Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
44036 příspěvků moje polička 01. října 2026 13:05

Blanka

Ja jsem si útoky na školách dohledával a už když se to stalo. Je to jednou za pár let, některý rok dva. Ale z toho se nedá dělat statistický trend. 

Rozhodně máte v úvahách několik chyb. Třeba bojové sporty byly populárni už za mého mladi. Všechny ty filmy s Brucem Lee, van Dammem a Stalonem jsou ze 70-90 letech. První Rocky je z  roku 1976. Bruce Lee umřel v '73. K nám se to dostalo později, ale určitě ještě před revolucí. 

Zaneprázdnění rodiče byly problém vždy, zrovna ten Hoschl, kterého teď čtu popisuje děti kariérních komunistů - drogy a pod., dokonce to mělo název syndrom klíče na krku.

Offline continuity
44036 příspěvků moje polička 01. října 2026 13:11

Blanka

Jinak metodika se v průběhu let měnila, ten vyvoj je zajímavější než jen počtem, ale to je téma minimálně na diplomovou práci, ale úplně bych neřekla, že je situace rapidně horší než před 30 lety. 

Nezletilé děti teď mají jiné problémy, ale nedá se to zjednodušit na fakt, že situace je čím dál tím horší.

Já chápu to rozhořčení i reakci veřejnosti, že chce nějaké opatření, ale hledat obecné společenské příčiny u konkrétních činů a ideálně novelizovat pár zákonů jako reakci není úplně dobrý přístup. Leda tak na honění politických bodů. 

Online Sweet Potato
40816 příspěvků moje polička 01. října 2026 13:51
Reakce na continuity:

brrr jo já i věřím, že to je pravda. Jen se mimzda už úplně neuvěřitelné, oni jsou fakt úplně odbrzdění. No ale Fico má od včera velký problém, věřím tomu, že dojde i na Babiše. 

​Taky mi přijde, že zrovna Havlíčkovi se to nepodobá. I když možné už je asi úplně vše.

Offline Kokoska
35370 příspěvků moje polička 01. října 2026 13:53

continuity ja si teda nepamatuju, ze by TV vysilala v 70-90 letech tolik nasilnickych filmu nebo jich tolik slo v kinech. Taky sis nemohla tak snadno opatrit drogy, aspon mimo velka mesta si myslim, ze o tom povedomi nebylo. I to skolni prostredi bylo myslim jine, nevim, jestli by se zak nebo student otevrene postavi proti uciteli. Vnimam to teda z prostredi malomesta, v nasi skole i na gymplu vladla pevna ruka, s pedagogy se nediskutovalo a deti nebyli lidi.

Offline continuity
44036 příspěvků moje polička 01. října 2026 14:10

Kokoska

Tak počkej bavíme se o hlubokém socializmu a nebo o době před 30-40 lety? co už vypadalo jinak (revoluce byla před 37 lety). Filmy jsme si sdíleli na VHS v telce to fakt nešlo, ale nedostupné to taky nebylo.

kokain si nesehnala, ale čichalo se kde co a ČSSR byla přeborníkem ve vaření pervitinu. Ty tolueny a redidla šly koupit normálně v drogerii a na rozdíl od slušných vložek to vcelku sehnalelne bylo.

Jinak taková marihuana byla Bratislavě před revolucí celkem běžná, můj ex vesele hulil už v 16 na gymplu a v revoluce přišla v jeho maturitním ročníku. na poslední chvíli jinak by nebyl připuštěn k maturitě (ze zcela jiných důvodů, nepohodl se s rustinařkou).

Upřímně mám dvě dcery v rizikovém věku a zpět bych tu dobu nechtěla, hlavně s ohledem na ně ne.

Online Sweet Potato
40816 příspěvků moje polička 01. října 2026 14:21

continuity Na VHS někdo koukat mohl. Ale absolutně to nejde srovnávat s bezedností internetu. Doba se opravdu hodně posunula. 

