Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 23:43

DruI podle https://ockovani.opendatalab.cz/misto/4b708512-790d-4edb-8f3c-303d3d192acf#registration to jde. ale nezkousela jsem to. Nakonec jsem zvolila SZU.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 00:13

Ginger tak jsem při registraci dala ten SZU a uvidíme. Díky.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 00:18

Renusatko když já jsem už tak zmordovaná, že bych potřebovala v létě aspoň na chvíli k tomu moři, pro mne je to životabudič, vždycky se tam dobiju na celý rok. A bojím se, že i kdyby se mi podařilo zázrakem na chvíli k tátovi někoho najít, tak mne bez očkování už nikam nepustí. Zatím se jezdí s negativním testem, ale jak to bude v létě, to neví nikdo.

Snad se do termínu očkování nějak zmátožím, dopuju se vitamíny.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 07:00

Offline Turduspilaris
58 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 07:07

viktorka_od splavu Víš, já jsem na jednu stranu ráda, že tam nemusím. Lékař je tam od podzimu nový, nemá žádný systém, čeká se normálně v čekárně (byla jsem tam na podzim na očkování proti chřipce - lidi mluvili o více než dvou hodinách čekání). To prostě nedám, jsem slabá a klepu se jak sulc, musím si každou chvilku lehnout. Na objednávku bere jen pracovně lékařské prohlídky - odpoledne. Na druhou stranu mám pocit, že mi tu nespavost nevěří a ten třes taky ne (mě se ty ruce a nohy třesou normálně na pohled, není to jen pocit). Řekl mi, že si mám vzít Lexaurin (nemám), tak mi dal ten Neurol. Já pevně doufám, že to zlepší. Nejsem krátka zvyklá marodit.

Offline Mha
příspěvků moje polička 23. dubna 2021 07:27

Lamicka Co?

Turduspilaris Mě moje PL neviděla doteď, covid jen telefonicky. Takže už jsem vynechala svou PL a šla rovnou k odbornému lékaři, u mě to bylo plicní a alergologie. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 07:32
Reakce na Lamicka:

ionicera a je to tmave cervene a hladke, bez struktury? Diteti se totiz v lete udelaly divne fleky na brisku smerem k hrudniku, cca 4 mesice po covidu, videlo je nekolik doktoru, ale souvislost v tom nevideli. Detska rekla, ze je to reakce na fotosenzitivni kvetinu. Nam se to nezdalo. Pak to zmizelo.  

​Ano. Přesně, jak popisuješ. Kožní u kolegyně se na covid také netvářila, řekla, no, po nějaké viroze. Myslím, že jsme objevily další postcovidový příznak! Budu si muset nechat udělat protilátky. A i by to vycházelo, protože druhá kolegyně měla přes vánoce covid s příznaky, i potvrzený, tak jestli je to tak nakažlivé, bylo by divné, že my ostatní bychom z toho vyšly bez ztráty kytičky. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 07:48

Fiction rika, co teda zaujalo nejvic me, ze cekal behem toho roku mnohem vetsi zkoumani nemoci, vice vedeckeho pristupu, ze se nekdo bude zabyvat onemocnenim z medicinskeho/vedeckeho/psychosocialniho hlediska. ja bych rekla ze lekari nemeli cas a ostatni se venovali napadum jak z toho vytriskat prachy, pro cast spoluobcanu rok covidu = takove male devadesatky, ale to uz je pouze muj nazor, to nerika

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:01

Turduspilarisu naší PL taky čekám, ale když mi bylo hodně blbě, tak jsem jí dopředu zavolala, jestli by mě mohla vzít hned a nebyl problém. Každopádně by bylo dobré, aby tě někdo fyzicky viděl, ať už PL nebo jak píše Mha někdo odborný a nebo zkus zavolat na nějaké postcovidové pracoviště.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:02

pokud by mi dr. ordinoval na dálku neurol aniž by mě viděl a nikdy dřív jsem nic takovýho nebrala, prchala bych co by mi roztřesený nožičky stačily

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:16

Mha chapu, co tim chtel basnik rict, ale zni to divne, zejo? Jeste to da tiskove oddeleni na homepage.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:19

ionicera To je teda fakt zvlastni. 

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:25

Lamicka ionicera 

Ohraničené červené fleky/mapy různých velikostí? Nesvědí to? Nemá to strukturu? Jeden den vypadají, že mizí, druhý den jsou zase nápadnější?

Protilátky budu vědět brzy, včera jsem absolvovala odběr. Že by to souviselo? Covid v prosinci. Fleky od února cca.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:32

Maky u nas to vypadalo spis jako pigmentove skvrny, ale ne hnede, ale spis tmave cervene az fialove barvy. Zmizelo to asi za mesic a od te doby nic.

Taky je mozne, ze mela dr. pravdu a bylo to od kytky (ze se potrisnil a zpigmentovalo to) a covid s tim nesouvisi. Jenze je to tak divna nemoc, ze jsem radsi byla obezretna a resila to i s jinymi doktory. 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:36

Lamicka To je vtip, nebo je to reálné?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:41

Garfie to visi na webu mzcr

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:47
Reakce na dorota:

Zarinya na Slovensku ockuju astra zenecou iba ludi pod 60.

​ano? moji rodicia su 60+ a dostali Astru a prave spusta ich znamych ju odmieta, ze si chcu pockat na Pfizer

Offline Turduspilaris
58 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:48

Příští týden zkusím nějaká odborná pracoviště obvolat, snad budou někde vstřícní.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 08:50

Fiction rika, co teda zaujalo nejvic me, ze cekal behem toho roku mnohem vetsi zkoumani nemoci, vice vedeckeho pristupu, ze se nekdo bude zabyvat onemocnenim z medicinskeho/vedeckeho/psychosocialniho hlediska. ja bych rekla ze lekari nemeli cas a ostatni se venovali napadum jak z toho vytriskat prachy, pro cast spoluobcanu rok covidu = takove male devadesatky, ale to uz je pouze muj nazor, to nerika

​no nevím jak si zkoumání představuje Zaloudik, ale na Covid vzniklo takových studií, jak na žádnou jinou nemoc. Problém je spíš v kvalitě, ale to je dan za rychlost. 

Když mu někdo naposila jenom ty relevantní, tak ma co číst do září. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 09:29

Jennyfor k moři to pujde urcite jen s testem, nebude proockovanych dost lidi, zeme, ktere z turismu ziji, ze nebudou chtit takto o zakazniky pripravit. Treba do chorvatska to nyni jde s pcr testem, plati po celou dobu, nebo s antigenem, ktery musite 10 den pobytu obnovit. Jen zpatky se musi s pcr testem provedenym uz tam, coz je celkem problem.karantena tam, myslim neni, to si nejsem uplne jista.. Ale snad uz to horsi nez ted, nebude. Moc vam preju, abyste se k nejakemu mori dostala.