Mno, jak bych to jenom... abych vás nepopudila pro případ, že dojde na nejhorší ![]()
Koronavirus
Renusatko Tyjo, taky pekne.. nejhorsi, ze se s tim neda moc delat. Dceri teda (asi) pomohl olej z trescich jater v kapslich.
nonemy doporucuju psat si migrenovy denicek, abyste vysledovaly spoustece (nevyspani, velke vyhladnuti, malo piti, stres-hlavne ty narazove nervy, typicky pisemka a pak uvolneni, kdy prijde migrena, menzes, a pak taky cokoliv z jidla cokolada, sirene ovoce, vino, alkohol.. Jo a dceri zabira nurofen, oproti tomu paralen ma 0 efekt.
nonemy já mám osvědčený Ibalgin, tak neexperimentuji a jdu na jistotu. Ale musím ho vzít hned při prvním náznaku. Většinou se to objeví v práci nebo než někam jedu autem, tak nezkouším nic jiného. Ale asi budou fungovat i jiné léky. Chce to vyzkoušet. Mě u toho paradoxně bolí hlava výjimečně. Ale vždycky to utnu hned v zárodku.
Jinak kdysi jsem měla nějakou měsíční kúru od neuroložky (vyloženě léky na migrenu) a pak jsem měla několik měsíců klid. Já to mám spojené s cyklem a asi i stresem.
Pavlena a migrény od 6 to hrozné, chudinka :( Jsem myslela, že to tak malé děti nemívají :(
No hele, ja jsem zkusena migrenicka, tak aspon vim, jak na to. A uz sama vi, co nema delat, hlida si jidlo a piti, nervakem asi zustane, ale i s tim se da postupne pracovat.
nonemy nevim jak ho muzou deti, mne zabira Nimesil/Aulin a k tomu davka magnezia. Mozna, ze to je ta souvislost s bolesti lytek - nedostatek magnezia totiz muze zhorsit nebo vyvolat migrenu. Bylo by dobry taky vysledovat, co je spoustec (u me blikajici svetlo, televize, stroboskop, osvetleni na koncertech nebo jen poblikavajici zarivka) a na ten si davat pozor. Taky musite obe pochopit, ze je dulezity si prasek vzit co nejdriv, nesnazit se to rozchodit nebo cekat jestli to prejde.
Pavlena Nurofen má stejnou účinnou látku jako Ibalgin. To sedí.
si prasek vzit co nejdriv, nesnazit se to rozchodit nebo cekat jestli to prejde.
jo presne, tohle se trema vykricnikama..!!!
nonemy ještě k tomu brnění ve tváři... jednou jsem nemohla mluvit... respektive mluvila, ale něco jiného než jsem chtěla. Komolila jsem slova. Chtěla jsem říct A, a řekla jsem třeba E. To mě taky tenkrát vyhnalo k lékaři.
Proto opravdu doporučuji vyšetření. Na 99% potvrdí migrenu, ale je třeba vyloučit vážnější věci.
Udělají jí zřejmě EEG a CT.
nonemy synovi teď dětská doktorka při podezření na migrénu napsala algifenový kapky, tak až si půjdeš pro doporučení na neurologii, nech si pro dceru taky něco doporučit. Holky je mi líto, migréna je hnus.
Paris kamarádka učitelka, která u toho poprvé byla, taky říkala, že nereagovala, že ani nemohla mluvit :(
OliveOyl nechám, děkuji
nonemy U nás taky potíže s migrénou u syna. Začalo to podobně jako u vás a asi o něco dřív. U něj je to v souvislosti s větší námahou. Takže třeba bohužel sport nebo když někde celý den běhá po venku. Vůbec nás to nenapadlo. Vždy jsme ho vezli z nějakých narozenin, oslavy a tak, kde byli v zábavním parku a on zvracel a bolela ho hlava. Vyšetření všude možně včetně alergologie, kardia a nakonec se zjistila migréna.![]()
711990 nevím, co je aura, ale té migrény se obávám, protože ji silně bolela hlava, za očima a bylo jí špatně od žaludku. Může mít migrénu už ve 12, asi jo, co? :(
Pokud to bylo takto spojené, rozhodně bych prvního zkusila neurologa.
Já trpím na migrény s aurou, ta uara je v mém případě jako kdyby se začalo kus zorného poel třpytit, nevidím jedno písmeno ve slově a postupně to řpechází až v to, že se třpytí a vlní téměř celé zorné pole. fajn je to v tom,ž e vím, kdy si vzít prášek (když vezmu v době aury, migréna se nerozjede - normálně se rozjíždí po jejím odeznění). Blbý je, že jsem pokaždé minimálně 30 minut nefunkční, nejlepší je si lehnout a zavřít oči........
Jinak mám sumatriptany - prášky, které jsou přímo na migrénu a jsou právě schopné ji azstavit než se rozjede anebo poměrně efektivně i po tom, co se rozjede...... Nejsou to jen analgetika, ono to cílí víc na příčinu. Akorát teda i tak mívám po auře tupou bolest hlavy, ale je to o 100% lepší než migréna.
BTW to, že netestují děti, beru jako dost vleký problém.......
Jinak teda zírám, že jsem tu s těma triptanama sama, mě je dal neurolog hend byť mám záchvaty párkrát do roka.......
A666 Já myslím, že nejsi, já je beru taky.
Renusatko A666 blbý je, že to měla tento týden už 2x :( vždycky ve škole. doktorka měla podezření i na roušku, říkala, že to není vůbec zdravý, že si do ní člověk dýchá oxid uhličitý. Ale případ dcery to podle mě nebude, protože teď když nad tím přemýšlím, tak ji párkrát bolela hlava už o prázdninách. Bez těch ostatních příznaků tedy, ale už tehdy jsem si říkala, že to je divné, protože to je často.
A překvapuje mě, kolik vás tady má migrénu :(, moc soucítím
A překvapuje mě, kolik vás tady má migrénu :(, moc soucítím
Migrény jsou hodně rozšířené, hlavně mezi ženami. Bohužel
Já naštětsí zažila jen 1x echt záchvat co trval víc jak 24 hodin a musela jsem k doktorovi na injekci, ale stačilo to......
Držím palce, ať se to vyřeší. A fakt bych to doporučení na neurologii chtěla, i dkyby to bylo z roušky, je důležité nejdříve vylučovat ty závažnější věci......
A666 děkuju
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY