Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 14. října 2021 16:29

Gatita já mám Kenwood k-mix. Používám hlavně hnětení, trochu šlehání, hodně mlejnek na maso a ... takový to co nakrájí kořenovou zeleninu na kolečka. Jsem plně spokojená.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 14. října 2021 19:43

Gatita já mám Kenwood asi 10 let a je úplně v pohodě. Hodně teda používám mlýnek na maso a pak hnětač, občas nějaké krouhání. 

Dobře je, že se ty věci dají dokupovat postupně, teď jsem si pořídila mixovací nádobu a taky ji celkem využiju, i když mi deset let vůbec nechyběla. 

Akorát teda nevím kolik stojí, mám pocit, že za ta léta celkem podražil. 

Online Gatita
8553 příspěvků moje polička 14. října 2021 20:09

Mohučanka continuity @evaeva za reakce.

Mam v uzsim vyberu kovovy KW  a Kitchenaid, ten druhy je drazsi, zato ma mene funkci:) Maji i nejakou mini variantu, tak uvazuju, jestli by mi stacil objem misy 3l a pect recepty s necelymi 700g mouky.  Asi jo, ale jeste to musim promyslet. kw ma i kamaradka a je spokojena.  Rodina mi chce neco koupit, tak se tady potim nad ruznymi recenzemi.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. října 2021 13:14

Gatita kovový je Sencor a taky Concept má docela zajímavý robot, ale vyzkoušený nemám ani jeden. Máma si koupila kovový Gratus, moc toho na něm ještě nedělala, ale ten je dražší.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 15. října 2021 16:52

Gatita já mám kenwood chief 13 let a velká spokojenost. Je dost v zápřahu. Akorát jsem si párkrát říkala, že by možná Chef XL byl lepší, že se do Chief nevejdu. Takže s tím mini tedy nevím  

Online Ginger
1214 příspěvků moje polička 16. října 2021 10:21

Gatita mam kenwood s indukci tak 12 let a naprosta spokojenost. Za tu dobu jsem menila jen nastavec na strouhani.

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 16. října 2021 15:30

Gatita ja mam ctyri roky eta gratus max 3 a funguje skvele. Slehani, hneteni, michani, mixovani, mleti masa, strouhani, odstavnovani... Mam k nemu i dost dalsiho prislusenstvi navic. Vsechno zvlada perfektne. Mama ma nejaky levnejsi bosch mum a ja u nej vzdycky nadavam, jak vedle toho meho funguje mizerne. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. října 2021 16:20

continuity podrazil a aj to príslušenstvo je teda dosť mastné, chcem kúpiť struhac a skoro stovka (eur). To mi príde fakt dosť. Gatita ja som s kenwoodom spokojná tiež, akurát sa mi zdá hlučný pri mieseni chleboveho cesta. Ale možno mám vadny kus, mama ma ten istý a vraví, že jej je tichsi. Mám veľkú nádobu, bála som sa, že mi nespracuje malé množstvá, ale úplne v pohode aj tri bielka vyslaha. Ale stacil by aj mensi. Mám Chef xl Elite. 

Edit.ba týmto som si spomenula, že k nemu mám aj mlynček na mäso, ešte bude asi nevybaleny v krabici

Online Gatita
8553 příspěvků moje polička 16. října 2021 17:28

Mrakoplas mlynek mam solo, ten ani nepotrebuju. Me paradoxne odpuzuji ty obrazky robotu, jak jsou kolem desitky kotoucu, nastavcu a udelatek, uplne vidim, jak doma tomu zelezarstvi delam misto...to se mi libi na tom artisanu, ze ma 3 metly a slus, ovsem ta cena.. ale dik za tip na ten kw, chef si chvali vic lidi, i v mem okoli. Je to ten celokovovy, vid? Zuzuli Ginger MaeGandal dekuju moc, jsem rada za tipy. Dam pak vedet, co jsem si vybrala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2021 17:56

Gatita já kromě těch metel, využívám krouhač. Ideální je asi něco, kde nakoupíš základ a zbytek podle potřeby. Já bych třeba prakticky nevyužila takový ten mixér na smoothie natož třeba odšťavňovač.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 16. října 2021 18:17

Gatita k těm desítkám nástavců, ale ono záleží, jestli je to třeba využívat. Pokud chceš jen na těsto, tak chef bez jakéhokoliv příslušenství má 3 metly a šlus. Ale to by možná byl finančně zajímavější Kenwood k-mix. U Chef (XL) je právě dobré to, že s jedním motorem je možné udělat všechno. Já mám třeba i zmrzlinovač. Jako samostatný přístroj by asi fungoval lépe, ale tenhle plní funkci a já jsem ráda, že nemusím mít někde další přístroj (stačí ten namrazovač).