Offline Kokoska
35370 příspěvků moje polička 01. října 2026 14:28

continuity psala jsi o filmech ze 70-90 let, ne? Jo, cikuli se cuchalo, marjanu nevim, jestli u nas nekdo hulil, mozna obcas nekdo nekde jointa sehnal, ale jak jsem psala, malomesto neni meritko. A rozhodne netouzim po navratu do te doby, sice asi deti nebyly tak ohrozene drogama a nasilim (opakuju jak kde, kdo chtel a mel moznost, asi si svoje nasel), ale to pokrivene mysleni a uniformita, vnucovana adorace Ruska, tresty za to, ze chces vedet a videt neco mimo oficialni linii... to teda bylo mnohem horsi, nez ze se moc nedalo cestovat, to uz byl vlastne dusledek.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. října 2026 14:47

Nerada by som, aby som nechtiac odštartovala debatu odklonenú na posudzovaní života v soc. a dem. spoločenstve. V žiadnom prípade nehovorím vtedy dobre, teraz zle !!! Áno , dôvody sú širšie, ale ja to chápem tak, že aj to, ako je nastavená spoločnosť ovplyvní  vývin dieťaťa , aniž by som  konkréneho viníka týmto ospravedlňovala.  

Offline stes
9525 příspěvků moje polička 01. října 2026 14:47

Když tu probíráme násilí - to, co se děje ve Francii kvůli školství /zjednodušeně/ mi teda taky nebere rozum. Údajná budoucí inteligence kvůli reformám ve školství napadá učitele, policajty....IMHO tohle, v takové míře, se před 40, 50ti lety fakt nedělo

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. října 2026 14:57
Reakce na continuity:

continuity 

Ja jsem si útoky na školách dohledával a už když se to stalo. Je to jednou za pár let, některý rok dva. Ale z toho se nedá dělat statistický trend. 

.

Možno  ešte nie sú podobné útoky celkom bežné, ale trend tu je. A nie každý útok sa skončí smrťou, čo ale nemožno pokladať za menšie zlo ,navyše  keď sa takto správajú aj maloleté deti . Spoločnosť by sa mala brániť - ale nie som odborník, aby som radila ako .

Základná škola Staškov (september 2026): Iba 13-ročný žiak 8. ročníka zaútočil nožom na dve pedagogičky a svoju spolužiačku. Útok mal hrozivú bilanciu: 61-ročná učiteľka zraneniam na mieste podľahla, druhá učiteľka bola zranená a maloletá spolužiačka bola v kritickom stave vrtuľníkom prepravená do nemocnice. Incident vyšetruje Úrad boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) ako úkladnú vraždu, pričom chlapec bol umiestnený do detenčného ústavu. [1, 2]

Gymnázium Spišská Stará Ves (január 2025): 18-ročný študent Samuel S. zaútočil nožom priamo v priestoroch školy. Na následky zranení zomreli dve osoby – 51-ročná zástupkyňa riaditeľky a 18-ročná študentka (spolužiačka páchateľa). Ďalšia žiačka bola zranená. Špecializovaný trestný súd koncom septembra 2026 uložil mladíkovi trest odňatia slobody na 25 rokov. [1, 2]

Základná škola Jarovnice (máj 2025): Počas prestávky došlo ku konfliktu, pri ktorom 15-ročný žiak napadol nožom svoju 14-ročnú spolužiačku a porezal ju. [1]

Staršie medializované útoky v školskom prostredí

Stredná odborná škola Nováky (november 2022): Vtedy 16-ročný Alex zaútočil sekerou na svojich spolužiakov v triede. Zranil dvoch ľudí, útok vyšetrovala NAKA ako teroristický útok z dôvodu radikalizácie mladíka.

