Zarinya na Slovensku ockuju astra zenecou iba ludi pod 60.
ano? moji rodicia su 60+ a dostali Astru a prave spusta ich znamych ju odmieta, ze si chcu pockat na Pfizer
mnum Je možné, že som to poplietla. Pôvodne totiž astra zenecou očkovali ľudí do 55 rokov, potom to posúvali, len som si presne nepamätala, či do 60 alebo 70 rokov. Pozerala som teraz, že touto vakcínou očkujú aj ľudí vo vekovej kategórii 60 - 70. Tak sa ospravedlňujem, že som nechtiac zavádzala.
Mne skôr príde zaujímavé, že v niektorých krajinách západnej Európy mladších neodporúčajú očkovať touto vakcínou (aspoň tak som to zachytila v médiách) a očkujú ňou ľudí skôr 60+ a na Slovensku očkujú touto vakcínou predovšetkým mladšie vekové kategórie. Môžu sa ňou síce zaočkovať aj starší, ale tí túto vakcínu často nechcú a po tých rôznych (často si protirečiacich informáciách), ktoré sa k nim dostanú z médií, sa im ani veľmi nečudujem. Myslím, že na Slovensku nefunguje dobre komunikácia a vysvetlenie významu očkovania, aj celá očkovacia stratégia je dosť nafigu, nie je dobre pripravená.