999 byli jsme dnes v galerii, kterou vlastni pani, ktera byla osobni asistentkou Peggy Guggenheim Porad tomu nejak nemuzeme uverit :)
Výstavy
RoSa Ha, super, taky asi vyrazíme, díky za info.... Chtěla jsem napsat, že máme na ten víkend ještě jinou akci a ono to i patří do tématu, Chovatelskou výstavu králíků a drůbeže;). Tak výstava;)
Mini Tak o tom chci vědět víc :-).
999 galerie Ikona v Benatkach Živa Kraus
Mini Díky, já si to myslela, že to budou Benátky :-).
Výstava věnovaná Soně Červené. Muzeum hudby (Praha, Malá Strana, Karmelická ul.)
Životy. Umělci perem Karla van Mandera (něco pro 999 ). Asi zajímavé, van der Weyden super, ale bylo tam moc lidí (vstupné zdarma), takže fronty na obrazy, hlasitě se bavící postraší dámy (ty mi pily krev hrozně, od Durrera se dostaly ke chlebu se škvarkama). V klidu to je asi dobrá výstava.
brrr Díky za tip :-). Na jak dlouho to asi je?
999Není to moc velké, tak na hoďku?
brrr Díky, já přemýšlela, že bych tam vzala studenty.
999 Je tam zajímavé, že ten životopis od van Mandera je o Boschovi, Tizianovi a dlaších, ale takové obrazy muzeum nemá a nesehnalo, tak tak jsou různí následovníci, synové a případně kopie. Jde vidět jak mistři ovlivnili své žáky (a za mě se teda nedivím, že Jan Breugel st. není tak známý jako otec a bratr).
brrrTo já taky ne :-). Jinak synové jsou Brueghel, mají tam navíc H :-).
999 Já Brueg(h)ela musím vždycky googlit a teď jsem byla líná. A přitom Bruegel st. je asi nejcitovanější malíř v archeologii středověku (vedle Bosche).
brrr Ono je to s tím H zvláštní, ti synové by se měli správně číst Brechl, takže v podstatě jiný jméno :-).
Ale otec se taky čte Brechl, jak jinak? Nebo Brächl, ale to u nás asi málokdo.
Sweet Potato Já otce vyslovuju s tím přehlasovaným o, jednou jsem byla upozorněna na ten rozdíl s variantou s gh :-).
999 Díky.
999 Sweet Potato To není Brojgl? ![]()
Dovolím si sem dát tip na výstavu v Paříži, pokud by se tam někdo v následujících měsících ocitl.
https://www.fondationlouisvuitton.fr/en/events/gerhard-richter-exhibition
brrr Hele, spousta kunsthistoriků to tak vyslovuje, i třeba z Národní galerie. Myslím Brojgl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.