Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. března 2021 15:37

mirajo Děkuji INR jsem našla v pokynech z IKEM, ale je to možná jen pro jejich pacienty. Zítra zavolám a uvidím. ATB byly asi dle všeho jen na nějakou už dlouhodobou "rýmu" s teplotou.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. března 2021 15:46

Renusatko tchan byl ockovany v IKEMu, je na Warfarinu, urcite ho na nic neprevadeli a vysledky s sebou mit nemusel.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. března 2021 16:00
Reakce na continuity:

dynda navrhuji rektálně.

​Prosím nezlehčovat. U nás jeden údržbář roznesl, že firma nakoupila testy na odběr covidu z konečníku, testovat se bude od příštího týdne a v životě jsem neviděla takovou smršť, teda viděla, ale to se jednalo o zrušení 13 platu. Tady čím větší blbost, tak se vždycky bere vážně a padne na úrodnou půdu, proto choděj do práce lidi už přednasraný.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 10. března 2021 16:11

711990 Renusatko Ono se to lokálně může lišit. Učitelka mladší dcery byla na poliklinice na Karláku a kolegyni, která je warfarinizovaná, naočkovat nechtěli, podrobnosti nevím. Já sama dělám nějaké malé intervenční výkony /s očko to nemá nic společného a je to rozhodně injekce do větší hloubky než očko/, pro které úplně jednotné guidelines v tomto směru neexistují a pracoviště se v přístupu liší. Oni se liší i pacienti v přístupu k užívání, většina na kontroly INR pravidelně chodí, ale vždycky narazíš na někoho, kdo to nedělá a má hodnotu 6 a klidně i víc a přijde se na to, až když někam spontánně zakrvácí. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 10. března 2021 16:14

Kokoska 

V to rovněž doufám. I když našemu panu doktorovi třeba vadí i Blatného lobbing na to, abychom vyočkovávali co nejvíc jen kvůli hezkým číslům, že další vakcíny jsou zajištěny.

Tomu prý uvěří teprve v momentě, až distribuce vakcín v našem kraji začne fungovat alespoň na takové úrovni jako v Praze nebo Brně nyni.

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 10. března 2021 16:16

wendulka Blatného zrovna nemusím, ale pokud s tím schválením vydrží, má u mě body k dobru.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 10. března 2021 16:19

Kokoska

Tak nějak. 

Offline viktorka_od splavu
49445 příspěvků moje polička 10. března 2021 16:29

Kokoska já jsem teda ani na vteřinu nezauvažovala, že by něco takového mohlo projít.Jestli se chce ještě někdy vrátit k medicíně tak to udělat prostě nemůže. tady jaksi nejde o pevnost charakteru..

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 10. března 2021 16:49

continuity fakt nam neni pomoci... 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 10. března 2021 17:10

Už jsem s tím asi trapná, jak tu furt popisuju, co se děje v Rakousku, ale nedá mi to. Zrovna přišel mail od rektorky, že se naše univerzita přidala k iniciativě "Alles gurgelt" - Všechno kloktá.

Je to možnost pro zaměstnance podniků, které jsou v té iniciativě, se zaregistrovat a v jakékoli vídeňské pobočce Bipy (hustá síť drogerií) si vyzvednout každé dva týdny až 8 PCR kloktacích testů. Člověk si prostě nabere testy a když potřebuje, vykloktá si doma. Vzorky se pak můžou odevzdat zas v jakékoli Bipa drogerii a další den má člověk výsledek.

To mi přijde vedle těch gratis testovacích linek jako fajn iniciativa a jako další možnost inspirace pro ČR...

A jinak mám radost, že babička (87) už dostala druhou dávku a ani po jedné neměla vůbec žádné komplikace

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 10. března 2021 17:13

Kan   Když ona realita už tolikrát překonala hranice blbosti, že kategorie nemožného a neuvěřitelného přestala existovat. Pravda může být vždycky ještě nelogičtější a pitomější, než by člověk řekl.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. března 2021 17:32

Jitka77 Jasně, ale proč se rozčilovat, když firma nabízí nechat se otestovat kdekoliv a do práce donést jen výsledek. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 10. března 2021 17:35

JanieB Trapna ani nahodou, urcite pis. Je to trochu zoufaly, ale prinosny vedet, ze kousek vedle to delaj lip. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. března 2021 17:38

JanieB mirajo Jj, piš ať máme přehled. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 10. března 2021 17:44

Renusatko Ted jsem si vzpomnela, co rekli te ucitelce na Karlaku, ze ma priste Warfarin den vysadit, neco jako tady...https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ockovani-a-warfarin-421933. Coz mi osobne pripada jako alibismus k nicemu, W takhle rychle nepusobi, ale proste znamena to zeptat se na lokalni zvyklost, pokud chce mit tata jistotu, ze nepujde 2x /pokud proti srazeni nebere neco jineho, to by nemelo vadit vubec/. 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 10. března 2021 17:56
Reakce na Kokoska:

Mirka takhle to bylo i u mych rodicu, akorat driv prisel ten druhy termin, na den o mesic pozdeji nez prvni,  a ja se vydesila, co to je, kdyz jsem objednavala leden a prisel unorovy termin.

​Mně se termín na 2. dávku vygeneroval najednou s termínem na první. Jen jsem koukala, že se to tam objevilo všecko najednou.

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 10. března 2021 18:23

Mirka jo, ono to vygenerovalo oba terminy najednou, ale pozvanky nebo potvrzeni terminu ci co to bylo, to prislo na kazdou davku zvlast. A jako prvni prave ta druha. A jak kolem toho porad jeste byly ty zmatky, tak jsem chvilku myslela, ze to ignorovalo mnou zvoleny termin a souplo si tam neco samo. Ono tam myslim ani nebylo napsano, ze jde o prvni nebo druhou davku, to uz si nepamatuju. Az kdyz prisel druhy mail s prvnim terminem, tak mi to doslo.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 10. března 2021 18:29

Kokoska tak to asi vylepšili. Zajímalo by mě, jestli mají dodávku vakcín garantovanou, že si lidi zvou na obě zároveň.

Offline viktorka_od splavu
49445 příspěvků moje polička 10. března 2021 19:04
Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 10. března 2021 19:24

Maky muzu se zeptat, kam jsi preregistrovavala? Tatinka jsme registrovali na Kladno a stale PIN 2 neprisel, premyslim nad preregistraci jinam nebo do Prahy.... Mamka nad tim porad rozmysli, ze jsme vybrali spatne ...