Online Gatita
8553 příspěvků moje polička 16. října 2021 18:49

MaeGandal jo jo, no koukam po necem jednoduchem, ale s vydrzi, nevadilo by mi zainvestovat to neceho bytelneho. Vpodstate chci hlavne hnetac, miluju kynute na vsechny zpusoby, ale jak ctu v receptu hneteme 20 minut, je to pro me no go. A pripravu tech tuzsich test, treba na ty slane francouzske kolace, uplne nenavidim. Urcite bych vyuzila i na jina testa a na slehani, ale na nic vic uz ne. Jsem zvedava, co nakonec vyberu. 

Edit - vidim to na nektery z tech KW. Ten kitchenaid se mi teda taky libi, ale prijde mi, ze ten motor ma nejak maly vykon v porovnani s jinymi znackami, si rikam, aby ty tuhy testa vubec utahnul. To je veda teda. Bych vam mela pak neco napect za to poradenstvi tady.

Offline Myrtila
5190 příspěvků moje polička 16. října 2021 23:58

Gatita Mam 3 roky Kenwood chef a moje mamka asi 20 let Kitchenaid a s tim motorem jsem uvazovala stejne, Kitchenaid ho ma slabsi. Nakonec ale rozhodlo, ze jsem tehdy nekde nasla, ze Kitchenaid uz nejakou dobu vyrabi ty vnitrni prevody z plastu, kdezto tenhle Kenwood je ma kovove. Takze s vidinou delsi vydrze jsem koupila ten. A jak tu padlo, da se k nemu dokoupit presne to, co pak budes potrebovat, nemas doma zelezarstvi, ktere jen zabira misto. A kdyz ted zpetne porovnam ten muj a mamcin robot, tak zrovna v tom vykonu motoru rozdil nevidim vubec, a to obe hneteme chleba, hodne delame testa, meleme maso a tak. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 17. října 2021 00:17

Gatita jo Kitchen aid dělá ty motory slabší a je to znát. Mám tyčový mixér KA a je to rozdíl oproti tomu, co jsem měla. Polévku rozmixuje, ořechy a maso naseká, ale trvá to prostě dlouho. 

Jinak já mám železářství nasypané v jednom košíku ve skříňce a mlýnek bydlí v krabici. 

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 25. října 2021 17:58

Evaeva Sweet Potato Mohučanka Janulik03 Jak dlouho vám  vydrží vysávat robot?  Kolik místností či m2? Koupili jsme Roomba 980, ale docela zklamání, protože vydrží jen 75 min. a to nezvládne ani 90m2 (čtyři místnosti). Přítom deklarují 185 m2 nebo 90 min. Tak jestli doufat, že se třeba napraví, nebo budeme vracet.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 25. října 2021 18:05

Makara máme nejakou nižší radu, 90 minút to tuším vydrží, ale hlavně mám zkušenost, že mu ty komplikované velké prostory nesvedci. Maximálně mu dávám dohromady obývák a předsíň. Jinak se tady  motá jak nudle v bandě a nevyluxuje pořádně nic. 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 25. října 2021 18:11

Makara Upřímně, nevím, nikdy jsem to neměřila, nechávám ho jet po místnostech

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 25. října 2021 18:18

Makara taky roombu nenechavam pracovat ve vic mistnostech naraz, neosvedcilo se to. beru to postupne. zkusila bych treba jeden den dve mistnosti a druhy druhe dve? nebo pohledat jestli jina znacka toto zvlada lepe a vratit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. října 2021 18:25

Makara já ho taky pouštím po místnostech, nejsem schopná víc pokojů pro něj uklidit. Maximálně ho po obýváku přenesu do chodby. Ale tchýně podle mě vysává horní patro náraz, tj. 3 menší ložnice.

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 25. října 2021 18:26

Makara cca 70m asi 60 minut . Obyvacka s jedalnou chodba dlhaaa a kuchyna. Potom sa ide nabit a potom ho zatvorim do spalne nech este tam porobi . To je rychle cca 20 minut a uz mi pise ze hotovo. 

Som s nim spokojna len mam zavesy az na zemi tak priprava musi byt