Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:19

Jiná Realita furt to jde utáhnout víc, minimálně jde zavřít květinářství, drogerie, omezit pohyb obyvatel v rámci okresu, výdej zboží a pokud budou muset aktivovat ty polní nemocnice, tak nic jiného nezbyde. Další krok je totiž kolaps akutní péče.  

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:24

Jeste taky uplne zavrit ZŠ+MŠ? 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:24

continuity presne. Az to zkolabuje, tak stejne nikdo nebude chtit vystrcit nos z bytu a budeme se modlit, aby nas nechytil treba slepak...

Jako ja jsem tak nasr... v rijnu/listopadu bylo videt, jak to podelali a oni to klidne zopakuji, hlavne ze meli lidi  nakoupeno a rozvolnene Vanoce.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:25

continuity se skiareálama souhlasím je to v současné době nesmysl. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:29

continuity prosimte,ty si fakt myslis,ze zavreni kvetinarstvi by necemu pomohlo?ja jsem v kvetinarstvi nevidela posledni dobou nikdy nikoho,kdo by to kupoval,kdyz se skoro nic neslavi a nedeje.ale ok,je to zbytecne,zavrit se to klidne muze,jen to bude podle me uplne bez efektu.

Ale z ostatniho vic zavrit nemuzes,aniz bys pak nemusela resit,jak to dostat lidem domu,zejmena pokud chces soucasne omezit vydej.uz vidim,jak armada rozvazi na zavolani tampony a psi granule.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:29

razorblade čeká se do příštího týdne,jestli stávající stav nepomůže. 14 dní bude v pondělí. Dnes je čtvrtek, takže poslední jakž tak relevantní číslo bude v sobotu ráno. 

Je akorat nad slunce jasné, že to moc nepomaha a tlak na zdravotní systém bude ještě stoupat - čekat s infarktem myokardu nekolik hodin na sanitku, to bude paráda. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:35

Jiná Realita já jsem jenom zvědava, kdyby byl zákaz pohybu mezi okresy, jak budou lidi dojíždět do práce, přejizdeji nejen mezi okresy ale i kraji, všichni nejsou na  HO v ČR dojíždí kdekdo, málokdo má práci v místě. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:40

nika na Slovensku musis byt na HO, pokud to jakkoli jde. Na cestu do prace musis mit povoleni. Ja mam na tri dny na nejblizsi mesic, jinak HO a sefa nezajima, ze potrebuju ( spis hodilo by se mi) byt v praci vic. Sam nam to omezil na to nezbytne, jine si mame udelat jindy nebo se obejit.

edit: mimo okres nemuzes - pokud nemas potvrzeni od zamestnavatele, ze nejde HO a proc ho nemas - co delas. Jen tak do prirody nemuzes. Myslim, ze BA muze jen svou mestskou cast

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:41

continuity ja se nemohla vymacknout dneska. Slo mi o to, ze ty pocty, ktery rostou dneska, budou za tech 10-14 dnu jeste vetsi zatez, nez je ve spitalech a zzs ted oni jsou ale maximalne bohorovny..

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:41

nika to je samozrejme vsechno už dávno vymyšlené. Nejsme jediní na světě co omezují pohyb obyvatelstva.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:42

Jiná Realita Vidim to podobne, stejne jako uzavreni okresu, u nas spousta lidi dojizdi do prace a uz vidim, jak se to kontroluje. Uzavreni vydeje nebo drogerii akorat vyvola silenou paniku a vsichni se nahrnou naraz...jinak cast personalu bude vzdy pracovat mimo covidaria, treba operacni saly, aby na ten praskly vred nebo cisare vzdycky byl prostor. Spis se uzavre "vstup" do nemocnice pro pacienty s respiracnimi problemy. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:43
Reakce na continuity:

nika to je samozrejme vsechno už dávno vymyšlené. Nejsme jediní na světě co omezují pohyb obyvatelstva.

​presne, skoro vsude je omezeni pohybu. V Nemecku snad 5 km okolo domova?

Jinak co cekame, vetsina lidi po uvolneni fakt zase jela s tim, ze to mame za sebou. Sorry ale i tady -viz navstevy vsech kamaradu po republice.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:45

Jos my jsme na samém konci kraje Vysočina a ve velkém navazaní pracovně na Brno. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:45

razorblade

Neboj, on presne vedel, na čo se ptáš.

já pořád doufám, že jenou jedou v módu nedesit obyvatelstvo. Třeba vůbec nechápu proč chtějí připravovat to srovnání s okolními staty - až teď. Tohle jsem doufala, že to mají průběžně, vzdyt to je pravidelně i v novinách!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:45
Reakce na Jiná Realita:

Blatny nevyloucil zprisneni opatreni...a co chce zprisnit?chce zakazat chodit do prace,zavre skodovku,nebo ze by zakaz vychazeni?

​tak treba tady v nemecku jsou zavrene komplet ZS + MS, lide z jedne domacnostis e mohou setkat/pozvat si domu pouze 1 dalsi osobu, bezduvdne se nemas vzdalovat dale nez 15 km od bydliste

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:48

nika ja zas bydlim v jinem okresu nez mam trvale bydliste, tak nemaji sanci kontrolovat, kde vlastne  mam byt. A ta Skodovka proste zamestnancum na lince potvrzeni da. Krome Izraele nikde nezakazali praci uplne a nas stat na to rozhodne nema. 

Offline Garfie
28616 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:48

Candance Přesně, to omezení pohybu je teď úplně nasnadě, může to být taky jako v Itálii nebo Řecku, kde musíš předem vyplnit kam a proč jdeš a jak dlouho to bude trvat, takže kdykoli tě policie zkontroluje, musí to sedět. Neříkala Zarinya, že v Řecku dokonce museli posílat předem sms a čekali na schválení? 

Jinak teda Japonsko od zítřka vyhlašuje stav nouze do 7.2. a zákaz přesunu z/do Tokyo area. :-/

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:49

Jos ve chvíli, kdy se řekne, zachranka ke Covidu nejezdí, přestanou všichni Covid operatorce hlásit, co povede ještě k většímu maléru. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:50

Candance ty mobility reporty hovoří jasně, byli jsme v pětce a chovali se jak ve dvojce max. Podle toho to tady vypadá. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:51

A666 a od se tady asi bezduvodne vzdaluje 15km od bydliste. Krom mestaku,co jezdi nicit prirodu do hor,tem by se to zatrhnout mohlo,i kdyz zase nevim,jak moc by to necemu pomohlo.

V mem okoli chodi lidi jen do prace,do obchodu a domu.

Neni kam chodit. A tedy na vylety do lesa.