Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 14:37

paktofonika jak vidím ten spálený eska chleba, vždycky mě berou mory. 

v praze vůbec lidi mají divné chutě. třeba kupovat pečivo v té extra předražené dánské pekárně mansson  jejich loupák za 45 kč vyrobený z margarínu mě dojal. paul ho má sice rozmražený, ale aspoň z másla.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 14:57
Reakce na paktofonika:

Eska chlieb sa da kúpiť na rohlíku 

​to je dobře vědět, doma se většinou obejdu, ale co kdyby .... a o víkendu jsem tam byla na snídani a  teď jsem tam delší dobu nebyla, tak jsem se vyloženě těšila ... 

Offline mitford sister
1695 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 15:13

Jiná Realita mně prostě eska chutná, ale pravda, vybírám si ty méně černé. naštěstí (?) to mám z ruky, ale teď ten rohlík zase... na druhou stranu v masson jsem kdysi koupila něco a zavrhla hned, paul to samý, to si radši koupím něco v sámošce, klidně i z rozpeku, ale bez tý fanfáry

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 15:31

mitford sister loupák z margarínu je dobrý tak za 10 kč. je to obyčejný šunt, úplně obyčejná spotřební kvalita, navoněná dánským jménem. i když beru v potaz, že v praze je draží všechno od nájmu po mzdy.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 15:53

Jiná Realita Mne chutí. Chutí mi ešte ten z Tady a teď pekárne. Napríklad chleba z Arctic bakery je hrozný a ešte aj drahý, Antonínuv neurazí nenadchne. V Paul som nikdy nebola.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:08

Jiná Realita mne chleba z esky taky chutna, asi je to tou peci, to doma neudelas. Podobny jsem jednou jedla v Rakousku nekde na salasi,  kde taky pekli v peci. No a k tem cenam, jednou jsem taky zirala na pidi misticku slehaneho tvarohu s pazitkou a pul krajicku chleba za 120 Kc :)

Offline whiskas
20889 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:12

Karja Na Answear - 20% https://answear.cz/1456012-vagabond-nizke-kozacky-kenova.html?size=38&b=/p/vyhledavani/q-Vagabond/p-1/r-60/o-sr

a mají opět skladem i ty nezateplené - jsem nahlodána :-D.

Offline Potrefenáhusa
38575 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:34

Lamicka mne přijde, ze přesně takovej chleba prave člověk doma udela, kvaskovej, i když mi chutnaj různý kupovany chleby, tak mi přijde, ze ten z esky se blíží nejvic

Offline whiskas
20889 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:43

Lamicka Kde se dá ten slavný chleba koupit, kromě na rohlik?

Offline barbucha blogger
35533 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:48

whiskas 

No, ty nezateplený se užijou víc, bych řekla 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:50

Potrefenáhusa Jako blíží se to hodně, ale přijde mi, že mi doma chybí nějaké to začouzení, prostě ta pec. Pizzu doma taky uděláš podobnou, ale pizza z pizezrie to není. Nevím, jak to jinak popsat.  

whiskas v Esce a někdo myslím psal, že i v Dlouhé v Naše maso?

Offline Potrefenáhusa
38575 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:52

Lamicka pizzu ne, no, ale začoudit jak v esce, ehm, umim :-)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:56

Potrefenáhusa zacoudit umim taky :)) ale z pece by byl chleba urcite jeste lepsi ! :)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 17:58

Jiná Realita No nevim jestli zrovna v Praze mají divné chutě, na chleba z Esky jezdíme i někteří brňáci a vozíme si ho domů jako suvenýr. :D Mně chutná hrozně moc, v Brně jsem podobnej bohužel ještě nikde nesehnala, jako fakt ani vzdáleně podobnej. Teď tu třeba otevřeli bistro, kde taky pečou chleba, cenově stejná pálka jak za ten z Esky, ale už když ho člověk potěžkal, tak byl patrnej rozdíl (ten z Esky je při stejné velikosti mnohem těžší), v chuti jde moc do sladka, pravděpodobně to přehání s anýzem (brrr), no a největší průšvih teda byl, že do tří dnů úplně zplesnivěl... Takže zlatá černá kůrka na eskovým chlebu, no.  

Offline whiskas
20889 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 18:03

Lamicka Díky, no jo, v Naše maso by mohl být k dostání. Jsem na něj zvědavá, zatím u mě vede chléb ze Sušice .

Offline whiskas
20889 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 18:05

barbucha Neprovokuj, na Answear už je platba předem a ty s kožichem už mám na cestě (tedy snad). Byl to totiž osud .

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 18:12

Karoleena Kdybych bydlela v Brně,  tak budu jezdit pro chleba do Bílovic.  Odtamtud si zase vozíme chleba my,  Ostraváci.  

Offline notna
9281 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 18:14

Potrefenáhusa Lamicka Máma taky umí upéct chleba jako z Esky. A mně se to niky nepodařilo, ač mám i sporák na dřevo a teoritecky by z jeho trouby měl být chleba ještě lepší než z elektrické u mámy. Vymlouvám se, že nemám tu praxi a zkušenost, protože chleba peču jen občas.

Offline Potrefenáhusa
38575 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 18:18

notna no a není to teplotou/zapařením? 

Offline notna
9281 příspěvků moje polička 03. prosince 2018 18:18

Bledule V Brně mi víc než Bílovický chutnají kváskové chleby z pekárny Bartl v Brně Jundrově, která dodává i do prodejen Sklizeno.