Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 13:29

Sweet Potato 

Fuj.

Mně se taky občas stalo (když jsem byla mladá a vnadná ), že na mě nějakej dobytek v mhd začal sahat - neměla jsem nikdy problém se hlasitě ohradit, ale vždycky jsem to ještě slízla! Místo co by se řečenej dobytek leknul a tiše zmizel, tak většinou ještě hlasitě spustil: no to určitě, na tebe tak budu sahat ty nádhero! A to fakt nasere

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 13:49

barbucha To je úplně přesné. To jsme myslím slyšela aspoň jednou každá. Hnus.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 13:54

Sweet Potato 

Jo. Já jen nechápu jak na to vůbec přišli, na takovou reakci. Mě přistihnout při nějakým zločinu, tak se budu hanbou propadat a budu koukat zmizet z povrchu zemskýho... ale tohle se snad musej někde učit nebo co.

Offline olte
736 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 14:08
Reakce na barbucha:

Sweet Potato 

Jo. Já jen nechápu jak na to vůbec přišli, na takovou reakci. Mě přistihnout při nějakým zločinu, tak se budu hanbou propadat a budu koukat zmizet z povrchu zemskýho... ale tohle se snad musej někde učit nebo co.

​nejlepší obrana je útok

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 14:16

barbucha jo, to je klasická reakce.

Ta paní z Moderní sebeobrany zrovna nedávno sdílela, co jí chodí za komentáře typu ty jseš tak hnusná, že tebe by nikdo neznásilnil. Bohužel pro ní v šestnácti někomu tak hnusná nepřipadala. V uvozovkách samozřejmě.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 14:19
Reakce na olte:

​nejlepší obrana je útok

​Tak. A tohle je prověřené a osvědčené.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 14:39

Makara presne tak, tohle podepisuju. S castecnym uvazkem sice papirove patrim do nadprumerneho prijmu, ale na plny plyn bych byla taky nekde jinde. Muz karierne jenom posiluje a ze kolegove, co nastoupili po me, uz jsou nekde v dali, o tom se mi ani nechce premyslet. 
continuity tady je fakt kazda skoro tri roky doma ale. Mozna v praze ne, ale mimo nesezenes dostupnou chuvu/jesle. Mam presne jednu kolegyni, kde si spis prohodili role, protoze to ekonomicky davalo smysl. A tam ten chlap fakt kmita, vecne na OCR, ddoplnuje si vysokou, stara se o domacnost a deti. By ho vlovek politoval, ale pak si vzpomenu, ze zenu nikdo litovat nebude...

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 14:59

Jos no ale to je i na Slovensku a dost pochybuji, že ve střední azii žena maže po šestinedělí do prace. 

Když jsem se o to zajímala, tak v Německu a Rakousku byvali ženy s dětma na částečný úvazek klidně i dele než tři roky. Třeba by nám řekla Tabea ?

Prostě ten důvod nebude jen v tom výpadku z práce kvůli dětem. 

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 15:38

continuity já jsem asi ovlivněna mou sociální bublinou matek ze školky. Matky, co měly děti v jeslích do práce chodily na různý počet hodin, většina měla kancelářskou práci, nebo ve školství, teď mě napadá jedna kadeřnice s vlastním kadeřnictvím, jedna prodavačka v Nordsee a jedna prodavačka v suvenýrech. I když tam vlastně byly i matky, co si něco dostudovávaly. Ha, napadla mě jedna, co nepracovala!

Do školky už pak chodily i děti matek, co neměly moc lukrativní zaměstnání.  
O částečný uvazek si může zažádat jakýkoliv zaměstnanec, co přestál zkušebku (6 m.). Min jeden rok, max na pět. Ženy u mě v práci většinou pracují na zkrácený úvazek. I když už mají dávno dospělé děti. Ženě mého kolegy je 52, dětem 17 a 22 a nepracuje od té doby, co má děti. Jen občas jde na nějakou brigádu pro radost. 

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 15:46

continuityRodičovská dovolená je 3 roky, lze rozložit během prvních 8 let života dítěte. Placený je jen první rok, i když teď to utáhli a rodiče s lepším platem (od1.4.24 200 000 brutto roční prijemrodiny, od 1.4.25 to bude nad 175 000) na  rodicaku nedostanou vůbec nic. Rodičovská dovolená začíná dnem porodu. Mateřská je 8 týdnů po porodu, takže oboje běží 8 týdnu zároveň. Během tý rodičovský je taky možno požádat ozkracený uvazek a když vyprší, najede rovnou původní uvazek.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 15:48

Tabea co to znamená, rodičovská dovolená je 3 roky, rozložit lze na osm, když placený je jen první rok?

Offline OliveOyl
1957 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 15:53
Reakce na barbucha:

Sweet Potato 

​já bych řekla, že je v tom taková ta přinasraná zpruzenost, že sis dovolila ho obtěžovat odporem

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 15:55

Tabeadíky moc,je to fakt zajímavé. 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 16:07

Jos To je jediná výhoda státního zaměstnance a tabulkových platů, všichni máme stejně (málo ). Byla jsem pět let doma, pár měsíců před narozením čisla dvě jsem dělala na čtvrt úvazku, občas jsem byla spoluatorkou nějakého článku. V práci není problém jit s dítětem kamkoliv, odcházet dřív (dodělám to večer). Ani při rozdělování práce u nás pohlaví nehraje roli.Já si fakt stěžovat nemůžu,ale co čtu,jsme dost výjimka.

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 16:07

Evaeva continuity a teď nevím, jestli jsem vlastně odpověděla na otázku 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 16:13

Tabea mně není jasné to rozložení na osm let? Jakože se zaměstnáš na plný úvazek a těch osm let budeš pracovat třeba ob den, dokud ti nedojdou dny toho rodičáku?

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 16:19

Evaeva no 2.-3. rok jsi doma a nedostáváš od státu žádný peníze. Můžeš si to rozdělit na tři dovolený. Nebo si das první zadost na 2 roky. Rok z tohojsi doma s ditetem, 2. rok chodí do jeslí a ty pracujes třeba 20 hodin. Pak si buď zkrátíš úvazek nebo jdeš zpátky na původní. A když jde dítě do první třídy, tak si vezmeš ten poslední rok a zas si zkrátíš úvazek.  

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 16:21

Evaeva no spíš asi vybereš třeba dva roky po narození, rok v první třídě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2024 16:22

Tabea aha, zajímavé. Takže si to můžeš vybrat ve třech úsecích?

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 16:44

Jos

continuity já vím, že osobní zkušenost nemůžu zobecnovat, ale nebyla jsem sama. Před dětmi jsem vydělávala víc než spolužáci i manžel (to vím přesně, protože jsem mu počítala prémie ). No a po dětech to trvalo hooodně dlouho, než jsem se dostala na stejný číslo. Jo, uznávám, ze tehdy to byla cena za dost přesčasů, ale ty v devadesátkach dělali snad všichni.