu pripalila, že sa nedala jest, asi 2x, varim 25 rokov. Tak ked sa to začne zhoršovat, konečně si kupím minutku. ![]()
Já jsem asi divná, preferuju rýži kulatozrnou a lepivou.
No konečně! Já minule dostala na návštěvě dlouhozrnnou rýži, asi po patnácti letech jsem to jedla a přišla mi teda úplně divná! ![]()
Já jsem už tak rozmazlená, že bych snad rýži bez rýžovaru ani neuvařila!! Tak jsem si na něj zvykla, že jsem všechny finty zapomněla (maminka vařila v peřinách a výbornou dělal můj expřítel, asi nějak podobně jako Pinot Noir , asi se mu po letech ozvu a zeptám se
). Teď mám super rýžovar, který se dá použít i jako pomalý hrnec, na polívky, i smažit se v něm dá (dokonce i jogurty dělat), vozíme si ho sem tam i na dovolenou! :-)
Garfie v peřinách dělávala někdy i moje máma ![]()
Garfie co je to za rýžovar pls? když je to tak univerzální, mohlo by se mi to hodit. díky moc!
mitford sister Myslím, že je to přesně tento. Je fakt skvělý, dřív jsem si vozila rýžovary z Japonska, ale tento je lepší.
Potrefenáhusa já rýži nejdřív osmažím na tuku, až vydává při míchání takový pískavý zvuk, pak přidám dva díly vody, přiklopím a na nejmenší možnou teplotu dusím 18 minut. Neotvírat, nemíchat. Vařím ovšem kulatozrnnou, ale lepivá být nesmí ;) Sweet Potato
Přesně tak ji dělám. Opékám, dokud nezesklovatí (nezprůhlední), když zrnka zahnědnou, nic se neděje. Osolit, já dávám kousek cibule se zapíchanými hřebíčky. Není problém ji ochutnat a dovařit přesně podle potřeby. Nejdůležitější je to nemíchat a spíš táhnout, než vařit.
Někdy ji zaliju vodou a přehodím do nádoby do mikrovlnky a tam je taky za těch -+ 20 minut.
viktorka_od splavu continuity Potrefenáhusa
jak píšu výše, tak doma taky v té obyčejné MV vařím zeleninu nebo rýži, ale jen v nádobách od Tupperware. Co do těch MV dáváte za nádobí? Keramiku? Varné sklo? Porcelán? Kdyby se ty programy vylučovaly, tak by se dal na zapékání nebo vaření dát i jiný materiál, ale četla jsem, že MV používá v jednom programu kombinaci mikrovln a pečení, takže kov je vyloučen. A pro děcka se mi nechce nějaké drahé plastové nádobí kupovat a manipulace s rozpálenou keramikou nebo sklem taky není nic moc, tam věřím jen sobě, nemají dost zkušeností a respektu.
Mmch, kolegyně mi napráskala na kolegu, věkem po padesátce, že si včera v práci ohřál nějaké kupované jídlo v MV, plast se mi trošku seškvařil, tak to z toho seškrábnul a pod jídlem pak ještě našel zálivku v pytlíčku ... no tragédie, oni doma nevaří, tak uzavřené restaurace jsou noční můra celé rodiny. Kolegyně mu dneska uvařila, nemůže se na to dívat
.
Garfie super díky, nechám si to nadělit k narozkám - nikdy nevím, co mám chtít, když se rodiče ptají :)
Mirka Já na to vaření v páře mám speciální nádobu, která byla součástí příslušenství mikrovlnky, taková třídílná misa se sítem a vikem
Garfie ale troubu asi nenahradí, že? Myslím pro pečení masa. To jídlo se v něm dusí, ale neopéká, nebo...? Už jsem na ty multihrnce taky koukala, ale neměla jsem nikoho s referencemi. Uvažuju, jestli by se mi hodil i domů, viděla jsem nějaký, který funguje i jako tlakový hrnec.
Potrefenáhusa to má asi kolegyně, moc si to chválí, ale na to zapékání, pečení a spol? Jak říkám, já v MV vařím, ale jen v tom "lepším" plastu.
U mw mi přijde důležité, aby ohřívala rovnoměrně, což podle mě všechny neumí. Měla jsem dlouho od Whirpool tady zmiňovanou v kombinaci s horkým vzduchem, grilem a crispem. Byli jsme dva, normální troubu jsme ani nepořizovali. Tato byla super. Kupovali jsme si ji do prvního bydlení. už sice není u nás, ale pořád funguje už 19 let.
notna a jaké nádobí jsi do ní dávala?
edit - já si říkám, abych nepřizovala MV s milionem funkcí, které ta MV stejně neumí pořádně a nakonec v ní děcka budou stejně jen ohřívat.
Mirka Podle použité funkce. Na mw nádobí do mw, na crisp byl ve výbavě součástí crisp talíř, na horkovzdušnou funkci jako do normální trouby. Všechno jsem teda měla kulaté, abych nemusela vypínat točící talíř, což šlo, ale při točení to bylo vše rychleji a rovnoměrněji hotové.
Whirpool tenhle typ stále dělá, ale už jsou mnohem lepší a mají i větší vnitřní prostor. Kdybych měla malou kuchyni, zase si pořídím tuto.
Potrefenáhusa to má asi kolegyně, moc si to chválí, ale na to zapékání, pečení a spol? Jak říkám, já v MV vařím, ale jen v tom "lepším" plastu.
No na to zapekani atd. je tam prave ten crisp talíř (asi s teflonem?), mám tu, co ji nade mnou chválí notna
Mirka To určitě ne, nějaké asi budou, ale tenhle ne. Chceš asi něco malého, nebo spíš multifunkčního? Možná remoska? Jinak já mám takovou minitroubu od DeLongi, slouží zároveň jako pekárna a je super.
Díky všem! Takže mám dvě varianty - MV s některými funkcemi trouby a k tomu ten multihrnec nebo jednoduchou MV a plnohodnotnou troubu. Je tam málo místa a ty spotřebiče potřebuju blbuvzdorné a ne zas až tak drahé (nezařizuju svoji domácnost).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje