Tady člověk chytne věci i když nečte. Dnes půl dne migréna, teď už je fajn..
Koronavirus
A666 Migrény jsem měla už jako malá holka. Časem jsem se s tím naučila žít a vzít si při prvním příznaku okamžitě lék, jinak to byla hrůza. Triptany jsem zkoušela, ale měla jsem na ně hroznou reakci - parestezii rukou plus dušení, myslela jsem, že je to snad můj konec.
crazydaisy uaa, tak reakci na triptany snad nechytim..!
Triptany jsou moji velci kamaradi, moje prvni neurolozka je predepisovala jak lentilky, brala jsem 4-8 nasobek toho, co mi staci dnes..
A trochu me rozhodil muj soucasny neurolog, nenapadne vyzvidal, ze jestli nejaky vedlejsi ucinky a ja se ptala, jaky by mohly byt a pry: to se neptejte, to nechcete vedet..!
A u me teda velke zlepseni po porodu, aury uz vubec nemam a migrena velmi mirna.
Pavlena na triptany vzniká závislost, to je na nich blbě.
Na druhou stranu, vzhledem k ceně, si myslím, že běžnému člověku to zas tolik nehrozí.
PavlenaReakci nechytíš, neboj
. To bys už měla hned. Mně teď pomohl až lék, kterým řeším úplně jiný problém. To je příjemný vedlejší účinek. Počet migrén se radikálně snížil.
triptany beru taky a je to moje spása. od neurologa jsem je dostala až asi 5 let zpátky. syn to má teď s nástupem do nové školy na sš, navíc v kombinaci se zánětem dutin. prostě má nervy, prostě dlouho nikde nebyl, vše je teď nové, do toho ta situace kolem c a je vymalovano. no snad ho do té školy už příští týden dostanu. a všem co trpí migrenami co nejméně záchvatů
nonemy Drzim palce, ať to dostanete nějak pod kontrolu. Migrena s aurou je vlastně "výhra", já mám bez aury a to je pak rovnou pecka do hlavy a to nechceš. V nejhorších dobách jsem si užívala i kapacky v nemocnici, no radši nevzpomínat.
A zpět k tématu - když je u země při návratu vyžadovaný test a/nebo karanténa, jdete na test a jste negativní, musíte i tak do karantény? Nevíte někdo?
MP Meri no pokud chce zeme test a karantenu tak ano. Je potreba bez ohledu na negativni vysledek testu nastoupit i karantenu. Plati to na kypru, v nizozemi svycarsku a lichtenstejnsku. Vetsine zemi, kam smime s omezenim staci negativni test.
nonemy Tak spouštěč může být cokoliv, takže třeba i stres, že se ti blbě dýchá s rouškou a nebo rouška samotná. Ten syn, který trpí na migrény ji teď v týdnu, kdy se roušky nosily, měl 3x. Takže to právě asi moc nepůjde a stejně bude spíš brzy doma úplně.
ice Upresnim - pokud bychom teď vyjeli do země, kde aktuálně není po návratu do ČR vyžadováno nic (Francie, Itálie třeba) a v průběhu našeho pobytu se něco změnilo... je možné, ze po nás po návratu bude vyžadován test a ze i v případě, ze bude negativní, budeme muset zůstat v karantene? Já si vůbec nevybavuju, jak to bylo v těch předchozích situacích, jestli jen test nebo karantena, nebo test + karantena tak jako tak (snad se vyjadřuju pochopitelně).
Pavlena nonemy Já na migrény netrpím, ale moje dcera (12) ano, tedy ne na typické migrény, ale poměrně časté bolesti hlavy, zatím to přičítám hormonálním změnám a prodělané neuroborelioze, tak snad se to nějak nerozjede....ale kamarádka trpí migrénami hodně a načetla spoustu věcí a teď už asi rok praktikuje dietu, jídlo bez tyraminu a moc si pochvaluje. Nesmí například banány, vůbec přezrálé ovoce, taky čokoládu a sýry, nebo jen výjimečně...:-(
Renusatko včera to moje dítě dobralo atb na zánět dutin a dnes ráno sotva mluví a kašle
on do tý školy v úterý zase nepůjde, me asi klepne, byl tam sotva pár dní a pak už jen doma. skoro by nám teď pomohla ta vzdalena výuka, aby tolik nezameskal, je v prvaku tak snad mu ten zacatek nějak bruntál nebude chybět. ach jo
Garfie Prosím te, a co ji? Vždyť je tam skoro všechno?
K těm triptanům. Jsou extremě návykové. A ještě jedna věc. Nesmí se k antidepresivům.
Extrémně! Píšu jak prase.
Potrefenáhusa No tak ona hlavně žije sama, svobodná, bez chlapa, to se vychytat dá
Já se tím moc nezabývala, když mi to říkala, až teď koukám, že je to fakt děsný! Ale byla u nás na grilovačce a jedla maso a salát (který přinesla). A trochu chleba, ale říkala, že může jen málo, to si pamatuju.
ionicera nepletes si to s ergotaminem?
continuity ionicera Ja vam teda nevim... ze bych si rekla: jsem dnes nejaka nervozni, slehnu si jeden triptan a bude mi lip..??
Jak jsem psala, jedla jsem to jako lentilky, pak jsem nekolikanasobne snizila davky a abstak jsem fakt nemela.. ![]()
![]()
a poznamka pro vsechny: triptany musi samozrejme predepsat neurolog, ale pro nekoho je to jedina cesta, jak migrenu zastavit, bezna analgetika nejen vetsinou nepomuzou, ale v potrebnem mnozstvi musi skodit mnohem vic.
Ja triptany fakt nesnesu, ale pomohla.dlouhodoba lecba antiepileptiky. Po spravne zvolenejch se dokonce hubne![]()
Garfie Děkuji za informace, každá se cení. Je fakt, že hledám různé informace od včerejška, ať s tím můžeme něco dělat, dokud se neprovedou lékařská vyšetření. Takže jí chci zatím nasadit aspoň hořčík, ale i to je věda šílená. Pamatuji si i tady diskuze, jaký hořčík je vhodný, jaký způsobuje průjem... čert aby se v tom vyznal. Třeba uvádíš, že se v této dietě nesmí banány a naopak jsou doporučovány jako jedna z potravin s horčíkem. To lidské tělo je tak složité !
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY