Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Lilly_Ku
4441 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 18:46
Reakce na barbucha:

slniecko 

No já nevim. V životě by mě nenapadlo řešit můj plat s kolegy/kolegyněmi. Mně do toho nic není, a jim taky ne.  Když se mi něco nezdálo, tak jsem prostě šla za nadřízeným... 

​mne se treba dnes ptal kolega, peotoze ho ceka hodnoceni, a pritom mi rekl, kolik vydelava. Ani jsem si nestihla zacpat usi :))) za me je to dobry vedet, aby mel clovek tak nejak prehled. Extra bych se po tom teda nepidila...

Offline barbucha blogger
34958 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 18:54

Lilly_Ku 

No hele každej jsme jinej. Já to vědět nechci - buď by mi bylo dotyčnýho líto, nebo bych se nasrala  Ale jako kdyby se mě někdo (známej) rovnou zeptal, tak s tím problém nemám. Jen nevím, k čemu by to někomu bylo, jako prakticky myslím. Že by třeba kolegyně šla bušit pěstičkou do stolu bossovi, že chce taky tolik? Si to nějak nedokážu představit 

A navíc - ve slušný společnosti se o penězích nemluví! 

Offline MP Marge
6757 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 18:58

barbucha Ja nevim, no, ale kdybych ja pracovala pro zamestnavatele, kde bych delala stejnou praci jako kolega, ale on by dostaval bez jakehokoliv jineho duvodu, nez ze je chlap, vetsi plat, tak bych to vedet chtela. Protoze to, ze o tom nevim, prece neznamena, ze to je OK!? 

A ano, ozvala bych se, treba i tou pestickou, kdyby bylo treba.

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 18:58
Reakce na barbucha:

slniecko 

No já nevim. V životě by mě nenapadlo řešit můj plat s kolegy/kolegyněmi. Mně do toho nic není, a jim taky ne.  Když se mi něco nezdálo, tak jsem prostě šla za nadřízeným... 

ovšem co se porcí týče - ráda ze svých pěti knedlí čtyři přenechám komukoliv, kdo o ně stojí. chlapské porce si nežádám, neb zcela nespravedlivě prostě chlap z důvodu fyzické odlišnosti tu větší porci stráví bez následků, já se takhle živit, tak mě nožky mé slabé, ženské neunesou

Offline barbucha blogger
34958 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 18:58

Ale jako vopravdu, co má tohleto bejt?!

https://www.super.cz/610175-zije-ve-sladke-nevedomosti-jiri-pomeje-o-rozsireni-rakoviny-nevi.html

Nesnáším Pomejeho léta, už od prvního setkání, příšernej pozér a nabob (kdy se mu dařilo) a děsná socka (kdy se mu nedařilo), ale totok je teda tupost nejvyššího stupně.

Jakože žije ve sladké nevědomosti, a proto to musíme vytroubit do světa?! Že mu to nepošlou doporučeným dopisem, fakt.

Offline Ounz
20348 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 19:00

barbucha ale to nejde o mě osobně a nikomu sem do pásky nečuměla a z nikoho to netahám, ale fakt to tak je. Neříkam že všude, ale je to věc, která se stále děje a víc něz by jeden chtě a myslel, protože se to dycky dá ‘okecat’ žejo..

48804 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 19:04
Reakce na MP Marge:

barbucha Ja nevim, no, ale kdybych ja pracovala pro zamestnavatele, kde bych delala stejnou praci jako kolega, ale on by dostaval bez jakehokoliv jineho duvodu, nez ze je chlap, vetsi plat, tak bych to vedet chtela. Protoze to, ze o tom nevim, prece neznamena, ze to je OK!? 

A ano, ozvala bych se, treba i tou pestickou, kdyby bylo treba.

​mě by právě hrozně zajímalo, jak se tohle porovnává. i za předpokladu, že tu výši platu znáš, jak víš, že děláš nemlich tu samou práci se stejným výsledkem jako kolega? asi mám malou fantazii nebo málo pracovních zkušeností, nevim.. 

Offline barbucha blogger
34958 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 19:06

MP Marge 

Jako OK to samozřejmě není, ale a) musíš se toho nějak domáknout nejdřív - a jak jinak, než slíděním nebo vyzvídáním?? b) vono se to těžko hodnotí - podle mě - anžto může mít kolega sice stejnou náplň práce, ale třeba kapku lepší výsledky, nebo prostě lepší mezilidský vztahy (a tím nemyslím že se šéfovou zrovna musí... ehm... "to" ), třeba je svtřícnější ke klientům nebo co já vím. takový ty nuance  který obtížně zapasuješ do náplně práce Popisu pracovní funkce). Asi.

viktorka_od splavu 

Hele já klidně bossovi přenechávám půlku porce páč to taky kolikrát nesežeru (a von teda jo, a vděčně  - a eště mi za to napíše větší odměny HA HA když už se bavíme vo těch platech), ale šlo mi vo to, že i na první pohled chlap zvíci dvaceti kilo a metru a půl dostává automaticky víc než tetina, která očividně skály láme. 

Taková ta přednost páč chlap je prostě ten živitel! Na rozdíl od ženskejch, který asi choděj do práce jen kvůlivá svýmu kapesnýmu (na parádu a tak). Tenhle přístup mě štve.

Offline Lilly_Ku
4441 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 19:09

viktorka_od splavu no tak pokud jsi s kolegou treba v jednom tymu, tak mad celkem prehled, ne?

Ja se tak trrba dozvedela, ze kolega, byt na stejne pozici, vydelava min. A dava mi to smysl, protoze co se vykonu tyce tak jsem na tom o neco lip.

Kdybych se dozvedela, ze vydelava vic, rozhodne bych to zohlednila, az budu priste vyjednavat o platu. Samozrejme bych se neznimila o tom, ze to vim...

Jinak kolegovi jsem poradila, at se nestydi rict si vic.

Offline Lilly_Ku
4441 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 19:10

barbucha to nemusi byt slideni nebo vyzvidani, lidi si to normalne reknou, mi to ve firme rekli uz dva lidi, aniz bych se kohokoliv ptala.

48804 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 19:17
Reakce na barbucha:

Taková ta přednost páč chlap je prostě ten živitel! Na rozdíl od ženskejch, který asi choděj do práce jen kvůlivá svýmu kapesnýmu (na parádu a tak). 

​aha, tak to mě nikdy nenapadlo. jedna má potenciální švagrová (kterou se nakonec nestala) si takhle stěžovala na potenciální tchyni, že jí dává menší porce než synkovi.. no nevim, mně to prostě připadá automatický a ne kvůli přednosti pro živitele, ale normálně biologický hledisko, mají větší spotřebu:D samozřejmě, pokud je madam přescent a pána v klídku přehodí přes rameno, měla by dostat víc!:-)

tak mě napadá... snaše předpokládám dáváš aspoň dvojnásobnou porci než synátorovi, když ti ještě živí vnoučata

Offline barbucha blogger
34958 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 19:52

viktorka_od splavu 

Snacha mi leze na nervy páč jí jak vrabec! A samozřejmě že jí předkládám jídlo jako první  a ta nejvybranější sousta! 

To mi právě vždycky lezlo na nervy - tatínkovi jako prvnímu... a všichni ostatní museli čekat, až jakej kousek si on vybere - přičemž živitel nehnul prstem ani v domácnosti, ani s dětma a i to živení bylo značně diskutabilní  Ale bylo to tak u tchánů, bylo to tak i doma... a myslela jsem, že to časem vymizí tyhlety móresy. No, spletla jsem se evidentně 

48804 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 20:31

barbucha no a já zas myslela, že první dostává nejváženější strávník

Offline barbucha blogger
34958 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 22:19

viktorka_od splavu 

No právě. Kde je řečeno, že je to zrovna pantatínek? 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. prosince 2018 22:51

mně připadaly vždycky ty řeči o větších platech pro muže jako urband legend. z pozice zaměstnavatele nechápu, proč bych to dělala a co bych z toho měla.

a zajímalo by mě, jak to ty diskriminující firmy dělají, že obcházejí zákon. to jim tam nechodí kontroly? asi otázka na slniecko 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 00:12
Reakce na barbucha:

viktorka_od splavu 

Snacha mi leze na nervy páč jí jak vrabec! A samozřejmě že jí předkládám jídlo jako první  a ta nejvybranější sousta! 

