Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 08:38

Magnolie1 Čím víc prostoru ten koronavirus dostane promořováním, tím víc různých mutací vznikne. A tím víc hrozí, že se mu některá povede fakt nepěkná. 

Offline Magnolie1
127 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 08:48

Všem moc děkuji za reakce a  omlouvám se za moje elaboráty, trochu mě to uklidnilo. Babičky a dědečky samozřejmě máme naočkované nebo zaregistrované, absolutně nezpochybňuji bezpečnost vakcín, ale přece jen, více názorů a informací je lepší

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 08:53

viktorka_od splavu Slimákovou, Janečka a podobný exoty nesleduju, ale Hořejší je strašnej dogmatik. V té reakci na Thona mě m.j. hodně nesedlo, že za jedinou kontraindikaci očkování považuje akutní horečnatý stav, tvrdil, že pokud máte doma člověka s covidem, máte se nechat očkovat. S tím třeba naprosto nesouhlasím, pravděpodobnost, že se tak sejde infekce s očkováním, je v tu chvíli veliká, a to imunologicky opravdu nikomu neprospěje. A tak dál. 

barbucha A o švédské cestě řada těhle lidí tvrdí, že to byla cesta promořování, neosvědčila se...podle mě to je cesta jednak dlouhodobě udržitelná, a taky bere v úvahu i jiný parametry zdraví, než jen covid. Mimochodem s nástupem jara nebyla plná jen pražská náplavka, viděla jsem fotky z Německa, Paříže a nevypadalo to tam jinak. Asi i tam žijou lidi co se slovy Blatnýho "neuměj chovat". 

Online continuity
43565 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 08:57

viktorka_od splavu ten článek je strašný, jako i ta studie, na kterou odkazuje. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:04

mirajo 

A nejen parametry zdraví. Že se neosvědčila?! No to je věc názoru, když u nás máme nebožtíků bratru o deset tisíc víc! A celej národ má nervy v kýblu, mele z posledního a bude rád, když nezdechne hlady (díky laskavé péči vlády). Najdi pět rozdílů

Prej neosvědčila, já se picnu.

Náplavka plná lidí mě nijak zvlášť neláká, ale dá snad zdravej rozum, že po půl roce mizernýho počasí všichni chtěj na chvíli na sluníčko. Všude na světě. Ovšem zdravej rozum, to je ten klíčovej výraz

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:07

mirajo no, prave, za me proste stejny typ jako ti co vali hlouposti z opacne strany spektra. davam to na roven tem Blatneho kecum, ze ockovani stoprocentne zabrani nakaze. tim fakt nicemu nepomahaji..

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:07

mirajo 

Mě přijde, že se u Švédský cesty zapomíná, že se do velké míry spoléhá na zodpovědnost lidí (obecně jsous everské státy někde úplně jinde než my). Můžeme přemýšlet, jak by to asi fungovalo tady.

Ono evidentně severské země vyčnívají a pokud srovnáme Švédsko s Norskem a Finskem, tak ten model zase tak super úspěšně nevypadá

Podle mého se hledá jednoduché řešení ale to neexistuje, každé řešení vyžaduje určitý stupeň disciplinovanosti a omezení se (třeba v tom,ž e nepošlu do školky chrchlající dítě nebo že ho tam nepošlu, když chrchlám já...)

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:19

barbucha Já jsem si taky nevšimla, že by Švédové padali jak hrušky. Jasně, hustota osídlení, ohleduplnost, disciplína...ale nic to nemění na věci, že tohle tady u nás vnímám jako neudržitelný.

Na náplavku nepůjdu ani náhodou, ale když mi Hamáček radí, abych během Velikonoc byla doma, že ty příští už budou jiný, to se mě snaží o ten zdravej rozum asi připravit... 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:33

Pro odlehčení se podívejte na mapy.cz a otestujte se

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:34

A666 Slyšela jsem od doktorky ze Švédska, že seveřani přistupují zodpovědně i k tomuhle...https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/trombozy-po-vakcine-astrazeneca/r~839e9d8c91f311ebb98b0cc47ab5f122/. Že tam Astru snad podobně jako Němci budou dávat jen 60+, z důvodu sice vzácných, nicméně opravdu podezřelých krvácivých nebo naopak trombotických komplikací u mladších, převážně žen. Ve smyslu, očkování je skvělej pomocník, ale špatnej pán, i u něj není špatný občas přemýšlet nebo přiznat, že nevím.  

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:35

mirajo 

To radil (a sliboval) vloni!

