Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 17:06

Sweet Potato snad už u toho zůstane

Jinak se přiznám, že před chvilkou jsem šla vyzvednout balík a na respirátor jsem si vzpomněla, až při odchodu. Ale jinak ho fakt nosímakorát když zapomenu, tak mi to nikdo nepřipomene, asi se každý bojí odmítačů.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. června 2021 17:23

Chtěla jsem se zeptat na totéž, poslední týden se mi stává, ze "indoor" potkávám čím dal víc lidí bez. Třeba v restauraci, kam si chodim pro oběd už ani nepredstiraji, a to je to takový "lepší" podnik, u Vystrelenyho Voka mě to fakt nepřekvapí. V praci nosím respirator jen já a nové nastoupivsi kolega. Tak jsem se taky chtěla zeptat, jestli mi něco neuniklo

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 16. června 2021 17:36

Před pár dny mi kurýr předával balík - já respirátor, on pouze úsměv od ucha k uchu.

Online tarra
340 příspěvků moje polička 16. června 2021 17:49

Tak kurýři ani pošťáci už tu u nás roušku nenosí dlouho.

Offline Daridari
1132 příspěvků moje polička 16. června 2021 18:07

Čo si myslíte o očkovaní po prekonaní iba jednou dávkou Pfizeru?

V Nemecku, vo Francúzsku a v Taliansku sa vraj tí, ktorí prekonali covid očkujú iba jednou dávkou.

No k nám na Slovensko príde všetko vždy s patričným oneskorením, teraz váham, či ísť na druhú dávku

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 16. června 2021 18:20

V praci respirátory nenosíme, v obchodech je tu.mají zatím všichni. Hospody nemám zatím zmáklé, ale myslím, že taky. I když dneska na zahrádce číšník neměl nic.

Mimochodem, jak jsem řešila Punkevní jeskyně, tak nakonec se jen paní pokladní zeptala, jestli máme papír,ale vidět ho nikdo nechtěl. V jeskyních respirátory měli všichni.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 16. června 2021 19:45

ionicera nosím, i lidi kolem mě. Ale je mi líto prodavaček, myslím, že ty už by ho mít nemusely (v tom vedru a celý den)

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 16. června 2021 19:52

V práci nosíme respirátory i v zázemí v kanceláři, pokud se zvedneme od počítače. V obchodech, v MHD samozřejmě taky, ani nevidam lidi bez. Maximálně občas někdo pod nosem.

Ale o testování si nedělám iluze. Včera na koupališti jsem vytáhla potvrzení, maminka s dětmi za mnou dostala čestny prohlášení, ať si to vyplněj, že se určitě otestovali doma

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:30

Dnes som bola na poliklinike a prekvapilo ma, že jedna pani v čakárni nemala nič.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 20:44

Tady v interiérech v podstatě všichni respirátory nosí, včetně školních dětí. Narůstá teda podíl těch, co ho mají pod nosem, ale i tak je jich pár.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:45
Reakce na Akras:

ionicera nosím, i lidi kolem mě. Ale je mi líto prodavaček, myslím, že ty už by ho mít nemusely (v tom vedru a celý den)

​tak ono je vic povolani kde musi byt cely den.

S pribyvajicima teplotama je to fakt des.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:52

MP Meri v tech restauracich je to ruzne, ve finestre obsluha nosi, vedle v botteze ne, na zofine obsuha nosi, v bokovce taky, v esce taky, v gastronomice spis ne :) Po hostech to nikde nevyzaduji a nechavaji to na nich (jsem uvnitr, tak nosim). A vsichni taxikari me hned pri nastupu vitaji slovy "ja jsem ockovany" :) nova doba :)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. června 2021 22:57

Všem moc děkuju za odpovědi. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:45

Zarinya ano. A myslím, ze ve sluzbach se toho hned tak nezbavime. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 17. června 2021 06:08

