Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. března 2021 13:45

Reakce na včerejší rozhovor s paní docentkou z Brna... 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 30. března 2021 13:59

mnum no takove aktivistky jsou potreba, jj..

"Žádáme média, aby podobné řečníky nenechala šířit bludy"

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. března 2021 14:29

viktorka_od splavu 

tento clanek je napsany dost emocionalne, coz mu k jeho skode, aspon v mych ocich, snizuje uroven. Vcetne te vety kterou kritizujes ty. Jinak ja ale nemam nic proti tomu ze se takova aktivistka ozvala. V tom vcerejsim rozhovoru zaznelo nekolik rekneme kontroverznich informaci, ktere nahravaji popiracum a konspiratorum

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 30. března 2021 14:50

mnum já s tebou souhlasím ta věta je blbá, o tom žádná, ale tady je takový drobny problém, ze media obecně ve snaze informovat vyvážené nechávají prostor i poměrně okrajovým názorům. Situace tady v ČR je poměrně vychýlena směrem k různým aktivistům, a pak to dopadá tak, že světový epidemiologicky mainstream se staví do jedného extrému v srovnání s typama jako je Beran s tím, že pravda je někde uprostřed. Což je hrozně špatně. 

Ten blog je špatně spíš formálně než obsahově a vlastně dělá tomu celému medvedi službu. Ale pokud se chce někdo věřit tomu, že ho překonana infekce chrání už jednou provždy, těžko s tím bojovat. 

49434 příspěvků moje polička 30. března 2021 15:46

continuity proc furt chces s necim bojovat? nestacilo by to tem lidem proste vysvetlit? ovsem s tou medvedi sluzbou jsi to opravdu vystihla

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 30. března 2021 17:09

viktorka_od splavu kdyby fungovalo vysvetlovani, tak tady dávno žádnou epidemii nemáme. Někteří to nechtějí pochopit. Nebo si myslíš, že Janeček s celým tím svým matematickym vzděláním a inteligencii opravdu nechápe, že když řekne, že smrtnost covidu je 0.2% tak to při číslach potvrzených úmrtí na covid musí znamenat, že se už nakazil každý obyvatelCR a někteří 2x? Co na to ty jeho teorie promoreni? 

Co na tom chceš Janečkovi vysvětlovat, aby přestal šířit podobné bludy?

Nebo když se říká, že lockdown nemá smysl? Ano dá se vyhnout, ale že je k tomu potřeba opravdu masivně testovat a trasovat já to tady vysvětluji už od podzimu a nemam pocit, že to padá na úrodnou půdu. Existují lidi, co nedělají nic jiného než trpělivě vysvětlují od začátku pandemie, jsou z toho otrávení, často označování za panikare, zavírače a nevím co ještě.  

Ne vysvětlování na dezinformace opravdu nezabírá, je potřeba to vzít z jiného konce, jsou na to přístupy, ale to by ty dezinformace v první řadě museli přestat šířit vládní úředníci. 

Je to marný a pokud se pod tlakem zas otevřou školy bez pořádného testování, střihneme si další vlnu a klidně ještě další tři. A budeme tady zavření až do svätého dyndy. 

49434 příspěvků moje polička 30. března 2021 17:44

continuity janečkovi určitě není potřeba nic vysvětlovat, ale lidem, kteří by ho mohli považovat za autoritu, tak těm určitě ano. tím, že hodíš do jednoho pytle lidi co věří že letadla nad brnem práškujou covid s těma, kteří se normálně ptají proč se nebere do úvahy jak vysokou máš hladinu protilátek, fakt nic nevylepšíš

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 30. března 2021 18:55

viktorka_od splavu ale hladina protilátek se přece řeší, největší momentální problém asi je, že samotné číslo příliš nevypovídá o ničem a pořádně se neví, jak to bude fungovat na ty mutace. hodně se řeší reinfekce, protože to je opravdu problém a nikdo neví jak velký ( rozhodně plošně neplatí, že že ti, co se nakazili po druhé měli poprve mírný průběh a virus jim vymetla slizniční imunita.)

A vliv protilátek popisovala už Vendulka při tom očkování, řešilo se i, jestli ty protilátky před ockovanim netestovat plošne, závěr byl, že touze očkování dost zkomplikovat a čas je klíč. 

Co vím tak se diskutuje, že budou součástí toho covid pasu. To bude spíš politické rozhodnutí, jak budou ty pasy fungovat, s vědou to příliš nesouvisí, stejně jako to, jestli otevřít dřív školky nebo maturanty. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 30. března 2021 19:13

Tady je studie z Lancetu, která se zabývá reinfekcemi. Ochrana po překonané infekci je kolem 80%, ale u starší populace nad 65 let dokonce méně než 50%.

Já bych taky hrozně chtěla aby ta první infekce chránila, ale nejsou pro to data. 

49434 příspěvků moje polička 30. března 2021 19:31

continuity tak mně ani tak nejde o to, co bych chtěla, já znám dost infekcí kde protilátky jsou ti akorát k prdu, takže pro mě je 80 % velice příjemné překvapení.

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 30. března 2021 20:53

Kan Makara dekuju za vysvetleni bulharske konstanty. Ty statisticke vykazy vypadaji jako vysoce tvurci cinnost. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 30. března 2021 21:02

viktorka_od splavu jenže z pohledu řízení epidemie to prostě žádná dobrá zpráva není, zvláště ta skupina 65+. A cim víc nakažených, tím větší šance, že si vyrobíme nějakou mutaci, co ty protilátky obejde, a pojede to cele nanovo. 

49434 příspěvků moje polička 30. března 2021 21:08

continuity já tomu nerozuměla ani v tom předchozím tvém postu a teďs to ještě potvrdila, prosím tě, co tě vede k takovému závěru? myslím tedy první část. s tou "šancí" souhlasím:-/

jako asi by to lépe komentoval někdo z oboru, nicméně v medicíně mi 80% úspěšnost čehokoliv přijde prostě dobrá. imunita u starších lidí je jaká je, s tím nic nenaděláš, pokud jim bude fungovat očkování lépe, než kolem těch 50 %, tak to bude opět dobrá zpráva, pro mě.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 30. března 2021 21:56

viktorka_od splavu očkování určitě funguje lépe, k tomu jsou i data. Blbá zpráva je to kvůli tomu, že nám ke kolektivní imunitě ti jednou nemocní prispeji mene. Teda, blbá zpráva, ono se to tušilo, proto taky promorovani není validní strategie. 

49434 příspěvků moje polička 30. března 2021 22:17
Reakce na continuity:

promorovani není validní strategie. 

​to bys asi měla hlásit někde jinde než tu

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 30. března 2021 22:49

Vláda se bojí Velikonoc?

Stromovka a Letenské sady dnes dtto.

(foto: Ondřej Golis)

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 30. března 2021 22:54

domenica to je dnešní fotka?? Nene. Ehh

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 30. března 2021 23:02

žluťásek

Jj. Od pátku s hezkým počasím...

49434 příspěvků moje polička 30. března 2021 23:09

domenica bude zase piknik na karlově mostě?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 30. března 2021 23:11

viktorka_od splavu 

Už se chystají stoly :-)