Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:09

nonemy

promiň:-) já dnes vařila něco podobného, chutnalo to teda výborně ale fotogenický to neni:P ovšem ten tvůj recept je divnej...

no a včera už vůbec nevzhledný rizoto se šalvějí a česnekem, zelenina zvlášť, ovšem tentokrát jsem nezapomněla na máslo (resp. nezapomněl, dovařil synek, musela jsem odejít, a měl to moc dobrý:-)

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:10

nonemy tak podle toho receptu to ani nemělo šanci vypadat jinak než na tvoji fotce. Hlavně mi přijde dost brutal tam dávat tu rybu jako první. 

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:15

nonemy Chudák losos, dusit ho 25 min ve smetaně s bramborama je rybí vražda. Stěžovala bych si na kuchařku - knihu. Na fotce je losos opečený samostatně a dle mého přibarvený pistolí.

Offline Malenge
4820 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:17

Tak my v poslední době krůtí kari, karbanátky s fetou, zeleninový salát s vejcem a parmazánem, rajská, panenka plněná hlívou a chystám se na soba nudle asi s kuřetem a zeleninou. Dnes bude jen bramborový salát s tvarohem, jarní cibulkou a vejcem.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:17

viktorka_od splavu continuity Tak to jsem klidná, že to je receptem a ne mnou Když já to fakt nepoznám :)
Proto radši peču, tam je vše jasně dané, kolik čeho, jak dlouho, na kolik stupňů. Kdežto u vaření, hentamto nemám, hentamto neznám, dozlatova, do změknutí, jak dlouho, na kolik stupňů...  spousta otázek No marná fakt jsem, o tom žádná. A taky mi všechno neskutečně trvá, v receptu vždycky příprava 10 min, vaření 0,5 hod a já to šmrdolím hodinu a půl :)
Závidím všem co umí výborně vařit!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:19

andulka01 A přitom je to Apetit, moje oblíbená kuchařka. Hned to utíkám říct dceři, že je maminka dement jenom trošku. Děkuju

49141 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:20

nonemy nj, proto nerada vařím nevyzkoušené recepty. buď to, co u někoho jím (ale tam je riziko, že ti sice dá recept ale neřekne ti všechno, protože to dělá popaměti), nebo si ho víceméně vymyslím, vezmu přibližně suroviny a bez ohledu na recept si to udělám tak, jak mám ráda. peču nerada právě proto, že bych se musela držet receptu a to je otrava. 

jo ale s těmi časy to je přesný, za 10 minut já ani neoloupu brambory

a ještě - návody typu "do změknutí" jsou furt lepší, než "vařit 10 min až změknou", když já to vařím 20 a furt je to jak štolverk, tak su z toho zbytečně nervozní, normálně bych věděla, že dřív jak za půl hodiny to měkký nebude, no ale když kuchařka praví..

Offline Malenge
4820 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:22

nonemy Hele, tohle je fakt v té kuchařce hodně vylhané. Nedávno jsem viděla reportáž o tom, jak vznikají fotky jídla a pití a to bys fakt jíst nechtěla. Celkem dost části toho totiž vůbec není jedlé. Úplně si nevzpomínám přesně, ale bylo to ve stylu, fotím orosený půlitr piva, ale uvnitř je nejakej dobarvenej džus s našlehaným jarem, mňamka  takže nezoufej, nemusí být každý super kuchař, já nejsem ani omylem a ani mě to nijak moc nebaví... ale tak co, jíst se musí.

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:23

nonemy Jasně že receptem! Já zase závidím všem, co dokážou péct - jsem hroznej anarchista a nebaví mě to jak je vše jasně dané, kolik čeho, jak dlouho a tak. Takže k pečení se dokopu jen málo a musím se strašně hlídat.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:24

nonemy to je jenom praxe. Poprvé mi  taky nové jídlo trvá dlouho, už podruhé si to umím lépe naplánovat.

kdybych si to vařila pro sebe asi bych opekla brambory do křupava zvlášť, pak přidat papriku a na konec zvlášť opečenou rybu ( moc nepohazovat, jenom zprudka zatáhnout). No a volitelně zalít smetanou a úplně nakonec tu cibulku. Kdybys to chtěla dušené v té smetaně, tak zalít ty nedovarene brambory otestované s paprikou, podusit a nakonec orestovanou rybu. Ale to je úplně jiné jídlo. 

49141 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:24
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:27

viktorka_od splavu Já se právě chci držet receptu :) Tím, že nemám zkušenosti, tak neumím improvizovat.

Malenge Nesnáším vaření, škoda, že se musí jíst, už aby vymysleli nějaké amarouny, nebo jak se to v Návštěvnících jmenovalo

A na spravení chuti jsem sežrala několik nugátků

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:27

nonemy Ďakujem za recept. Ja by som tú rybu opiekla zvlášť len pár minút a potom spojila na konci s ostatným.

A teraz dočítam a vidím, že už aj ostatní radili podobne.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:31

continuity Mně trvá poprvé jídlo dlouho a podruhé si ho nepamatuji Právě dělám lososa úplně nejednodušeji na pánvičce s bramborami libovolně, teď jsem chtěla zkusit něco jiného. Ta nejednoduší klasika bývá přitom nejlepší, příště se na nějaké experimenty můžu :)

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:32

nonemy Existuje hrniec, ktorý varí sám a ešte ti aj nadiktuje, čo máš pri zvolenom recepte doň pridať. Mňa by to asi nebavilo, ale niektorí ho radi používajú.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:37

Biely kvet Já vím, to bude ten, co má Lama, jak se na něj všichni pojedou podívat :) Ten bych si moc přála, ale je strašně drahý.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:45

nonemy dobrý losos je ještě s těstovinami. Uvařím těstoviny, na olivovem oleji opécu lososa na kostičky, přidam kapary, do toho prohodit těstoviny. Hotovo.

Složitější je na tom špenátu.  Do peckacku vyduseny, ochucený špenát ( nesmí tam být voda), na to losos (klidně ve víc kusech, mělo by to pokrýt plochu pekacku) na to kysanou smetanu, posypat parmazánem. Upéct v troubě, trva to tak půl hoďky. 

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:45

nonemy Neviem, či nie sú viaceré typy. Už som párkrát videla v Prostřenu v tom variť a tie domácnosti nevyzerali nejak luxusne. Ale, ktovie?

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 13:56

nonemy neeee, Apetit? A současnej?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 14:02

continuity No vidíš, lososa se špenátem mám ráda, to bych mohla zkusit příště.