Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:06
Reakce na mnum:

Taky mám známeho, lékař kolem 60, zdravý a fit, užíval isoprinosine a asi před týdnem byl hospitalizován, byl na tom pořád hůř klinicky i na kontrolním CT plic, dnes před napojením na ventilaci zavolal svým nejbližším aby se s nimi rozloučil, považuje to za konečnou ​ 

​To je bohužel ta zrada. Můžou tu psát lidi, jak je to díky isoprinosinu neskosilo, ale dokud na o nebude kvalitní studie a statistika, tak se těžko může vyhodnocovat, zda to je fakt tak účinné......

Jasně, že mohl být výjimka tento lékař, ale stejně mohou být výjimky ty na opačné straně....

Lamicka 

V Bavorsku co vím jsou z toho děti vyňate, ale bůhví, jak si to tady politici zase vymyslí

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:08

Hlasim, ze dnes nas tedy naockovali (klienty i zamestnance), vse probehlo hladce, nikdo nic podezreleho (negativni ucinky) nehlasil, ani u lidi s velmi tezkym postizenim. Me akorat trochu boli ruka, narust dalsich koncetin ci naopak jejich upadnuti nepozoruji.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:11
Reakce na mirajo:

Jos Tak asi není nutné hnát to do extrémů, vzít respirátor na nákup a vyhodit nebo naopak nosit půl roku, i když někdo to tak určitě mít bude. Stačí jich točit několik, postříkat desinfekcí nebo jsou rady na to, jak dát do trouby na 70 a nezapálit u toho barák...a samozřejmě po nějaké době vyměnit.

Ale je jasné, že přibývá lidí, pro které i tohle bude finančně problém.  

​Ono ani není třeba ta dezinfekce/trouba. Covid vychcípe do 3 dní, takže nejdřív nechávám zhruba půl dne až den vyvětrat venku a pak následně ukládám do kartonove krabice (aby se na ně neprášilo). Točím po těch 3 dnech. Pokud jdu na rizikovější místo (čekárny u doktora), beru většinou nový a následně to pak donošuju na ty jízdy MHD a nákupy (i když to není povinné)......

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:12

A666 aha, diky, detske respiratory pro ne predem urcite nebudu objednavat. Kdyz uz jedeme mhd, tak maji rousky jednorazove, jsou jim prijemnejsi a lip se jim dycha. Nasim jsem respiratory priobjednala, tata chodi na rehabilitaci a v unoru musi do lazni, tak kdyby byl nahodou vypadek. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:14

Candance Myslim, ze to prezentoval nekdo z CVUT. Trouba, miska s vodou, 70 st., urcite to jde dohledat, ja to nepouzivam, ale mozna zacnu. Jak tu pisi ostatni, i ekologicky to nezvladam, pouzit-zahodit, jinde nez v praci. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:14

Paní ředitelka nám dnes poslala mail s tabulkou Prioritní skupiny očkování a pobavila má větou "Jsme sice předposlední, ale jsme dříve, než pohřební služba ."

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:16

A666 Tak nejak, jen nemam balkon, tak vetram zavesene v predsini. Kocici chlupy by stejne zalezly i do zavrene krabice

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:18

Tohle mi taky hnulo žlučí. Jestlipak poletí? tu

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:19

V mém rodném maloměstě už prej v lékárně došly respirátory.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:23

A666 já z toho nevyvozuji žádný závěr, snad jen že žádný lék není všespásný ( co jsem věděla samozřejmě už dřív). Je to příbuzný mé nejlepší kamarádky, která má zároveň v příbuzenstvu totálního odmítače který věří všem hoaxům a rodičům řekl, že když se nechají proti c. naočkovat, tak to bude považovat za znak jejich stařecké demence a nebude se o nich ve stáří starat. Tak ta je z toho na prášky

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:28

mnum 

Já to nemyslela na Tebe, spíše obecně......

Je to děsně smutný

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:00

mnum to je strašné s tím známým. Ale věřím v dobré konce. Držím palce

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:09

Lenka22 To je fakt nechutný, doufám, že taky vyletí

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:18

Tak jsem dneska na popud rodicu volala jejich prakticky, jestli nema nejake informace, ze by se mohlo ockovat u nich ve meste, bud nektery PL nebo mobilni sluzba nebo proste neco. No dopadlo to jak jsem cekala. Nevi nic, system registraci je na * a jestli chci rodice zaregistrovat, jsem padesata v poradi. Nereagovala absolutne na nic, co jsem rikala, mlela svoje a pak si vzala muj telefon, ze mi zavola sestra. Ta aspon byla pricetna a slusne mi rekla, ze oni ockovani nemaji v planu a nic jineho nez celostatni objednavaci system mi nabidnout nemuze. A celkem byla rada, ze jsem rodice zaregistrovala sama. Neni zac.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:20

Me trochu prekvapilo,ze se tady v podstate nikdo nepozastavil nad podstatou a smysluplnosti pozadavku na respiratory (hlavne v obchodech,o kterych se dlouhodobe rika,ze nakaza z nich je marginalni).

Proc nenaridili noseni na pracovisti,pokud jak tvrdi tim chteji zamezit sireni mutaci?

Neprijde vam trochu absurdni,aby stovky lidi v montovne nosily rousku osm hodin a pak si na deset minut do marketu dali respirator?

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:20

nonemyzasloužil by si to

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:30

U nás v obci nabízí OÚ seniorům pomoc s registrací na očkování. Jestli se jim to daří netuším, ale je fajn, že mahí aspoň snahu.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:42

Lenka22 To sice ano, ale on bude asi velky tlak, aby tam usednul nekdo jiny, tak konecne zaminka?...https://www.seznamzpravy.cz/clanek/namestek-vzp-poslal-miliony-na-kliniku-z-babisova-fondu-ani-je-nestihli-utratit-84476

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:48

mirajo je to možný, že je to záminka. Nepochybuju, že takovejhle, co se pro očkování někam vecpou, budou hromady - viz profi sportovci a podobné...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:58

Jiná Realita 

Ono by to dávalo smysl, kdyby se trasovalo (protoze lidi z ovárny prostě vytrasuješ). Ale jeikož se netrasuje, tak je to akorát o tom, že chtějí vypadat, e ěnco dělají a na to, aby byly respirátoy vždy a všude, nemají koule (a asi není dost respirátorů)........

BTW můj bratr co vezl jednoho 100% pozitivního a jednoho s příznaky v autě nebyl vytrasovány, protože měl roušku. Tak by možná jako první měli zrušit tohle debilní přesvědčení a nařizovat karanténu rouška nerouška.