mirajo Děkuji INR jsem našla v pokynech z IKEM, ale je to možná jen pro jejich pacienty. Zítra zavolám a uvidím. ATB byly asi dle všeho jen na nějakou už dlouhodobou "rýmu" s teplotou.
Koronavirus
Renusatko tchan byl ockovany v IKEMu, je na Warfarinu, urcite ho na nic neprevadeli a vysledky s sebou mit nemusel.
Prosím nezlehčovat. U nás jeden údržbář roznesl, že firma nakoupila testy na odběr covidu z konečníku, testovat se bude od příštího týdne a v životě jsem neviděla takovou smršť, teda viděla, ale to se jednalo o zrušení 13 platu. Tady čím větší blbost, tak se vždycky bere vážně a padne na úrodnou půdu, proto choděj do práce lidi už přednasraný. ![]()
711990 Renusatko Ono se to lokálně může lišit. Učitelka mladší dcery byla na poliklinice na Karláku a kolegyni, která je warfarinizovaná, naočkovat nechtěli, podrobnosti nevím. Já sama dělám nějaké malé intervenční výkony /s očko to nemá nic společného a je to rozhodně injekce do větší hloubky než očko/, pro které úplně jednotné guidelines v tomto směru neexistují a pracoviště se v přístupu liší. Oni se liší i pacienti v přístupu k užívání, většina na kontroly INR pravidelně chodí, ale vždycky narazíš na někoho, kdo to nedělá a má hodnotu 6 a klidně i víc a přijde se na to, až když někam spontánně zakrvácí.
V to rovněž doufám. I když našemu panu doktorovi třeba vadí i Blatného lobbing na to, abychom vyočkovávali co nejvíc jen kvůli hezkým číslům, že další vakcíny jsou zajištěny.
Tomu prý uvěří teprve v momentě, až distribuce vakcín v našem kraji začne fungovat alespoň na takové úrovni jako v Praze nebo Brně nyni.
wendulka Blatného zrovna nemusím, ale pokud s tím schválením vydrží, má u mě body k dobru.
Tak nějak.
Kokoska já jsem teda ani na vteřinu nezauvažovala, že by něco takového mohlo projít.Jestli se chce ještě někdy vrátit k medicíně tak to udělat prostě nemůže. tady jaksi nejde o pevnost charakteru..
continuity fakt nam neni pomoci...
Už jsem s tím asi trapná, jak tu furt popisuju, co se děje v Rakousku, ale nedá mi to. Zrovna přišel mail od rektorky, že se naše univerzita přidala k iniciativě "Alles gurgelt" - Všechno kloktá.
Je to možnost pro zaměstnance podniků, které jsou v té iniciativě, se zaregistrovat a v jakékoli vídeňské pobočce Bipy (hustá síť drogerií) si vyzvednout každé dva týdny až 8 PCR kloktacích testů. Člověk si prostě nabere testy a když potřebuje, vykloktá si doma. Vzorky se pak můžou odevzdat zas v jakékoli Bipa drogerii a další den má člověk výsledek.
To mi přijde vedle těch gratis testovacích linek jako fajn iniciativa a jako další možnost inspirace pro ČR...
A jinak mám radost, že babička (87) už dostala druhou dávku a ani po jedné neměla vůbec žádné komplikace ![]()
Kan Když ona realita už tolikrát překonala hranice blbosti, že kategorie nemožného a neuvěřitelného přestala existovat. Pravda může být vždycky ještě nelogičtější a pitomější, než by člověk řekl.
Jitka77 Jasně, ale proč se rozčilovat, když firma nabízí nechat se otestovat kdekoliv a do práce donést jen výsledek.
JanieB Trapna ani nahodou, urcite pis. Je to trochu zoufaly, ale prinosny vedet, ze kousek vedle to delaj lip.
Renusatko Ted jsem si vzpomnela, co rekli te ucitelce na Karlaku, ze ma priste Warfarin den vysadit, neco jako tady...https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ockovani-a-warfarin-421933. Coz mi osobne pripada jako alibismus k nicemu, W takhle rychle nepusobi, ale proste znamena to zeptat se na lokalni zvyklost, pokud chce mit tata jistotu, ze nepujde 2x /pokud proti srazeni nebere neco jineho, to by nemelo vadit vubec/.
Mirka takhle to bylo i u mych rodicu, akorat driv prisel ten druhy termin, na den o mesic pozdeji nez prvni, a ja se vydesila, co to je, kdyz jsem objednavala leden a prisel unorovy termin.
Mně se termín na 2. dávku vygeneroval najednou s termínem na první. Jen jsem koukala, že se to tam objevilo všecko najednou.
Mirka jo, ono to vygenerovalo oba terminy najednou, ale pozvanky nebo potvrzeni terminu ci co to bylo, to prislo na kazdou davku zvlast. A jako prvni prave ta druha. A jak kolem toho porad jeste byly ty zmatky, tak jsem chvilku myslela, ze to ignorovalo mnou zvoleny termin a souplo si tam neco samo. Ono tam myslim ani nebylo napsano, ze jde o prvni nebo druhou davku, to uz si nepamatuju. Az kdyz prisel druhy mail s prvnim terminem, tak mi to doslo.
Kokoska tak to asi vylepšili. Zajímalo by mě, jestli mají dodávku vakcín garantovanou, že si lidi zvou na obě zároveň.
Maky muzu se zeptat, kam jsi preregistrovavala? Tatinka jsme registrovali na Kladno a stale PIN 2 neprisel, premyslim nad preregistraci jinam nebo do Prahy.... Mamka nad tim porad rozmysli, ze jsme vybrali spatne ...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY