viktorka_od splavu Vsadím boty, že pokud by to měli chodit kontrolovat z hygieny, psalo by se, že nějaká bába z hygieny mi nemá co lízt do bytu.
Koronavirus
viktorka_od splavu Tak jistě by lidé měli mít péči svého praktika. Problém covidu je ten, že je to viroza a ta léčba je prostě symptomatická a klinický vývoj je nepředvídatelný a často se jeho vývoj zlomí negativním směrem velmi rychle. Názor na farmakoterapii se stále vyvíjí, zatím není nic 100% potvrzeno. Takže nejlepší je mít v lékárničce běžné léky na léčbu virozy, chovat se jako při viroze, vybrat si schopného praktika, který může určitou podpůrnou léčbu na recept napsat a v případě komplikací pomůže. Za sebe ještě doporučuji mít oxymetr.
Všem moc děkuji za reakce a omlouvám se za moje elaboráty, trochu mě to uklidnilo. Babičky a dědečky samozřejmě máme naočkované nebo zaregistrované, absolutně nezpochybňuji bezpečnost vakcín, ale přece jen, více názorů a informací je lepší
Magnolie1 Já bych ti k tomu očkování jen napsala, že blízkou zkušenost mám jen u jedné kolegyně, která se nechala očkovat jen jednou dávkou, víc než půl roku po covidu a řekla, že zlatý covid, že reakce po očkování byla horší. Určitě to není pravidlo, ptotože takových lidí bude spousta. Po jedné dávce má 40000 hodnotu protilátek, po covidu měla asi 12 (ne tisíc, prostě 12). Tak ta už ani do žádného dalšího očkování nepůjde. Co to spojení vlastních protilátek a těch z očkování udělá si myslím, že opravdu teď neví vůbec nikdo.
U reinfekcí ve svém okolí o žádném špatném průběhu nevím, většinou poprvé nic extra a podruhé nic. Jenže zase to není pravidlo, každý to má prostě úplně jinak.
JanieB Díky za info, no, můžeme jen závidět...
Fiction ja vim, plus jeste sadu na samooperaci slepeho streva..
Fiction jenze ja a myslim ze i dalsi jsme psaly, ze hygienicke opatreni nema kontrolovat policie. nikoliv ze se nema kontrolovat vubec. srry ale hygiena treba v pripade moji rodiny neudelala nic, doslova nic. a ted ny na nas mel nekdo posilat policii? proc za ten rok nezacali delat svoji praci ti, kteri jsou k tomu urceni??
Já teď vůbec neřeším práci hygieny.
Koukám na problém svou optikou (ARO a nemocnice), znám spektrum pacientů a vím, že je, bohužel, dost lidí, kteří karanténu nebo dokonce izolaci nedodržují a kontrola baby z hygieny je jim ukradená.
viktorka_od splavu A jak si to tedy představuješ?
Fiction tak ty pokuty mi neprijdou uplne bezpredmetne.. 5-50 tis Kc, a je to na zaklade platnych zakonu Sweet Potato nevim, co "by se", mne ta opatreni pripadaji v poradku, kdyz melo dite ve tride zloutenku, nebyl s tim zadny problem. jasne, covid je jinde, ale pripominam ze ta situace uz je tu vic nez rok
Fiction tak ty pokuty mi neprijdou uplne bezpredmetne.. 5-50 tis Kc, a je to na zaklade platnych zakonu Sweet Potato nevim, co "by se", mne ta opatreni pripadaji v poradku, kdyz melo dite ve tride zloutenku, nebyl s tim zadny problem. jasne, covid je jinde, ale pripominam ze ta situace uz je tu vic nez rok
Já obdivuji množství odkazů, které stíháš absorbovat, já to nedokážu. Jak píši výše, neřeším hygienu jako takovou, píšu, že jsou lidé, kteří bez hrozby policií doma prostě nejsou. Zároveň většinou na pokutu zdaleka nebudou mít...
Fiction ja vim, plus jeste sadu na samooperaci slepeho streva..
A jak si to tedy představuješ? /Ta otázka směřovala sem/
Fiction ja myslim ze pohled lekare a potencialniho pacienta je proste z principu neslucitelny, ty nevidis problem s tim najit si dobreho pl (to je pro bezne smrtelniky docela obtizne, vis o tom?, a to i pred covidem), mit doma oxymetr, nechodit k lekari dokud nepocitujes dusnost a podobne.. ja bych zase chtela, abych pokud se citim jiz nekolik dni pod psa, mela narok navstivit lekare, ktery me vysetri a stanovi nejaky postup (klidne lezet a cekat az to prejde, nicmene mel by to rict az po tom vysetreni). a tento postup se behem tri nedel muze i nekolikrat opakovat.. a jeste bych tedy dodala pro uplnost, ze ja si to nejak taky zaridit dovedu.. nejde mi o me osobne ale o ten vadny system
viktorka_od splavu Výběr dobrého PL vidím jako klíčový. Ale asi ani ten nejlepší nezvládne 100% péči v čase pandemie. A zase jsme u toho počtu pozitivních, od určitého čísla to nezvládne ani PL, ani hygiena, ani nemocnice,.... Ptej se svých politiků, kritizuj "odborníky z Prahy" za jarní rady....
Jo, ještě jsem si teď vzpmněla na jednoho PL z podzimní vlny, co u nás ležel, mmch, stále ještě je na ventilátoru na následné péči. Oni to taky nemají jednoduché.
Poznámka o oxymetru byla čistě můj "tip a trick" zde na tomto fóru, to jsem snad zdůraznila dostatečně.
Tak ono se nakonec opravdu došlo k tomu, že policie to kontrolovat nemůže. Maximálně ve dvojici s hygienikem. Takže asi nemá cenu se hádat, co by bylo, kdyby, protože čas ukázal, že ti, čo to rozporovali, v podstatě měli pravdu.
Celkem bych řekla, že takto to jde celou dobu, vláda vymyslí opatření, které jsou v rozporu se vším možným aniž by to epidemii skutečně krotilo, národ se hada a prekupnicka karavana jede dál.
Fiction dík. Když hygiena a další "únosné" organizace krutě nestíhají, radši se na to asi vykašlem, na co kontroly. No ale nějak to celé utichlo, mám pocit. Já už to teda moc nesleduju, to by se člověk musel zvencnout.
Sweet Potato asi tak.
Jo a fakt se tu dbá na kontrolu karantény a izolace, hodně lidí píše na FB, že třeba 3x za karanténu někdo přišel. Za nedodržení jsou docela mastné pokuty, všeobecně se to ví, tak to lidi moc nepokouší...
A prosím tě, kdo to teda u vás kontroluje? To je tak silný aparát (nějaká obdoba naší hygieny, sociálky), nebo tím někoho pověřili?
Já obdivuji množství odkazů, které stíháš absorbovat, já to nedokážu. Jak píši výše, neřeším hygienu jako takovou, píšu, že jsou lidé, kteří bez hrozby policií doma prostě nejsou. Zároveň většinou na pokutu zdaleka nebudou mít...
A co s nima ta policie udela jiného než hygiena? Můžou jít k soudu za sireni nakažlivé nemoci, to platí pořád taky a je jedno, kdo je vyhmatne. represivní složky státu se pořád musí řídit zákonem. Ta hranice je tenká.
Kokoska sama policie to rozporovala, že to z několika důvodu delat nemůžou.
continuity Tak já teda předpokládala, že by to byla taková dvojice. A ta policie víceméně jen z toho respektu z uniformy.
Hele, je to fakt zoufalý, vyděšeně zírám, kam mě ta situace dohnala. Já svobodomyslná, bych TEĎ nejradši všechny zavřela doma
. A ještě párkrát zkontrolovala ![]()
Včera jsem pracovně byla v kontaktu s policisty, sami nejsou nadšení z toho, jakou práci musí v souvislosti s koronou vykonávat..
continuity no dobře, nemusí to být nutně policie, ale kdo teda, když hygiena na to zjevně nemá?
Fiction Poradila bys mi prosím jaký oxymetr koupit domů nebo na co se zaměřit při jeho výběru? Moc děkuju
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY