Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 18:59

Prosim vas,kdo zijete v nemecku,to tam vazne zaznel ten navrh,aby se lidem ve vlaku zakazalo mluvit( ted nevim,jestli placicoho nebo smichy umirajiciho smajlika)??!

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:02
Reakce na A666:

Jiná Realita 

Ono by to dávalo smysl, kdyby se trasovalo (protoze lidi z ovárny prostě vytrasuješ). Ale jeikož se netrasuje, tak je to akorát o tom, že chtějí vypadat, e ěnco dělají a na to, aby byly respirátoy vždy a všude, nemají koule (a asi není dost respirátorů)........

BTW můj bratr co vezl jednoho 100% pozitivního a jednoho s příznaky v autě nebyl vytrasovány, protože měl roušku. Tak by možná jako první měli zrušit tohle debilní přesvědčení a nařizovat karanténu rouška nerouška.

​Bratr žije kde? Já jsem teď v karanténě, protože jsem byla dvě hodiny v jedné místnosti s pozitivní osobou. Ona měla roušku a já respirátor.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:06

Tak my naočkováno. Na Vinohradech jedna úzká chodba a šest židlí. Takže jsme se tam dost mačkali, každý senior nějaké ty hole plus doprovod. Plus my šli na čas, ale byla tam spousta jiných, co tam byli radši o hodinu dřív. A venku čekat nejde, tam se není ani kde opřít.

Ale lékařka i sestra super, moc milé, šlo to jako po másle, v ordinaci jsme byli asi 5 minut. Jen prý už měli jen 20 vakcín, tak asi ti ve večerních termínech budou mít smůlu.

Příště už by tam mělo být otevřený Očkovací centrum, je to teprve ve výstavbě

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:07

continuity dik, verime vsichni

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:08

tv hodne zalezi na urednikovi a podle me i na provozu.je to blby rict,ale domnivam se,ze u nas taky nechali zbytek smeny v praci mozna i proto,ze jeji umisteni do karanteny by ohrozilo zasobovani velke oblasti.prodejnu zavreli bez reci.ale provoz ne.

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:16

Me trochu zaráží avizovany system, ze lidi, kteri se budou registrovat snad od patku, dostanou upozorneni, ze je pro ne volny termin na ockovani nekde v dosazitelne vzdalenosti. Ale ti, kteri uz registrovani jsou, si musi lovit terminy sami jako ted. To teda ti novi seberou terminy tem drivejsim?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:17

tv 

Nežije s nima, ale byl v té domácnosti častěji - pomáhal jim a tak, vezl tátu z nemocnice, vezl je na testy, zařizoval nákupy.....

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:23

Jiná Realita dle me to narizeni respiratoru vsude totalne postrada logiku a muze tak max.(pri kontrolach a vymahani) pomoct tim, ze lidi zustanou doma a nepujdou nakupovat 3x denne, ale treba 1x tydne. Myslim, ze prenosy jsou hlavne v praci - spolecne jidlo a situace, kdy clovek nema rousku (koureni) a nebo kdy na rousku kasle (spousty firem celou prac.dobu). Plus prenosy doma, nejen rodina, ale navstevy, vecirky, pobyty na chalupach, ktere spousta lidi neomezila temer vubec. 

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:25

Jennyfor to rikal i reditel FNKV, ze stari lide chodi radsi s predstihem, ze maji ve zvyku kamkoli jit radsi driv nez presne na cas, ze se boji, kdyz prijdou presne, ze uz se na ne nedostane... a tim vznikaji ty tlacenice.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 19:47

A666 tak to je zvláštní. A rodiče ho uvedli jako kontakt? Hygiena mu volala a zhodnotila, že když měl roušku, nemusí do karantény?

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 20:00

Kokoska no jo, já to i chápu, jen teda proč nenašli v tý FNKV nějakej větší prostor.

Mají dvě ordinace, očkují obě v pětiminutových intervalech, takže i kdyby všichni přišli akorát, tak tam bude minimálně 12 lidí - 6 seniorů: co jsou mínus 5 minut, co přišli přesně, a co jsou napřed plus 5 minut a doprovod a pak 12 seniorů plus 12 doprovod, co půlhodinu čekají, jestli jim něco nebude. Dohromady 36 lidí na pár metrech čtverečních, 6 míst k sezení. Jedna chodba 2 metry široká. A málokdo tam neměl hůl nebo berle, takže se to tam strkalo a různě překáželo. A byl tam těch lidí teda minimálně dvojnásobek. Tohle už není chyba rezervačního systému, ale mohli to trochu líp vymyslet v rámci nemocnice.

Ale tak snad připravují to očkovací centrum. I když už taky možná s nějakým očkováním mohli počítat o chvíli dřív. Jako by se všichni probudili a jé, hele, covid!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 20:07
Reakce na tv:

A666 tak to je zvláštní. A rodiče ho uvedli jako kontakt? Hygiena mu volala a zhodnotila, že když měl roušku, nemusí do karantény?

​Jo, hygiena to ví, praktička to ví, oboje řekli, že nemusí do karantény, ani na test ho neposlali. Praktička by neviděla důvod pro karanténu ani pro mamku

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 20:18

Teď mi říkala kamarádka, že její babička, taková vesnická žena uviděla v pondělí v televizi svého praktickeho lékaře vyjadřovat se k očkovaní a tudíž usoudila, že očkuje. Hned v úterý ráno šla zaťukat na okno, že je 80+ a že by se chtěla naočkovat. Lékař ji vysvětlil, že ne on, ale ve fakultce očkujou. Babička sedla na mhd, odjela do fakultky a v 11 byla zpátky naočkovaná

Offline Kora
příspěvků moje polička 20. ledna 2021 20:20
Reakce na paktofonika:

Máte niekto skúsenosť s dlhodobou stratou čuchu? Jedná sa o mesiace.

​Ja se skoro bojím,  že tu zkušenost mít budu.  Je to víc jak měsíc a čich a chuť pořád nic.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 20:34

Kora muz je taky ještě bez cichu. Resp. chvíli lepsi, chvíli horsi.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 20:45

Kora ja nemam cich pravidelne vetsinu zimy.

Misto vetsiny cichovych vjemu citim pach spaleniny...

Offline Kora
příspěvků moje polička 20. ledna 2021 20:51

Jiná Realita a čím je to zpusobeny?

Ja uz bych ho ráda zpátky a hlavně tu chuť 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 20:55

Kora nemam vubec tuseni:( v mem pripade asi proste zimou,asi mi zmrznou cichove bunky,bez legrace.

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 21:06

Tak já hlásím taky víc jak 5 týdnů od prvních příznáků mám čich a chuť jen občas a jen takový závan. Ale já jsem to tak měla od začátku covidu. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 21:10
Reakce na dynda:

Sweet Potato 

Uf to taky jo? 

​si pis, kazdej bozi den polystyrenova miska na polivku + box na hlavni jidlo