Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 09:42

Turduspilaris To je teda strašný, ten doktor.

Zrovna tak ti mohl napsat ten Lexaurin. Ale výhra by to taky nebyla.

Mně tedy teď úplně nedávno neurol zachránil, jako krátkodobá první pomoc je fakt dobrej, ale tobě evidentně nesedí. Napsala mi ho taky praktická, sice jsem byla u ní, ale na dálku by mi ho asi poslala taky.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:14

Maky Tak tak. Mě to tedy někdy malinko svědí, většinou , když se zpotím.

Offline Aranel
6683 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:25

Sweet Potato Mně přijde zvláštní ta úvaha "lexaurin... aha, nemáte... tak vám napíšu neurol". Řekla bych, že ty dva prášky mají dost odlišnej kalibr.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:31

Zajtra idem na očkovanie Astra Zenecou, očakávam zimnicu, teplotu, ale deň dva vydržím. Termín očkovania som dostala do 3 dní. Nemám z nej strach.

Offline Korsičanka blogger
13499 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:35

milacka Držím palce, ať ji dobře snášíš! Já jdu ve čt a uvidím, zda Moderna, či AZ

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:45
Reakce na mnum:

Zarinya na Slovensku ockuju astra zenecou iba ludi pod 60.

​ano? moji rodicia su 60+ a dostali Astru a prave spusta ich znamych ju odmieta, ze si chcu pockat na Pfizer

mnum Je možné, že som to poplietla. Pôvodne totiž astra zenecou očkovali ľudí do 55 rokov, potom to posúvali, len som si presne nepamätala, či do 60 alebo 70 rokov. Pozerala som teraz, že touto vakcínou očkujú aj ľudí vo vekovej kategórii 60 - 70. Tak sa ospravedlňujem, že som nechtiac zavádzala.

Mne skôr príde zaujímavé, že v niektorých krajinách západnej Európy mladších neodporúčajú očkovať touto vakcínou (aspoň tak som to zachytila v médiách) a očkujú ňou ľudí skôr 60+ a na Slovensku očkujú touto vakcínou predovšetkým mladšie vekové kategórie. Môžu sa ňou síce zaočkovať aj starší, ale tí túto vakcínu často nechcú a po tých rôznych (často si protirečiacich informáciách), ktoré sa k nim  dostanú z médií, sa im ani veľmi nečudujem. Myslím, že na Slovensku nefunguje dobre komunikácia a vysvetlenie významu očkovania, aj celá očkovacia stratégia je dosť nafigu, nie je dobre pripravená.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:47

Korsičanka ďakujem MiJu, manžel mal silnú triašku aj bolesť ruky, neskôr pocit ako po opici, ale aj tak, čím skôr budeme zaočkovaní, tým lepšie. Manželova mamina 75 ročná čaká už tretí mesiac na poradie.V Nemecku to vraj ide pomaly. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:48

ionicera Ber to samozřejmě jen jako dohad, ale takhle můžou vypadat kožní projevy u některých systémových autoimunitních chorob. Což vůbec neznamená, že něco takovýho lidi po Covidu rozvinou, jen že to může být projev nějak vychýlené imunity po divné viroze. Což zase nebude specifikum výhradně covidu, ale covid bude tu schopnost mít asi dost velkou. Nejsem kožní, nevidím to, může to být samozřejmě cokoli jiného

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:49

Hlásím, přítel učitel 47, očkovaný Pfizerem. Po první dávce vůbec nic, po druhé půldenní únava a teplota. Máma, 73, taky Pfizer, týden po první dávce třídenní únava a spavost.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:50

dorota ľudia ich odmietajú , ale napríklad veľa nežiadúcich účinkov má napr. antikoncepcia, aj krvné zrazeniny a to nikomu nevadí. 

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:52

andulka01 pficerom bol zaočkovaný syn mojej kamošky, zdravotnej sestry. Mal veĺké kožné problémy, skončil na imunológii a doteraz berie lieky.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:56

milacka tak tady oba naprosto zdraví, naštěstí

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 10:58

dorota v poriadku, ja na Slovensku nezijem, tak tiez neviem presne koho a ako ockuju, len ma tato tvoja informacia prekvapila 

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 11:05

milackaTo viem. Len to by mali vysvetliť lekári. Myslím si, že by bolo dobré, aby si ľudia mohli vakcínu vybrať. Nepáči sa mi, že napr. niektorí politici 40+ sa dali zaočkovať pfizerom, môžu ísť príkladom a dať sa zaočkovať aj oni astra zenecou. 

Brat (37) mal po prvej dávke astry zimnicu, horúčku cca 2 dni, cítil sa ako po opici a dosť veľa spal. Na druhej dávke ešte nebol. Pfizerom bola očkovaná sestra (35), tá nemala žiadnu reakciu. Ani moja mama (71) nemala po očkovaní pfizerom nejakú výraznú reakciu, trochu cítila miesto vpichu inak nič iné, ani po prvej, ani po druhej dávke.

Offline Torrah
3408 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 11:31

Dnes ráno jsem se přihlásila na očkování, 60+. Mám termín na 27.4. a 8.6.2021. Fičelo to jak na drátkách. Očkovací centrum BVV Brno.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 11:32

andulka01 pri takomto množstve očkovaných sa vždy nájde aj zanedbateľné percento nežiadúcich účinkov, žiaĺ, ale inak to nepôjde. Treba sa zaočkovať.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 11:35

viktorka_od splavu děkuji. Prací je, myslím, docela dost. Škoda, že on, z pozice senátora a zároveň lékaře, také necim nepřispěl. Ale uznávám, já nejsem objektivní, mně je krajně nesympatický, uz vizáží, ale i tím falešně lidovým vystupováním. 

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 12:20

Fiction Aha, děkuji ti, samozřejmě doufám, že to nebude potřeba, ale informace je to užitečná. Máš pravdu, IKEM má své ovečky pod pečující rukou, zatím samá pozitivní zkušenost. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 13:35

Fiction to asi dělá ten moravskej přízvuk on tak mluví normálně, ale máš pravdu zjev strašnej:-P jinak pokud má na svědomí co říkáš tak je to samozřejmě hrozný a je mi to líto:-(

Offline 999
19892 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 13:36

Jennyfor Homolka