Karoleena Kelly z Misfits je bozi!!!! I fuckin luv ya! Jinak teda do ankety pridavam, ze pro me je top britska anglictina
americka je takova...meh, nic moc:)
Omfg
Karoleena Tak to je trochu extrém
, ale něco mu rozumím... Ale spíš jsem myslela přízvuk toho komentátora, pravda :)
Hanka H Milá žabičko, prosím pošli mi elaborat o trepkach, zvlášť jestli je ona instituce úctyhodná.![]()
Karoleena Ale připomnělo mi to Fathera Teda, ten díl s ovcema, jestli znáš. Irský seriál, už sice starý, ale výborný!
Garfie to je vystizny :) Ja kdyz nahodou pochytim slovo, kteremu rozumim, tak jsem pak tak nadsena, ze mi utecou dalsi dve vety ![]()
Mha Vše jsem poslala, přeji příjemné bádání
!
A ještě vkládám k obecnému zamyšlení poslední vyjádření
"Dobrý den,
předpokládáme, že v souvislosti s trepkou by bylo na místě užít spíše termínu kultivovat nebo množit, jako se používá v souvislosti s buňkou. Není to ani rostlina ani zvíře. Ale jedná se o náš osobní názor."
Garfie to je vystizny :) Ja kdyz nahodou pochytim slovo, kteremu rozumim, tak jsem pak tak nadsena, ze mi utecou dalsi dve vety
já taky!
moonlight ja mu rozumiem akurát sheep ![]()
Muž pracoval asi 4 roky s irským týmem,tj. Tak hodina, dvě meetingu nebo hovorů denně a za tu dobu si vypěstoval tak autenticky irský přízvuk, že kdykoliv ho někdo cizí slyší mluvit anglicky, tak jej považuje za rodilého Ira. A pak je vtipné když se s očekáváním plynulé angličtiny otočí na mě a já odpovídám větami na úrovni 3. třídy. ![]()
A do statistiky uvádím že on má celkově ohromný talent na jazyky, stačí mu dva týdny v jakékoliv zemi a dokáže se základně domluvit. Ale co se týká hudby tak je hluchý jak poleno, nechytá rytmus, tón ani neumí zpívat. ![]()
Mrakoplas Však to je to hlavní :)
Vlezu se tady s přechytralou připomínkou: Američani mnohem víc vyslovují "r", kdežto Britové ho vynechávají. My ho taky říkáme, nejlépe ještě to drnčivé české, tak je ta americká angličtina často srozumitelnější, protože v ní jakoby zazní víc písmen z toho slova. (nemluvím teď o nějaké mluvené řeči z ghetta typu "yo ol' fokin' fag")
eh, copak seriál, ale meetingy s indickým supportem ![]()
SunEclipse Jo, indický support je top :-) U nás byla ještě legendární prezentace francouzské kolegyně, která se (kromě ultrasilného přízvuku) rozhodla, že "H" prostě nebude vyslovovat v žádném jazyce. Myslím, že ani její tým se občas nechytal.
Taky si myslím, že jsme zahlceni popkulturní produkcí převážně z USA, tak jejich angličtinu máme víc naposlouchanou. Taky jí lépe rozumím, i když daleko lahodněji mi zní britská. Včetně skotské.
Včera jsem viděla dva díly Zone Blanche a ten úpadek v porozumění, když člověk jazyk nepoužívá, je teda velký. Sice jsem dost rozuměla, ale musela jsem se hodně soustředit.
andulka01 Francouzi H neumějí pořádně vyslovit. Zato umí docela hezké ř, což je v angličtině na dvě věci.
Jejich angličtina je příšerná, ale dá se na to nakonec zvyknout. na rozdíl od Indů, kde je kolikrát lepší si psát.
V hotelu jsme mivali kolegu, kterej s indama vzdycky mluvil s indickym prizvukem. Vlastne si z nich delal prdel, ale oni to nechapali. Bylo to od nej vlastne docela hnusny. :D Ale vtipny
andulka01 italský kolega z credit collections si stěžoval na pitomce, co nechápali, že nechce uvolnit nějakou objednávku, když jim přece jasně říkal "áj (high) credit limit". ![]()
Kdysi jsme byli s manželem na letišti v Jižní Africe, let do Německa. Lidi stáli tak nějak v chumlu, jeden Němec to nevydržel a zavelel: "Let´s start a snake!" (Snake - schlange - německy fronta). Používáme to dodnes. ![]()
continuity Já vlastně nikdy neslyšela mluvit Francouze anglicky tak, aby nebylo poznat, že je to Francouz. To je taky zajímavý, jak některý rodný jazyky se držej a nepustěj víc než jiný.
mirajo Francouz NECHCE mluvit jiným jazykem, takže vždy MUSÍ mít přízvuk, aby bylo vidět, že je to z donucení a on, hrdý francouz svůj jazyk nezradil
A je vina nás ostatních, že nemluvíme tím jediným správným jazykem na světě ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY