Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 10. března 2021 19:28

Peetra1 muzes zkusit ty velké Pražské špitály, pokud jste od Kladna tak UVN Motol. Já měla tchanovce zaregistrované do UVN a už mi přišel ten PIN2 víckrát. ( Dělala jsem registraci zkraje a první pokus zhavaroval, proto je nám oba 2x, uzjsou dávno naockovani). 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 10. března 2021 19:39
Reakce na mirajo:

Renusatko Ted jsem si vzpomnela, co rekli te ucitelce na Karlaku, ze ma priste Warfarin den vysadit, neco jako tady...https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ockovani-a-warfarin-421933. Coz mi osobne pripada jako alibismus k nicemu, W takhle rychle nepusobi, ale proste znamena to zeptat se na lokalni zvyklost, pokud chce mit tata jistotu, ze nepujde 2x /pokud proti srazeni nebere neco jineho, to by nemelo vadit vubec/. 

Renusatko myslím si to samé, co piše mirajo ,  ať už jde o ten odstup od ATB nebo toto. U těch ATB jde spíš o to, aby ten infekt, pro který byla nasazena, byl už vyřešen, žádná interference s očkováním není. 

A u toho Warfarinu (INR), aby ta hladina nebyla přestřelená, ideální by bylo, aby měl pacient představu o svém aktuálním INR - pokud je dlouhodobě vyrovnaný, tak bych to neřešila, jiná situace by byla u pacienta, který má s udržením hladiny potíže (směrem k vysokým hodnotám INR) nebo kdyby byly příznaky nadměrné krvácivosti. A stejně bych posuzovala i pacienty užívající i jiné léky ovlivňující koagulaci (Pradaxa, Xarelto, apod.) Nic bych preventivně nevysazovala.

A příbalák to řeší značně obecně:

Trombocytopenie a poruchy koagulace

Stejně jako při podání jiných intramuskulárních injekcí je třeba vakcínu podávat s opatrností osobám podstupujícím antikoagulační léčbunebo osobám s trombocytopenií nebo jakoukoli poruchou koagulace(jako je hemofilie), protože po intramuskulárním podání vakcíny může utěchto osob dojít ke krvácení nebo tvorbě modřin.

Offline Tlustakocka
4 příspěvků moje polička 10. března 2021 19:43

Peetra1 já přeregistrovala tchýni z Kladna do Slaného a PIN2 přišel do druhého dne, podle webu m.susicky Kladno v očkování upřednostňuje zdravotníky a učitele

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. března 2021 19:48

Fiction Děkuji, já to zítra ještě obvolám.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 10. března 2021 20:03
Offline Maky
319 příspěvků moje polička 10. března 2021 20:09

Peetra1 jsme z jiného konce středočeského kraje než potřebuješ

Zkus tady zda nenajdeš kde se kolem vas víc očkuje 

https://ockovani.opendatalab.cz/kraj/St%C5%99edo%C4%8Desk%C3%BD

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 10. března 2021 20:22

Naockovani tchanovci usoudili, že uz se jim nemůže nic stát. Že můžou nakazit nás, kteří ještě dlouho nebudeme očkovaní, jim nedochází.

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 10. března 2021 20:22

viktorka_od splavu u nás (velká firma cca 1500 lidi) se testuje od 1.3. Nějací pozitivní byli, ale nic dramatického. 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 10. března 2021 20:44

Komu se v tom chce hrabat, tak tady se dají nalézt info pro registraci na očkování

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 10. března 2021 21:00

Maky děkuju, web jsem neznala, prostuduju.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. března 2021 23:44

přibylo tu hrozně moc stran, tak jsem to všechno nečetla (kdybych se opakovala).

zaujal mě článek o tom, kde jsou všichni ti nově se objevivší pozitivně testovaní z firem, kteří se už měli někde objevit?

mám zatím info ze dvou velkých firem (stovky lidí), kde našli jednotky pozitivních, třeba dva. nemám to nijak podložené, ale ani nemám důvod tomu nevěřit.

takže mně z toho vyplývá, že ty testy jsou prostě úplně a dvě věci (protože to není snad ani statistická chyba). 

