Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43586 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:31

Mags to je furt lepší nez s těmi chudaky z Ostrova u Tise. Ze vsi se jinak než přes sousední okres nedostanou a poradnou samosku nemají. Než tyto kraviny napravi, tak bude snad i po Covidu.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:32

Mags no hranice okresů se asi nezmění, tohle cos sem dala je asi pro ty případy, že les za chalupou v jiném okrese, nebo jak tu bylo o tom jídle do práce z vedlejšího okresu? Docela jsem na to zvědavá, co bude cestou.

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:32

Mags to je furt lepší nez s těmi chudaky z Ostrova u Tise. Ze vsi se jinak než přes sousední okres nedostanou a poradnou samosku nemají. Než tyto kraviny napravi, tak bude snad i po Covidu.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:35

Karja Tak to jsou hrdinové ! 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:37

Mags tak teď si počkáme, kdo si co vylobuje. to bude ten globus v plzni, pak pár nějakých velkých jiných hráčů...a výsledkem bude, že se bude vztahovat hlavně na obyvatele v nejvíc na zapadlých vískách typu my, kde nejsou dost velké supermarkety. (přestože i tady platí úplně ty samé argumenty, které použila moje "oblíbená" osoba malá z ano v brně)

uděláme výjimky, výjimky z výjimek, a možná za týden přijdeme na to, že to vlastně byla blbost, třeba jako dvě roušky na sobě.

je to napínavé, čekám s popcornem na vývoj situace!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:40

Kokoska Ta kamaradka, o ktere jsem pred chvili psala v souvislosti s resenim obedu v praci, pracuje 100 km od bydliste, dojizdi denne, ta tech okresu taky prekroci... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:40

oni asi v jiných státech, kde neřídí vládu ti břídilové, věděli, proč omezovali pohyb ne podle nějakých hranic okresů, ale počtem kilometrů...

Offline Mags
181 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:42

Kokoska No, může to být i to spojení okresů podle mně jako to Brno-město a Brno-venkov, když jsou prostě úzce propojený a jen za prací dojíždí spousta lidí. Takže těch teoreticky kontrolovanejch hranic možná ubyde, ale pak už se v tom teda tuplem nikdo nevyzná

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:55

mnum to je super  hezky jim to ladí a dobrej text.

a jdu si pustit na zvednutí nálady Bonnie Tyler

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 28. února 2021 22:20

dorota asi jo, neptala jsem se na podrobnosti. Ale vím, že jsou v malých skupinkách, dodržujou distanc a mají samozřejmě respirátory. Mám pocit, že na zkoušky je nějaká výjimka. 

Offline Karja
44914 příspěvků moje polička 28. února 2021 22:52

ionicera No právě proto píšu, že jsem na to zvědavá, protože moje sociální bublina je ještě docela dobrá, tak co teprve ten zbytek... Jak to všechno bude fungovat a jakej to bude mít výsledek. 

Offline Karja
44914 příspěvků moje polička 28. února 2021 22:57

Mě by třeba zajímalo, za sambem pojede kolega z práce. Prostě vyhodnotili, že než aby se oba dva hnali do Prahy dopravou bude asi výhodnější, když jeden přijede z vesnice autem do vesnice toho druhého. Ale teď co jako? Výkon práce má psanej jinde než kam pojede, i jinej kraj, takže to je fakt už jen na takový ,,čestný pionýrský,,.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 28. února 2021 23:03

dnes jel manžel narychlo do prodejny náhradních dílů, zákazníci všichni respirátor,obsluha,jeden nic,jeden roušku pod nosem, třetí na bradě..jak to vypadá v provozech kam člověk nevidí,si nedělám iluze.

Offline Karja
44914 příspěvků moje polička 28. února 2021 23:10

Vlm Nenosej nic, kamarád co dělá ve středním podnikům (asi by se to tak dalo nazvat) říká, že v práci na výrobně/dilne už nemají téměř zadna opatření, jen snad obědy mají rozdělené po skupinách. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 28. února 2021 23:15

Karja to je myslím ten problém,pocit že mezi sebou se nemůžou nekazit, vždyť nikam nechodi...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. března 2021 00:13

Karja Vlm u nás nosí roušky i pekaři. část z nich proto, že sama chce, protože se bojí, má rodiče atp., část proto, že to prostě nařídil jejich nadřízený nebo nadřízený nadřízeného. poté, co nás podzimní vlna dost hodně poškodila a bylo to extrémně těžké (protože nám to tam zavlekli nezodpovědní pracovníci přes všechna opatření :/), přesčasy, dvanáctky, katastrofa, protože jsme museli nějak zachovat provoz s polovinou lidí, myslím aspoň většina z nich pochopila, že není zbytí, i když je to nesnesitelné.

nosíme je i v kanceláři, protože jsme ohleduplní. kolega je zarytý odpůrce, ale prostě ji nosí, protože ji z různých důvodů nosíme my ostatní. nemusela jsem mu ani kázat, ani se doprošovat, je sice zásadně proti a je spíš v kategorii "odpírač", ale začal ji nosit sám, když jsem ji začala nosit já.

podle mě je to ve firmách všechno ve vedení a taky v osobní zkušenosti. pokud firmou projde vlna, jsou pak i brblači ochotni kooperovat trochu víc. já jsem chodila do provozu v roušce i v době, kdy část zaměstnaců nechtěla nosit nic, protože jim nemůžu kázat a sama to nedělat. bratr ji tam nosil snad i v létě (tak hardcore jsem teda nebyla).

přijde mi, že ve firmách někdy chtějí třeba roušky po lidech z provozu, ale pak přijdeš do kanceláře, a tam klídek tabáček, roušky nikde. pak je těžko po těch lidech něco chtít.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. března 2021 00:19
Reakce na Vlm:

dnes jel manžel narychlo do prodejny náhradních dílů, zákazníci všichni respirátor,obsluha,jeden nic,jeden roušku pod nosem, třetí na bradě..jak to vypadá v provozech kam člověk nevidí,si nedělám iluze.

​u nás je to taky tak, že věšinou v provozech typu autoservis nemá roušku vůbec nikdo...ale ještě jsem se asi nesetkala s tím, že když tam doklušu v roušce já, tak by si aspoň ten, s kým mluvím, nenasadil (aspoň přibližně).

stejně tak řemeslníci. nenosí ji fakt ani jeden, od elektrikáře po zedníka...ale pokud s nimi mluvím, tak si aspoň nějaký šnuptychlík na nos dají.

takže mně osobně to zase přijde jako zrcadlo přístupu. věřím tomu, že kdyby jim tam pořád chodili lidi v roušce, a sem tam někdo slušně požádal, že by to časem tak nějak nosit začali. aspoň trochu.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 01. března 2021 07:01
Reakce na Jiná Realita:

Karja Vlm u nás nosí roušky i pekaři. část z nich proto, že sama chce, protože se bojí, má rodiče atp., část proto, že to prostě nařídil jejich nadřízený nebo nadřízený nadřízeného. poté, co nás podzimní vlna dost hodně poškodila a bylo to extrémně těžké (protože nám to tam zavlekli nezodpovědní pracovníci přes všechna opatření :/), přesčasy, dvanáctky, katastrofa, protože jsme museli nějak zachovat provoz s polovinou lidí, myslím aspoň většina z nich pochopila, že není zbytí, i když je to nesnesitelné.

nosíme je i v kanceláři, protože jsme ohleduplní. kolega je zarytý odpůrce, ale prostě ji nosí, protože ji z různých důvodů nosíme my ostatní. nemusela jsem mu ani kázat, ani se doprošovat, je sice zásadně proti a je spíš v kategorii "odpírač", ale začal ji nosit sám, když jsem ji začala nosit já.

podle mě je to ve firmách všechno ve vedení a taky v osobní zkušenosti. pokud firmou projde vlna, jsou pak i brblači ochotni kooperovat trochu víc. já jsem chodila do provozu v roušce i v době, kdy část zaměstnaců nechtěla nosit nic, protože jim nemůžu kázat a sama to nedělat. bratr ji tam nosil snad i v létě (tak hardcore jsem teda nebyla).

přijde mi, že ve firmách někdy chtějí třeba roušky po lidech z provozu, ale pak přijdeš do kanceláře, a tam klídek tabáček, roušky nikde. pak je těžko po těch lidech něco chtít.

Jiná Realita přijde mi, že ve firmách někdy chtějí třeba roušky po lidech z provozu, ale pak přijdeš do kanceláře, a tam klídek tabáček, roušky nikde. pak je těžko po těch lidech něco chtít.

​tak přesně tuhle zkušenost má manžel.pracuje v rakouské dopravní firmě.pred rokem když u nás začaly roušky tam ještě nebyly a koukali na ně jako na exoty pokud je měli.pozdeji přišly opatření i tam, vyfasovali respirátor avšechny firmy kam jezdí, většinou Rakousko, Německo zavedli bezkontaktní předávání dokladů,tj hodit někam do bedny, položit na okno, skladníci si drželi odstup, roušku většinou neměli,ale po řidicich 

Přimo v jejích firmě kde je asi pět lidí v kancelářích se roušky nenosí, ale řidiči mají zákaz vstupu,oni tam moc  nechodili ani předtím,vse se řeší po telefonu, osobně minimum.Asi dva týdny zpět měli ve firmě oslavu (letos už druhou)asi 15lidi-kancelare a dílna jejích a nějaké další firmy,.

Ja si v práci už tak zvykla nosit respirátor, přestože jsme tam většinu dne jenom ve dvou.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 01. března 2021 07:20

ionicera v sobotu jsem so vzpomněla na vás, píšete postřehy s detickama co nevydrží zkusit boty v roušce.

byli jsme se přijít v jednom okresním městě, sluníčko spoustě lidí venku,ale ne tlačenice.Vsimla jsem si maminky s dvěma pobíhajícími kluky, věk odhadem 4 a6. všichni tři měli roušky,potkali jsme dvakrát a pořád běhali, rouška jim očividně nepřekážela.Casto slyším v tv dítě fnukat, ze se v roušce nedá dýchat, nemůže se soustředit...no nevím.spis bych to viděla tak že jen papouškují co slyší doma.ona taková čepice , brýle jsou taky pěkný opruz než se na ně zvykne.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 01. března 2021 07:32

Moje ségra učitelka už má první dávku. :-)