Hustota nehustota, je jich stejně jako nás. A města tam mají taky! Disciplína... to je věc názoru. Vono se taky jinak ta disciplína udržuje, když po lidech v podstatě nic moc nechceš, a eště s nima jednáš jako s dospělýma! A ne že jim zakážeš všechno, vyhrožuješ jak nejhorším kriminálníkům a nakonec jim ani nedáš na slušný živobytí. S takovou by ta skvadra nemehel nikde nepřežila ani tejden, já nevim co my jsme tu za lidi

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:38

eM A to jsem si chtěla koupit mapu Islandu, snad mi ji s výsledkem 89% prodaj?

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:41

mirajo mapu jo, ale hlavně aby ti prodali letenku

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 09:48

eM No takový naděje si nedělám ani na ty příští Velikonoce! Samý malý, úplně prťavoučký radosti si dělámA miluju mapy.

Online continuity
43565 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 10:48

Já bych jenom pripomela, že Švédsko cestu promorovani opustilo už někdy na pozdním jaře. Drakonicka opatření naší vlády nejsou příčina, ale důsledek. Jejich neumetelstvi. Kdyby to řídili, jak do nich hudruji vědci ze ze vsech stran - tj. testovat, trasovat a vcas omezovat opravdu rizikové aktivity, nebyli bychom v tomto loji. Že z toho dnes Blatný viní národ mě ale nikterak nepřekvapuje. 

A jako Pražan jsem na ty komentáře nasrana, protože kolik lidí je na té náplavce a rigracich? Možná tisíc? Ale Praha má 1.3 miliónu obyvatel. Když přijdu do jakékoliv vesnice, je si jistej, že to tam dodržuje 100%  lidi? Neboli toto je podle nich způsob jak zajistit spolupráci lidi? Vyhrožovat jim jak malým dětem. I když, já takto teda nejednam ani s dětma. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 10:51

Magnolie1 uprimne, mne se do ockovani taky moc nechce. Ale ja osobne nemam moc dobry pocit z jakehokoli ockovani, hlavne u deti, kde je ta frekvence uplne silena. Ockovat samozrejme nechavam, davam dokonce nejaka ockovani navic, ale vzdycky se mi vetre myslenka, co to v tele vsechno udela. Ja se ani tak nebojim te horecky, dokonce ani trombozy nebo anaf.soku, to je asi dost vzacne. Spis mam jako laik obavy z nejakych autoimunitnich reakci v budoucnu, to ti ted nikdo nerekne, jestli ti to nezvysi riziko rozjeti (ted placnu) roztrousene sklerozy. To je takova moje chimera. Ale nejspis se to clovek nedozvi ani za deset let, ockovani se budou nepochybne sledovat, ale nevim, jak velka bude vule pidit se po souvislostech. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 10:56

continuity Moje kamaradky na vsich a v malych obcich zijou a tam to zije celou dobu. Jen to neni tolik videt. Jedna si dokonce zaridila "mini skolku" (ne placenou), kdyz nekdo z rodicu spoluzaku jeji dcery potrebuje do prace a nema hlidani, tak ji dite na den da. 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 10:56

continuity Já se ti nedivím. A dosvědčuju, že lidi jsou všude, fakt úměrně tomu, kolik jich tam bydlí. Ten zákaz přesunu měl možná smysl, když bylo rozšíření mezi kraji nějak podstatně rozdílné, teď je to k ničemu. Nakonec má být na Velikonoce škaredě, to jediné těm davům asi může zabránit. 

No a tchýně mojí kamarádky, kterou jsem tady zmiňovala, 66 let, zdravá aktivní ženská, má prý tak 50% šanci, těžký zápal plic, jednu plíci má prý úplně zanesenou. 

Online Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 11:13

Lamicka continuity u nás na malým městě nedodržuje už asi nikdo nic. Rousku má tak jeden z deseti, hřiště jsou plný děti. Ale ta hustota lidi je malá. 
priznam se, ze mě včera docela zkrusilo, když jsem zjistila, ze ta uzávěra platí až do 11.4., my fakt všechno dodrzujeme (dobře, s respiratorem po prazdny ulici taky nechodim), ale potřebovala bych do zahradnictví, dojet nakoupit ovoce a zaleninu, do obi pro zabranu do dveří....u nás sakra není nic, bydlíme na hranici okresů a všechno je to vedle. Moje mama v Praze už je úplně v hajzlu, potřebovala by jezdit na chatu a sedi s depkou akorat doma. 

musim rict, ze tohle opatření mi přijde už strašně frustrující, zvlášť, když mi vůbec nedava smysl a bojim se, ze tímhle už to definitivně dopodelali, ze už se vykaslou všichni na všechno 

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 11:19

Potrefenáhusa ja teda bydlet v praglu na sidlisti a mit chatu, seru na nejaky uzavery a jedu