ionicera naše pediatrička taky očkování 12 letých úplně nedoporučuje, ale má podložené argumenty pro a proti, můžeš o nich popřemýšlet,... To mi přijde jako velký rozdíl oproti nechci se očkovat, protože je to vakcinační lobby, musím se přeočkovat a podobně.
Koronavirus
barbucha Já si nechala na tetanus a žloutenku. U tetanu mi doktorka hrozila třema dávkama a já mám protilátky na deset let, tak mám klid. Stejně by mi ho bodli, když mě seberou někde s úrazem, i kdybych ho měla naočkovaný loni.
Tri dávky? to prečo? Vžda sa dávala jedna, nie? Ja potrebujem ísť na preočkovanie (už nemám protilátky) a teraz sabojím!
slnieckoDřív se přeočkovávalo po 10 letech, teď se to protáhlo na 15. Když přijdeš později, tak nikdo moc ty protilátky neřeší a začínáš znovu a to jsou tři dávky.
Já třeba taky očkovaná na covid nejsem, ačkoli nejsem žádný odmítač. Akorát jsem měla cca půl roku po prodelanem covidu hodnotu protilátek 500 (dle vyjádření MUDr extrémně nadlimitní), tak mi to připadá zatím zbytečné. Stejně jako neočkuji děti proti neštovicím, které prodělaly. Ale do budoucna - pokud mi protilátky klesnou - tak s očkováním počítám.
Jo, já si naposled dělala protilátky i na spalničky. Proč to nezkontrolovat, když je ta možnost...
Tak na spalničky jsem si dělala, když tady byla ta epidemie. i na zarděnky, když je nemohli najít v kartě, jestli mi je ockovali.
Ale děti třeba nenechávám nabírat po každém očkování. Prostě je naočkují a dal to neřeším.
U toho covidu stejně nejsme naočkování všichni doma, takže jakýkoliv výsledek protilátek naše chování moc neovlivní. proto nevidím žádný důvod si je nechat testovat. Je to možná zajímavé, ale to je tak všechno.
Tramtadá, první škola zavřená.
Kokoska hele nevim, já covid měla a některé ty popisované reakce na očkování zněly hůř:-)
A bylas na JIP? Na ventilaci? Asi ne, viď? Takže tenhle argument pro me je naprosto nepresvedcivy. Myslim, ze nikdo nemuze s jistotou rict, ze pokud onemocni, bude mit lehky prubeh.
Jo, já si naposled dělala protilátky i na spalničky. Proč to nezkontrolovat, když je ta možnost...
Můj syn, někdy kolem páté třídy dostal vakcíny proti hepatitidě B a letos byl na protilátkách a nemá nic, dokonce mu tvrdili, že na žádném očkování nebyl. Jako samoplátce, jedna dávka asi 1500,- jsem tedy dost naštvaná.
Sweet Potato Do voleb to bude furt výborný a nic se neděje. Čísla rostou, ale na to nehleďme ![]()
Kan proč naštvaná? To neovlivnis.
Mne ted licila kamaradka, jsk se reditel skoly jejiho syna snazil o vikendu dovolat na hygienu, protoze se dozvedel o pozitivnim pcr testu ditete v patek vecer. Nedovolal se. Asi tak. Za rok a pul jsme se nikam neposunuli. Pak Svrcinova na tiskovce vykrikuje jak se to siri ve skolach mezi detmi, s intonaci, za kterou by si zaslouzila vytahat za usi.
Kokoska pokud to obvoďáci opravdu začnou léčit tak nebude muset na jip nikdo
viktorka_od splavu nikdo je silne slovo, ale jinak souhladim. Tehle nazor jsem slysela uz od nekolika doktoru, vcetne meho obvodaka a toho co delal na covid aro. Ze plno lidi u nich nemuselo skoncit, ale nedostala se jim lekarska pece vcas.
Plus to potvrzuje kamaradu babicka. Mela covid, bylo ji zle, jeji obvodak k ni odmitnul jit, zachranka ji odmitla, ze ji tak zle neni, tak zaplatili soukro doktora, ten napsal leky a za par dnu se ji ulevilo. Moje tchyne to same, mela covid a doktor ji odmitnul. Sehnala ji leky svagrova.
Lamicka Tak jasně nikdo je nadsázka ale myslím si že většina lidí tam skončila zbytečně přesně jak píšeš
viktorka_od splavu pokud. Ale mluvime o soucasne situaci, ne? Mimochodem i s obycejnou kazdorocni chripkou byli lidi v nemocnici a nekteri i zemreli. Ta tvoje jistota, ze "nikdo nebude muset" je obdivuhodna. Nebo naivni?
Pollert a podpora SPD
ja myslela, ze do vetsiho bahna uz nemuze spadnout a ono jo!
Lamicka Já jsem ho měla ráda,ale jak začal s tím anticovi tažením, tak u mě klesl fest a tohle je poslední hřebíček do rakve.
Kan Ale za to nikdo nemuze, to uz jsme psaly vyse, ze nekdo proste protilatky nema...Zase jestli nedela v rizikovem provozu, tak to neni do budoucna takova hruza. HBV zas nechyti jen tak zr vzduchu zejo. Nam predloni vsem ve spitale nabirali protilatky na spalnicky a pak se ti bez protilatek museli ockovat (prekvapive nikdo neprskal nijak vyrazne). Byla jich asi tretina, a ti fakt meli skoro nulove hodnoty.
Jos prosím tě, kolik dávek dávali těch spalniček? Nevíš?
Mě řekla praktická, že potřebuji dvě, ale na Slovensku se ve špitálech ockovalo jen jednou. Teď to není na pořadu dne, spíš do budoucna.
continuity Nejem si jista, myslim ze jednu. Ale vsichni si to zarizovali po vlastni ose a to uz jsem nevnimala asi. Na strankach priorixu vtipne pisou, ze u dospeleho je na posouzeni 1-2 davky, toz tak. Ale chapu, taky jsem byla rada, ze ja nejake protilatky mam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY