notnaManžel od kolegyně má po dvou očkováních nulu. Moje šéfová má rok po prodělání protilátek pořád kolem 500. Jeho 0 je dostatek a jejích 500 se neví jestli stačí. Jen si myslím, že kdo nevytvořil nic, tak mu další očkování nepomůže.
Koronavirus
mirajo Taky mam takovou kolegyni, na hepatitidu bez protilatek a taky uz to vzdala. A ja to mam tez naopak. Dostala jsem kombinovanou A+B asi ve 12, kdyz tatovi v praci nabidli i pro cleny rodiny. No a 20 let si jednou za cas udelam akorat protilatky a mam porad stovkove hodnoty.
Ja se jen desim, kdy nekdo prijde s resenim, ze jedinou cestou je se naockovat a zalezt do sklepa.
To já taky. Najdou se lidi, kterým by se to i líbilo![]()
Nechci do sklepa. Proto mě zajímá ta Británie, jestli, když se uvolní omezení, je nějaký velký průser. Ale myslím, že ne. Chápu, že z Indie se relevantní informace nedostanou, tak alespoň tam odtud. Jestli nakonec nevyjde stejně s omezením nebo bez.
Neni je to úplný prúser, ale na nějaké radostné juchani tech 150-200 mrtvých denne taky nevidim. Já si myslím,že letos si to ještě trochu vyzerem. Plošný lockdown snad už ne, ale úplně bych to z hledáčku nepouštěla.
A fakt očkovat, anekdotické historky, jak má kolega nulové protilátky nevypovídají o ničem, v těch velkých číslech je prokázáno, že to očkování pomáhá.
continuity akorat vysvetlit lidem, ze nekteri sice i s ockovanim chytli covid, ale neskoncili v nemocnici nebo neumreli, je vlastne dobra zprava.
ionicera ani ty čísla z Británie nejsou tak moc vypovídající, protože jsou z léta. Na podzim je víc kontaktů, navíc v interiéru, ubude slunce, takže lidé mají horší imunitu a podobně. Proto se u nás teď ty čísla zvyšují, i když se vlastně nic nezměnilo (myslím, co se týká opatření)
A fakt očkovat, anekdotické historky, jak má kolega nulové protilátky nevypovídají o ničem, v těch velkých číslech je prokázáno, že to očkování pomáhá.
To máš marný. Určité skupině lidí a žádnými logickými argumenty tohle nevysvětlíš a jak funguje velká statistika už vůbec ne. A nemyslím slabé na duchu. Vidím to na FB profilech bývalých spolužáků ze střední. Všechno víceméně chytrý lidi, ale co se týče tohoto někdy nestačím zírat, co za kraviny jsou schopni sdílet.
wendulka treba nenecham si znicit vybornou imunitu nejakym ockovanim? To ted slysim nejvic od nenaockovanych meho veku.
Jo. Nebo že zdravý životní styl je stoprocentní zárukou toho, že covid s horším průběhem nedostaneš nebo jím nikoho nenakazis, případně to spraví ivermektin a isopronosine, takže proč se očkovat neúčinnou vakcínou. Tak určitě. Můj soused, jeho syn a řada mých známých by mohla vyprávět
...
Tak oni popírači jsou napříč inteligenčního spektra. S mojí kamarádkou se rozhadala sestra, protože se dala očkovat. Obě vysokoškolačky. Ja o ockování také nebyla 100 procentně přesvědčená, zjednodušeně řečeno jsem se nechala očkovat "pro blaho lidstva" . Ale já jsem eko bio quinoa ???? a Duškovec. A 3. dávku bych si asi nedala. Zatím nevím.
Omlouvám se za otazníky místo ![]()
ionicera nebýt přesvědčený, případně se i nenechat očkovat a vykládat ty moudra po sítích a hejtovat všechny očkované jako ovce jsou dvě různé věci. Máme teda kamaráda: zkraje se covidem se ženou strašně bali - ona teda byla těhotná, tak jsme to tak brali.