Offline kacka.hou
3 příspěvků moje polička 11. března 2021 05:39

Peetra1 Slánské očkovací centrum teď jede dost rychle, zkuste to. S termíny nebývá problém a teď jim bohužel i spoustu lidí denně odpadá. 

Offline AprilTwelve
1035 příspěvků moje polička 11. března 2021 06:39

Jiná Realita já myslím, že prostě ještě nejsou všichni otestování. a jak píšeš,  ty testy nebudou nejspolehlivější. 

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 11. března 2021 06:54

Jiná Realita 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/uskali-povinnych-testu-na-ktere-vsadilo-cesko-kolik-pozitivnich-neodhali-146365

Tady zrovna píšou o tom, čeho se bojím celou dobu, že falešně negativní testy (u bezpříznakových i 50%) dají lidem pocit falešného bezpečí. 

Offline viktorka_od splavu
49445 příspěvků moje polička 11. března 2021 07:16

mirajo moc pekny, dekuju

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 11. března 2021 07:23

mirajo moc pekne vysvetleno. Diky za Vas vsechny, vzdy si tady poctu vse na jednom miste

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 11. března 2021 07:27

mirajo a tohle bych podtrhla:

Podle mě už teď všichni nějak podvědomě věříme na nějaká magická řešení. Povídáme si o ivermektinu, položme si každý sám sobě otázku: kdyby nám bylo hodně zle, sáhli bychom po něm, i když víme, že nejspíš nefunguje? Jsem si jist, že já ano, i když vím, že nejspíš nefunguje. Nepodléhat tomu magickému myšlení v situaci, v jaké se všichni a jeden každý nacházíme, je nesmírně těžké. 

Právě proto, že tonoucí se i stébla chytá, je dobré, pokud jsou na pouzivani léků jasná a přísná pravidla a trochou o tom spolurozhoduje ošetřující lékař. Mám nějaké anekdotické příběhy ze Slovenska typu: večer vzala šest tabletek v horečkách a se strašným kašlem a do rána zdravá jako rybička.  Tak tomu se mi věřit opravdu nechce. 

Offline viktorka_od splavu
49445 příspěvků moje polička 11. března 2021 07:41

Sweet Potato mne je zahadou, jak se tu porad tvarime, ze na to jdeme vedecky.. a ve skutecnosti delame vse ve smyslu toho magickeho realismu co vypichuje continuity.. nakonec to vede akorat ke vetsim zmatkum a zapadame do tech sracek cim dal vic

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 11. března 2021 08:44

continuity Mně se ten rozhovor velmi líbí proto, že je tak komplexní, nepropaguje ani neodsuzuje žádnou ze stran a nejít cestou ani jednoho z extrémů je pro mě prostě to, s čím souzním. Jasně, že praktikuju západní medicínu, tudíž tu, založenou na důkazech, ale neexistuje pro mě "víra", směr, nad kterým bych se nezamýšlela...asi nejlíp to vyjadřuje ten nadpis..."Kdo může říct, že by po Ivermectinu nesáhl, kdyby mu bylo zle?" /kdyby bylo hodně zle, tak nevím, rozhodně ne v dávce jako pro koně/. 

A pak asi tohle...Na jedné straně neexistuje důkaz vědecký, na druhé straně jsou lékaři, kteří říkají: „Na vědecké důkazy teď není čas, to možná někdy časem, později. Teď budeme léčit podle svého nejlepšího odhadu, zkušenosti a intuice.“ Tyto dvě skupiny se prostě neshodnou. Je tu, řekněme, rozdíl ve filozofickém přístupu k medicíně. Takoví lékaři existovali a existovat budou – jedni i druzí.