Sweet Potato Nám jednou zkysnula úplně čerstvá rybí polévka na Štědrý den, jenom jsme jeli pro babičku, polévka mezitím chladla na sporáku. No a přišla malá bouřka a bylo.
Jinak u nás se polévky nikdy moc dlouho nezdrží, jsme polévkožrouti.
Sweet Potato Nám jednou zkysnula úplně čerstvá rybí polévka na Štědrý den, jenom jsme jeli pro babičku, polévka mezitím chladla na sporáku. No a přišla malá bouřka a bylo.
Jinak u nás se polévky nikdy moc dlouho nezdrží, jsme polévkožrouti.
andulka01 Sweet Potato Polévky a guláše by se měly při chladnutí míchat, aby nezkysly. Rada šéfkuchaře.
Jitka77 Díky. A nenechávat v zavřeném hrnci.
Mně zase jeden šéfkuchař říkal, že ideální a nejbezpečnější je rychlé zchlazení - lednička, mrazák.
Lamicka To rozhodně, ale v domácích podmínkách na to není vybavení. Proto se někdy doporučuje vrazit do mídy s ledem, aby to mohlo jít co nejdřív do ledničky/mrazáku.
andulka01 Na Štědrý den bouřka ani nevím, dy byla.
Já teda větší množství vývaru, guláše pravidelně vymíchávám do vystydnutí, žádný nacpat do lednice, jsem tak naučená od našich ze zabíjaček. Ono na povrchu to množství vystydne, ale dole je to pořád teplé, tak kvůli rovnoměrnému chladnutí s tím jednou za pár minut pohnu.
Už tady dlouho nebyla Helča Houdová.
tv Já to dala do VIP. Ale máš recht, je to OMFG.
Tabea Ano, to o těch vajíčkách jsem taky četla. Jinak když jsme byli ve Francii na farmě, nechávali normálně vejce mimo lednici! Koneckonců, v Japonsku jsem jedla i to čínské "stoleté" černé vejce a taky žiju.
(nechávají ho syrové zrát několik týdnů)
Kan Taky vymíchávám. Vývar a omáčky dělám často a např.svíčkovou si nedokážu představit, jak dlouho by mi vychládala. Hrnec šoupnu do studené vodya třeba v létě přisypu i led
Garfie teď jsem někde četla, že když se vejce nedá do lednice, vydrží v pohodě mimo lednici týdny. Ale když Hopp snůšce dáš do lednice, pak už musí zůstat v chladu. Ale bylo to jen v nějaké diskuzi, tak nevím, jak to je.
Garfie moje babička na chalupě vajíčka skladovala ve sklepě, ale na úrovni vstupu, takže tam je v létě třeba patnáct stupňů
Pinot Noir Evaeva Asi je ta skořápka nějak chrání? Já tomu i docela věřím, ale přijde mi divné mít je mimo (třeba den dva bych asi přežila).
Ale to čínské vejce mi chutnalo, občas jsem si je kupovala v supermarketu. Někdo se třeba nepřenese přes nějaký smradlavý zrající sýr nebo tak, přijde mi to podobné.
U nás taky bývaly vajíčka ve spíži a úplně chladno tam taky nebylo. zrovna u vajíčka to, že je zkažené člověk pozná dost spolehlivě a když jsme je chtěli nějak polosyrové - tak se vždy dělala ty čerstvá. Zrovna z vajec nikomu nic nikdy nebylo.
Pinot Noir dosla jsem se podivat na vajicka do lednice a je na nich napis skladujte při nekolisave teplotě 5-18 C, po nákupu doporučujeme skladovat v teplotě 5-8C
Garfie vždyť v obchodě taky nejsou v lednici. Je na nich psáno, do kdy můžou být mimo a kdy se mají do lednicce vrazit. Mrkla jsem se na ty, co mám doma. Minimální trvanlivost do 6.3., do ledničky dát 28.2..
Tabea v Čechách jsou vajíčka v obchodech v lednicích, aspoň tam, kam chodím![]()
TabeaJá myslím, že v čechách obvykle bývají vajíčka v chladicím pultu. Což mě strašně překvapilo, když jsme byli v německu a já tam v obchodě nemohla najít vajíčka, protože mě prostě nenapadlo, že je tam mají mimo chlazenou zónu (dvakrát jsem do toho obchodu musela jít, než jsem je našla :o)
Garfie taky bych řekla, že je chrání ta skořápka. Přecejen je to uzavřené bez přístupu vzduchu.
Evaeva ah, ok.
Jiný kraj, jiný mrav. ![]()
Moje babičky nikdy vejce v lednicce neměly. A uvařený jídlo taky bylo ve špajzu nebo v zimě v síni, kde bylo chladno.
Já teda cpu do ledničky všechno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.