VictoriaÁ, doprčic, tak to tam musíme hodit oko :-). Každopádně díky
Výstavy
999 Určitě to bude stát za to. I vedle této výstavy je v Paříži vždy na co koukat. Nedávno se v souvislosti s olympiádou otevřelo po náročné rekonstrukci Grand Palais.
Victoria Mě mrzí, že je zavřené Centre Pompidou. Mám ten barák ráda :-).
999 Aha, vidíš a já myslela, že zrovna teď někdy C. Pompidou s velkou pompou otevírali. Ale to se mi asi zdálo.
brrr Myslím, že je zavřené do 2030 :-(.
Zítra má celý cely den pršet, tak jsem pořídila lístky do Uffizi. Dítě tvrdí, že galerie nevadí, tak uvidíme. Bez výkladu 999 to bude těžší, ale hodlám zapřáhnout chatGPT. ![]()
continuity Zapřáhni :-). Já mám moc hezký týden, jsou prázdniny, spousta mých současných i bývalých studentů se toulá po Itálii, posílají mi fotky a píšou, škoda, že tady nejste s námi :-). Dnes jedna partička z Uffizi :-).
999 ona je docela použitelná, popisky na místě i na webu jsou často buď velmi strohé nebo jen v italštině, což je jí jedno. Akorát si plete pravou a levou stranu, to pak člověk může hledat konkrétní kapli v kostele, kde jich je hromada, až do zblbnutí. ![]()
999 to máš opravdu hezké, že tě studenti zásobují i poté, co jsi je poslala dál do světa.
999 Tak mi to nedalo a hpedala jsem. To co jsem letmo zahlídla, to bylo slavnostní uzavření C. Pompidou teď v září. Rekonstrukce je naplánovaná na pět let.
brrr Já si to myslela :-).
Dám vám jsem dvě věci z Uffizi, které mi připomněli naší poslední společnou výstavu.
Artemisia Gentileschi - Judita usekává hlavu Holofernovi - má prý rysy toho jejího znásilnovače.

Bartolomeo Manfredi - jiná kojící scéna, inspirovaná starou legendou o dceři, které byla ve vězení navštívit svého otce a nakojila ho, aby ho zachránila od smrti hladem.

Jinak jsem čekala leccos, ale že to dítě vydrží téměř pět hodin (teda se zmrzlinovou zastávkou v kavárně) to fakt ne.
999 to máš opravdu hezké, že tě studenti zásobují i poté, co jsi je poslala dál do světa.
My jsme teď jely se ségrou na vylet, ta postla fotku na IG a její bývalý žák, kterému je asi 16 to okomentoval, ,,to jsou ale fešandy,,. Nekde ty vztahy zustanou..Za půl hodiny jsme měly asi stopadesat likes, za fotku v aute, říkala jsem ji, zda neuvažovat už o placené spolupráci!
Před dcerou klobouček dolů teda;-)
Karja ona tvrdila, že ji galerie nevadí, což si těžko předem nějak vyložit, že. Ale během návštěvy posílala něco i spolužačce, co má ráda obrazy a snad i chce nějaký design studovat. dost pomohla také ChatGPT, dokázala nám říct fakt některé špeky o obrazech - možná by to řešil i audioguide, ale já jsem z nich vždy hrozně unavená a nelze to tak dobře sdílet.
No celkově se to nad míru vyvedlo. Na konci se samozřejmě dostaví to přesycení, ale jsem dost nadšená, jak galerii samotnou, tak tím celým upršenym dnem.
A dali jsme si v restauraci všechna jídla napůl, takže jsme konečně zvládly mi večeři o třech chodech. K obědu byl sendvič teda. ![]()
999 Sweet Potato brrr No prostě brajgl :-)
continuity Návaznost na pražskou výstavu :-).
Keby mal niekto cestu do dusseldorfu:
https://www.kunstpalast.de/en/event/die-geheime-macht-der-dufte/
Hurá do galerií, prodlouží vám to život a ještě lepší je něco si načmárat doma
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.