Zarinya nojo, nemocnice taky :(

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 17. června 2021 06:39

přidávám moji zkušenost, začalo to někdy minulý týden, když se tu a tam objevil někdo bez respirátoru,, většinou se slovy,, jé ja zapomėl,obslouzite mě bez?,, nebo přišel bez komentáře a my mu mezi řečí připomněly,, příště respirátor,, jeden zákazník na upozornění reagoval,ze on to nosit nemusí, napadlo mě, nenosí děti do dvou let a lidé s duševním onemocněním.... Další podobný oznámil, že od té doby kdy soud uznal, tě jsou opatření nezákonná,tak to nenosi.Včera docela výstup,kdy přišel mladík který k nám chodí docela často, jednou jsme mu radily, případně pomohly neco vyplnit, za ním vstoupila slečna s respirátorem,znali se.Jen jsem ho upozornila a on na to, že už se to nenosí , říkám, ale nosí, všude v uzavřených prostorech,on,NE,Je to na internetu! Řekla jsem mu, že na internetu je věcí a sla hledat balík.On to s kamarádkou komentoval ve smyslu, že nadělám, jsme za sklem s respirátorem.Ona si spousta lidí myslí, že to musí mít kvůli nám, protože se bojíme, ale že tou halou projdou desítky lidí denně si vůbec neuvědomují.Ja se nijak nebojím jen respektuji nařízení.Jinak nikam nechodím tak nemám zkušenost,ale kolegyně jezdí vlakem,kde mají prý většinou pod bradou a jakože svačí nebo pijí, průvodčí nemá a když vidí že ona ano, vytáhne z prostě jsme s kolegyní poslušné ???? jak by někdo řekl.Respiraror nosíme celou dobu a včera poprvé mi v něm bylo fakt vedro,jinak už jsem si tak zvykla, že o něm nevím.Kdyz přijde někdo bez ,v první chvíli nevím co je na něm divného,a pak si uvědomím že má obličej a že to vypadá divně

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:10
Reakce na nika:

Zarinya ano. A myslím, ze ve sluzbach se toho hned tak nezbavime. 

nika Akras ale zase jiiste vyhody mu uprit nemuzu.Tak nejak vedle nejakych lidi je lepsi ho mit.

Ale cely den je proste moc,no.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:15

kamaradka psala email predsedovi svj, chtela neco osobne probrat a pry ne. Ockovani lidi siri spike protein z vakciny a jeho pratelum se deji podivne veci! Tu jednomu otekl oblicej, jine se zase delaji tajemne modriny. I doktorka rikala, ze k ni chodi cim dal vic lidi s divnymi problemy. Je to cele moc divne! studovany ing.arch. ... co na to rict

Offline Magráta
8142 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:18
Reakce na Daridari:

Čo si myslíte o očkovaní po prekonaní iba jednou dávkou Pfizeru?

V Nemecku, vo Francúzsku a v Taliansku sa vraj tí, ktorí prekonali covid očkujú iba jednou dávkou.

No k nám na Slovensko príde všetko vždy s patričným oneskorením, teraz váham, či ísť na druhú dávku

​o tom jsem u nás zatím nic neslyšela (ale přiznávám, nesleduju to úplně pečlivě...)

já jsem kovid měla a 29. 6. už jdu na druhou dávku a nikdo nic neřekl (tedy akorát mi přišla sms, že rezervace se ruší a mám přijít až 11. 7., protože jsem byla pozitivní, tak jsem volala přímo na očko centrum a tam mi řekli, ať si té sms nevšímám, že u nich moje rezervace je a mám přijít)

takže normálně půjdu a snad mě to nesejme :-)

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:57

Daridari jeden známý či pracuje v Rakousku byl na očkování tam a řekli že po kovidu stačí jedna dávka.Vimbze se o tom někde psalo, ale vzhledem k tomu ze se uvažuje i i třetí, držela bych se toho.Jdu v neděli na druhou.byt vámi neřeším to a na druhou jdu, neměla byste adi úředně očkování ukončené.