Kokoska u nás dvoj metrová hranica v meste neplatí, je povinné v exteriéri všade a vždy bez ohľadu na vzdialenosť
Koronavirus
Mam dotaz z kategorie blbych, ale pisu jej sem. Kamaradka je covid pozitivni. Ona je ten nejvetsi panikar z okoli, posledni tyden pred nakazou chodila s rouskou i doma
(nemela ani priznaky ani hotovy test, jen ji to prislo bezpecnejsi). Asi se nakazila v zamestnani, pri jidle. Jelikoz je "insider", tak se krome pozitivity dozvedela i to, ze ma obrovskou virovou naloz.
A ted ten dotaz. Nemohlo tu naloz zpusobit to noseni respiratoru cele smeny a pak rousky po cely zbytek dne? Nemuzu virus ze sliznic vydychnout do respiratoru a hned jej vdechnout hloubeji do plic..? ![]()
Pavlena o bakteriich by to platilo urco, s virem hmm
ten se ti na rousce nenamnozi.
Pavlena Myslím, že takhle to nefunguje.
Já myslím, že vir se množí v buňkách
, ne na roušce. O tý velký náloži mluvila i Peková. Že jako teď mívaj lidi obrovskou nálož, ale nic jim není.
Pavlena hele ja nad tim taky premejslim. A taky jestli kdyz se nakazi v domacnosti jeden, tak jestli pak nemuzu na svoje dite/partnera taky prenest tu velkou virovou naloz a tim jim zpusobit horsi prubeh?
711990 to by myslím mohlo nastat leda v případě, že bys byla nějaký ten superpřenašeč, co vylučuje velké množství viru. jinak to že jsi nakažená ještě neznamená že to kolem sebe šíříš ve velkým
711990 ona se dusuje (a verim ji), ze za to muze rychle zhltany obed s pozitivni kolegyni. Domaci prenos bude samozrejme "velky", ale tohle pry rozhodne nebyl.
711990 je ale spousta případů, kdy se nakazila jenom část rodiny. Mám pocit, že se to vysvětluje tou buněčnou imunitou? Že ty doneseš domů ten vir, ale úplně na začátku ho vylučuješ hrozně málo, a to malé množství zafunguje na rodinné příslušníky jako "očkování" a jejich organismus ten vir zastaví na úrovni té buněčné imunity. Což je určitě hodně laicky řečeno, ale takhle jsem to pochopila.
viktorka_od splavu tak nevylucuju ho ve velkym, ale jsem s nima nonstop. Ale urcite je mozny i co pise Evaeva
Pavlena to je zajimavy, no tak ale rozhodne drzim palce at je v poradku co nejdriv!
711990 bohužel už nevím, kde jsem to četla, vysvětlovali to tam poněkud líp:) Ale přišlo mi to logické, chřipku taky nemusí dostat celá rodina. Samozřejmě covid není chřipka.
Evaeva logický to je, jinak bysme pomřeli na kdejaký bacil už dávno:-)
viktorka_od splavu právě. On ten covid má to R, pokud se nic nedělá, tuším, mezi 2 a 3, chřipka 1,5 a spalničky snad 12!?
Pavlena ja bych to videla na nejaky prenos pres oci, mozna spatne umyte ruce v nestrezene chvili a pokud jsou spolu casto, tak nekolikrat
Tak ta moje kamarádka, co má toho C+ syna, je negativní, huráááá!
(ještě by teda prej dle doktora mohla bejt "falešně negativní", ale to nevim, co si pod tim představit...)
Ale co mě překvapilo, že ten její syn má docela těžkej průběh, už víc než tejden, prej se sotva dovleče do koupelny - a to je to mladej zdravej vysportovanej jedinec... ![]()
Tak muž právě kontaktován policistkou ve službách hygieny, nařízena karanténa. Do čtvrtka.
RoSa A co te na tom překvapuje? Fakt to není ani u mladejch tutová chřipečka.
jo a před chvílí mi pípla erouška - prej ve čtvrtek....
no tak to vim zcela přesně: jezdila jsem po Praze MHD a sháněla lékárnu.... hroznej bordel tohlencto, lék vám sice předepíšou, ale s receptem se můžete jít akorát tak vyfotit
uspěla jsem až ve Vysočanech (!), ta cesta tam je teda jak přes Bronx, divný týpci v tramvaji inclusive...
Potrefenáhusa jo, prej to může bejt paradoxně naopak na škodu, ty sportem vytrénovaný plíce - asi vdechnou větší dávku ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY