Taky
Co jste si dnes koupili/y?
Já to chápu, jen jsem chtěla napsat ještě jinej pohled, jak to taky někde (ne)funguje.
A ten odpad všude mě taky štve, ne že ne.
No, to je fakt, že někdy člověk musí vyvinout víc usílí, ale zas to stojí za to.
no a abych nebyla tak desne OT, tak jsem si dnes objednala Levis Wedgies, druhy gate s vysokym pasem, cimz tu presatnu bejt sto let za opicema.
Mohu se zeptat, odkud jste objednávala ty Levis Wedgie?
červené lakované jehlové lodičky.
poslední pár v mé velikosti, to bylo jasné znamení, že jsme si vzájemně předurčeny.
ale potřebuju k nim kabelku ![]()
Ja by som k tým odpadom s dovolením tiež prispela. V byte v meste máme možnosť zdarma odviezt odpady 100 kg ročne na osobu podľa trvalého bydliska, zvyšok sa platí poplatok za odobratie v zbernom dvore.
Po presťahovaní na dedinu sme trochu tápali. Zberný dvor nie je, iba 2x do roka veľkokapacitný kontajner v centre obce. Ten mám 5 km od bydliska. Ked vyrazíme skoro ráno po vyhlásení s odpadom, tak sa s ním vrátime späť, lebo už je plný. Všetok odpad, ktorý sme vyprodukovali pri prerábke domu sme teda odviezli do mesta na skládku za poplatok. Zistili sme , že ten poplatok je vlastne celkom smiešne malá suma na to, aby sme sa namáhali premýšlať, čo s tým.
Bio odpad a obrezané stromy, to všetko dávame do kompostera. Takže vlastne sme to už vychytali a naš smetiak, ktorý vyvážajú raz za dva týždne je poloprázdny. Máme zberné nádoby na sklo rozložené po obci v dostupných vzdialenostiach a doma vrecia na plasty, papier pálime alebo ide do školského zberu a vrecia na plechovky. Tento pôsob nám vyhovuje a nevidela som nikde v obci pohodené nič mimo určených miest.
my mame sberny dvur fakt za rohem, ale stavebni odpad v nem neberou. v dalsim zas maji o vikendu zavreno. takze i ve meste to byla celkem anabaze a to si z 99 % vyresila stavebni firma, vyvazela jsem jen par drobnosti. ale rozhodne bych to nehodila nekde do skarpy ani nenacpala do popelnice.
kontejnery na sklo, plast, papir mame v ulici, ale co me mrzi tak vyhazovat kovove veci, treba plechovky od piva.. to je mi vylozene lito ale kam s tim nevim, leda to nekde hromadit a pak do toho sbernaku. ovsem skladovat=nejdriv poradne vymyt.. no proste nevim jestli by to nebylo kontraproduktivni
No oni už postupně se objevujou aji kontejnery na ten kov. Překvapivě v babičcině prťavý vísce dřív, než u nás ve městě, ale beru to jako první vlaštovky.
U nás sa tiež objavili až nedávno, síce len ja dňa pre pár ulíc ale podľa mňa to stačí. Koľko môže mať doma človek kovového odpadu. Samozrejme už som čítala sťažnosti že prečo nieje na každej ulici a pod. Ľudia sú leniví prejsť cez cestu a tie 4 plechovky zaniesť o 200m ďalej. Lenivosť, lenivosť, lenivosť...
z oficialniho levis storu. ale meli nejakou slevu a uz tam nebylo moc velikosti.
Díky. A až dorazí (nbo pokud se tak již stalo), můžete napsat, jak sedí? V kamenné prodejně jsem je neviděla a vypadají skvěle!.
Koukala jsem na e-shop (pro CZ) a nemohu jen najít, vidím je jen na US webu
.
No, přesně..
bydlim v nemecku, kupovala jsem je na nemeckem e-shopu, v cechach je asi jina nabidka. dam vedet, kupovala jsem velikost 30, jinak mam velikost 40. sama jsem zvedava.
"na čo človek koľkokrát natrafí v lese, to je podľa mňa skutočné peklo "
Kdyby jen v lese. Včera bych byla vraždila - kolem našich rybníčků je pet flašek, pneumatik, igelitovejch pytlů s bůhvíčím jak nastláno! Na kraji hlavního města, kde k nejbližšímu kontejneru je všude pár metrů!! Jen v lepších případech to rovnou neplave i v tý vodě ![]()
U nás na nádraží je snad pět různých košů včetně těch na tříděný odpad a nevyžaduje to žádné speciální úsilí k jednomu z nich dojít a přesto to tam vypadá hrozně: papíry, plastové kelímky a PET lahve, plechovky, nedopalky cigaret (a to je nádraží nekuřácký prostor), žvýkačky, minulý měsíc jsem dokonce "zakopla" o kůži z uzené makrely.
A koupila jsem si dlouhý černý propínací svetr (po kolena) protože rána začínají být fakt chladná.
Díky
.
Po presťahovaní na dedinu sme trochu tápali. Zberný dvor nie je, iba 2x do roka veľkokapacitný kontajner v centre obce. Ten mám 5 km od bydliska. Ked vyrazíme skoro ráno po vyhlásení s odpadom, tak sa s ním vrátime späť, lebo už je plný
u nas na sidlisku je drzost ludi niekedy neskutocna. casto vidim ako tu niekto preraba byt a kontajner si zaplati avsak don uz stihnu susedia nahadzat svoje rarohy takze odpad z prerabky sa tam takmer nevojde. ![]()
ja by som na ich mieste fakt dala nejaky s otvaracim krytom na zamknutie (ak taky existuje)
existuje. Nás stál 150€ veľkokapacitný kontajner a ten sme zaplnili za jeden deň. Zvyšok sme už potom postupne odviezli sami. Ale tie dedinské, ktoré pristavia dvakrát za rok už tiež začali zamykať, lebo ked vyhlásili napríklad zber nábytku , tak tam ludia nahádzali všetko, vrátane starých pneumatík.
Keďže sme "kopanice", čo znamená pár domov a potom zas nič, čiže zhluky domov roztrusených po kopcoch a dolinách, naša dedina je strašne rozťahaná. Takže niektoré oblasti maju viaceré domy tiež veľké kontajnery a začali nám tam ľudia z mesta voziť odpady. No na porazenie. Fakt sa im neťažilo zahádzať kontajner cez víkend starou plavačkou, ktorú niekto priviezol dodávkou . Akurát ked im chcela pani dohovoriť, tak chlap ako hora jej povedal nech nedržkuje a zalezie. Tak volala policajtov. Nestihli to, len mala zapísanu špz.
Niekedy je to adrenalín, odľahlá časť dediny a tam si potom niektorí trúfnu.
A jsou místa, kde už tomu nerozumím prostě vůbec. Ve čtvrtek jsme koukaly z Děvína, panorámata jako blázen, krása a nádhera - a bum, na jedniným travnatým místě za hradbou flašky a odpadky. Že lidi pohodí lahev u zastávky, to jsem si zvykla (né že by se mi to líbilo). Ale že i na takhle nádherným místě prostě dokážou dělat bordel, že jsou natolik líný a nedisciplinovaný, to už je na mě asi moc. Hovada.
A abych nebyla úplně OT - koupila jsem si parfém, černou zubní pastu a na slovenském výletě smaltované náušnice ve stánku na tom můstku vedoucím k Michalské bráně. Zrovna tam bezďa zpíval s kytarou Na kameni kámen. Bratislavačky budou vědět :).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.