To mi právě vždycky lezlo na nervy - tatínkovi jako prvnímu... a všichni ostatní museli čekat, až jakej kousek si on vybere - přičemž živitel nehnul prstem ani v domácnosti, ani s dětma a i to živení bylo značně diskutabilní  Ale bylo to tak u tchánů, bylo to tak i doma... a myslela jsem, že to časem vymizí tyhlety móresy. No, spletla jsem se evidentně 

​asi jsi ze staromodmí rodiny, :-)  u nás se to nikdy nepěstovalo 

ad platy, na určitých pozicích to prostě víš z titulu toho, co děláš, od toho se do jisté míry vyvíjejí ty statistiky... a je samozřejmě spouta oborů, kde je to o výkonnosti, což je  naprosto legitimní, ale problém je, že z pozice " z venku" to člověk nedokáže posoudit, takže v závěru neví, zda to ohodnocení a případný rozdíl v něm je spravedlivý...  

Offline slniecko admin
19246 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 00:19

barbucha neviem, u nás aj u starých rodičov vždy dostávali prvé a to najlepšie deti . Tak som si to doniesla z domu a môj muž to nevie pochopiť, že ď dáva prvej a najlepšie mne, tak to deťom podelím, lebo nedokážem pred nimi to najlepšie zjesť a ešte prvá...

Offline slniecko admin
19246 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 00:24
Reakce na Jiná Realita:

mně připadaly vždycky ty řeči o větších platech pro muže jako urband legend. z pozice zaměstnavatele nechápu, proč bych to dělala a co bych z toho měla.

a zajímalo by mě, jak to ty diskriminující firmy dělají, že obcházejí zákon. to jim tam nechodí kontroly? asi otázka na slniecko 

​To je problém, pretože keď sa platy stanovujú individuálne po vyjednávaní, tak spätne už tá kontrola nemá stroj času, aby si sadla na poradu pri vyberaní kandidáta. Navrch aj v tabuľkových pozíciách ťažko určíš, prečo je podobná pozícia v dvoch úrovniach, lebo sa to okomentuje, že jedno má jednoduchšiu náplň práce. Čo trebárs aj má, ale že automaticky tú lepšiu dostane chlap, kdežto žena ide automaticky do nižšej (vštartovacom "mode", tak to už proste fakt veľmi ťažko. Nehovoriac o už rovno prijímacích inzerátoch, ktoré sú nejednoznačné ( = SŠ alebo VŠ), tak tam to vysvetlíš trebárs skúsenosťami, ale že ti vedúci daného oddelenia povedal "lepšie VŚ, ale keby sa náhodou hlásil chlap, tak ho zoberte aj s maturitou ).

Offline slniecko admin
19246 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 00:28
Reakce na barbucha:

slniecko 

​No....tak napríklad, teraz máme konečne zákon, že je treba mzdu uvádzať už v inzerátoch, ale predtým u nás panoval folklór, že bola otázka na uchádzača, koľko chce a hodnotilo sa aj, nakoľko sa strafil ....ako nebudem teraz rozoberať pseudodôvody, prečo.

A presne ako píše Lilly_Ku ono je dobre mať prehľad. Aby človek vedel, na čom je.

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 00:47
Reakce na barbucha:

Lilly_Ku 

... Jen nevím, k čemu by to někomu bylo, jako prakticky myslím. Že by třeba kolegyně šla bušit pěstičkou do stolu bossovi, že chce taky tolik? Si to nějak nedokážu představit 

A navíc - ve slušný společnosti se o penězích nemluví! 

​od doby, kdy jsem se dozvěděla, kolik bere jedna kolegyně navíc  za úklid, rapidně poklesla moje ochota ji pomáhat například vozit papír do kontejneru na dvoře a taky moje tolerance k bordelu, který vsude nechává..

(řekla mi to sama)

stejne tak vim, kolik bere jiná kolegyně, jelikož jsem byla u toho, když se o jejím platu jednalo a od ty doby se mi otvírá kudla v kapse, když ji slyším nadávat na nízkej plat (v rámci tabulky má naprostý maximum, co by mohla mít).