Základná škola Mierová, Bratislava (december 1997): Jeden z prvých historicky zaznamenaných brutálnych útokov, kedy len 14-ročný žiak v kabinete 16-krát bodol nožom svoju učiteľku nemeckého jazykaÚtoky mladistvých gangov a pouličné násilieOkrem útokov v školách slovenskou spoločnosťou otriasli aj pouličné útoky organizovaných skupín mladistvých (často spojené s kyberšikanou a natáčaním videí na sociálne siete):Prípad Miloslavov (január 2022): Skupina mladistvých na čele s vtedy 16-ročnou dievčinou vylákala 11-ročné dievča do areálu bývalého družstva. Tam ju opili, vyzliekli a surovo zbili, pričom si celý incident natáčali na mobilné telefóny. Prípad vyvolal obrovskú vlnu verejného pobúrenia a otvoril tému agresivity detí.Útoky v Nitre a Bratislave (2023 – 2024): Polícia opakovane riešila prípady takzvaných „detských gangov“ na sídliskách alebo v nákupných centrách, kde neplnoleté osoby náhodne napádali rovesníkov aj dospelých za účelom lúpeže alebo pobavenia.

Offline continuity
44036 příspěvků moje polička 01. října 2026 15:18

Sweet Potato ale já neříkám, že se doba neposunula. Psala jsem, že dnešní mládež řeší úplně jiné problémy. Ale nesouhlasím s tím, že jsou útoky na školách pořád častější a je tam zjevný trend nebo že celková kriminalita nezletilých pořád stoupá. 

Online Sweet Potato
40816 příspěvků moje polička 01. října 2026 16:46

continuity To věřím, že nestoupá. 
Ale s rychleji a více šířící se zprávy mohou inspirovat více napodobitelů. Ale to bychom museli mít statistiky konkrétních druhů činů.

Offline continuity
44036 příspěvků moje polička 01. října 2026 17:15

Sweet Potato to se právě vůbec neeviduje a dělat závěry z novinových článků moc nejde. 

Ale já pořád přemýšlím, že až se za pár let trochu osvobodim od povinnosti spojených s dětma, pustím se ještě do studia sociologie, zrovna tohle by bylo hezké téma na nějakou práci. 

Online Sweet Potato
40816 příspěvků moje polička 01. října 2026 17:17

continuity Držím palce, ať ti to vyjde!

Online Sweet Potato
40816 příspěvků moje polička 01. října 2026 17:17

Vicepremiér Havlíček Deníku N ještě ve středu večer napsal, že videem chtěli lidi podpořit, aby chodili na kolonoskopii. Svou odpověď však po chvíli smazal. Na doplňující dotaz, proč politici video smazali, Havlíček reagoval, že se na něj ještě raději podívali, jestli v něm není něco, „co by se někoho mohlo dotknout“. Sestřih videa opoziční političky byl podle Havlíčka cíleně upraven tak, že unikla jeho podstata.

„Video je v plné verzi venku, každý, kdo si to poslechne, musí vidět, že není sexistické, ale s nadhledem komentujeme kolonoskopii a upozorňujeme, že se toho lidé nemusí bát. To bylo cílem, a proto jsme nic nestříhali. Jinak video včera nebylo nikde na sítích, nic se tedy nestahovalo,“ dodal Havlíček.

Offline continuity
44036 příspěvků moje polička 01. října 2026 17:21

Sweet Potato

díky, uvidíme.  zjišťuji, že ty společenské procesy mě ke stáří baví čím dál tím víc. 

Offline continuity
44036 příspěvků moje polička 01. října 2026 17:22

Sweet Potato jj, debilni vtipky o natrhnutem análu jistě spoustu lidí povzbudí. Já už se nezvládám ani divit. 

Offline Torrah
3496 příspěvků moje polička 01. října 2026 17:54

Já už se u téhle vlády nedivím vůbec ničemu. Jen teda tomu, že najednou Babiš hodlá poslat dvě brigády na obranu kdyby bylo potřeba, ale už se nedivím tomu, že jsou to vlastně neexistující brigády (protože tam, odkud je posílá, nejsou), a že jsou snad jediné dvě, co máme... Ach jo. Nám fakt nezbyde, než se i bránit sami.

Online Sweet Potato
40816 příspěvků moje polička 01. října 2026 17:58

Ta dívka zemřela.

Online Sweet Potato
40816 příspěvků moje polička 01. října 2026 18:08

A pak na mne vyskočil článek o zpackané popravě v USA. Které je proboha století??