Nakonec ho on odněkud přitáhl, nakazil půlku našich kamarádů a tak. A teď jsou zas frajeři největší.
Další se boji covidu i očkování. Do prace chodí podle nějakých zvláštních pravidel - myslím zvládá max 5 lidi nebo tak něco. Očkovat se určitě nebude. Mladý kluk, vzdělaný.
...
Další se boji covidu i očkování.
to jsem presne ja
. Ale nikam nic nepisu, i tady si radsi kolikrat sedim na rukach
Podobne jako ionicera, beru to jako pokus se z toho vyhrabat a doufam, ze nebude draze vykoupeny nejakym pru.erem v podobe nezadoucich vedlejsich ucinku v budoucnu.
Ja trochu sledovala deni v Nemecku ohledne ockovani deti, a tam to ve mne vyvolalo dost velke pochybnosti. Maji tam nezavisly organ (stiko), ktery jeste v srpnu plosne ocko pro deti nedoporucoval. Vlada to presto planovala podporit. A pic, par tydnu na to nove doporuceni, ze to stiko teda prehodnitilo a doporucovat bude. Jednim z argumentu bylo, ze v usa naockovali uz 10 mio deti. To je teda argument jako brno. To, jestli tech 10 mio deti honi na odbery a sleduji je, nebo jestli jen cekaji, kdo skonci v nemocnici s myokarditidou nebo necim jinym, uz v tom stanovisku nebylo. Sbiram odvahu se na ty jejich stranky opet podivat.
ionicera UK cisla tady.
Neni je to úplný prúser, ale na nějaké radostné juchani tech 150-200 mrtvých denne taky nevidim. Já si myslím,že letos si to ještě trochu vyzerem. Plošný lockdown snad už ne, ale úplně bych to z hledáčku nepouštěla.
Mne to teda přijde důležitý mít povědomí, že očkování není ochrannou vždy. Kdybychom neměli docela osvícenou doktorku, která doporučuje si ty protilátky nechat ověřit, tak ten náš kamarád žije v tom, že je má a určitě si nebud dávat pozor tak jako teď, když ví, že je nemá. V číslech je samozřejmě jeho případ nepodstatný. Jenže v osobním životě to tak není.
To není nic proti očkování.
Gatita v Americe je to hlídání nežádoucích účinků hodně propracované. Někde to bylo i vysvětlené, jen se mi to nechce hledat. Oni mají třeba nějaké předpoklady, co by se mohlo stát a cíleně po tom pátrají a pak chodí ještě ty adhoc hlášení, kdyz se vyskytne cokoliv, co by mohlo souviset. Tak se našly i ty myokarditidy -oni to i celkem hledali, jestli se to neděje.
notna to jsem ale nepsala. Často se tyto historky používají jako argument proč neockovat (nebo že je očkování k ničemu). a to jsem tím myslela.
Jestli si nechat po očkování nabrat protilátky je v konkrétní situaci asi na každého rozhodnutí. Já se nenechávám nabírat ani po jiných očkováních, tak to nedělám ani po covidu a doufám v nejlepší. Když to někdo považuje za důležité, může to samozřejmě udělat a nic zlého se nestane.
Gatita Ten německý orgán se k tomu vyjadřoval i na konci léta, když ho vláda znovu vyzvala, aby očkování dětí podpořil. Tehdy právě říkal, že požadavek vlády pro ně není dostatečný argument, že zatím nemají důvod k podpoře. Dál jsem to popravdě nesledovala, ale zrovna jim bych asi i věřila. Jinak například naše doktorka očkování zatím v podstatě nedoporučuje, ale zřejmě taky čeká na víc dat. Mamce (ptala se na ségru) říkala, že možná za dva tři měsíce bude mluvit jinak.
Mne by zajimalo, jestli clovek co se boji ockovani se neboji, ze treba skonci na kysliku, ventilaci nebo jinem pristroji...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY