Prosím nějaký tip na dobré yerba maté - kde koupit a které koupit.
Jídlo a vaření
Už tu dlouho nebyla ani kůrka ![]()

Krevety (oliv. ooej, vino, rajcata san marzzano, cesnek, kapary, morska sul, citr.stava), sklenicka barbera d´alba... parada...

No tak dobrou chuť! To bych si dala líbit. Focaccia (s rozmarýnem asi?) taky ok. ![]()
Krása! ![]()
Já bych ty chleby taky pekla, jenže vím, že bych je pak taky hodně jedla... mnohem víc než teď ty kupované. Takže radši nic. ![]()
domenica , jj, ale ta je koupena. Ja na jidla co jsou nad 30 minut, chodim do restauraci. Pect, no to vubec ne.
domenica , jinak jsem to tak tak stihla vyfotit a bylo to fuc
nekdy mam dojem, ze cim rychleji varim, tim lepsi vysledek.
domenica , jj, ale ta je koupena. Ja na jidla co jsou nad 30 minut, chodim do restauraci. Pect, no to vubec ne.
Jasně. Já to s pečením taky nepřeháním (na Vánoce vánočka, na Velikonoce mazanec a na Silvestra a na mejdany veka). A do pečení focacci bych se vůbec nehrnula. Dá se koupit skvělá.
domenica To je pravda,ale ten ranní krajíc vyběhám ![]()
domenica no ja te tady sledovala pred svatkama (spolu s jinymi) a jako obdiv, to bych nedala ani nahodou. Taky jsme na svatky nemeli jediny kousek cukrovi
(nastesti na to nejsem a par kousku dostanu v botteze v platnerske)
domenica , jinak jsem to tak tak stihla vyfotit a bylo to fuc
nekdy mam dojem, ze cim rychleji varim, tim lepsi vysledek.
Souhlasím. Já jsem pověstná rychlostí v kuchyni... samozřejmě mám v repertoáru právě jídla, která se nevyvářejí dlouho (na ty je odborník můj muž
).
domenica no ja te tady sledovala pred svatkama (spolu s jinymi) a jako obdiv, to bych nedala ani nahodou. Taky jsme na svatky nemeli jediny kousek cukrovi
(nastesti na to nejsem a par kousku dostanu v botteze v platnerske)
No tak to děkuju... jo jo, cukroví vlastně ještě. To připravuju vyloženě ráda (těch 5,6 druhů
). Vím, že to udělá radost, sama to až tak moc nemusím, ale ta vůně! ![]()
domenica , jj, sladoucka, vanilkova. To ja moc nemusim, ja potrebuju aldehydy a chypre ![]()
...a čokoládová, oříšková, máslová... takže v tom období vynechávám gurmánské parfémy (které i jinak víc zkouším než nosím) a vyrovnávám to právě chypre vůněmi, aldehydovkami, orientálkami... nebo ničím. ![]()
Ale ta vanilka, pravá vanilka... to je základ, do všeho a se vším, tu můžu vždycky!
Tak to máš dobré. U mě by u ranního krajíce nezůstalo a pak bych se musela uchodit. ![]()
domenica Já tě úplně chápu. Normálně chleba vůbec nejím (spíš teda z důvodu, že mi nechutná), ale když je tady vidím, tak bych si domácí taky hned dala. ![]()
domenica Kde se da v centru Prahy koupit focaccia?V Londyne ji meli v kazdem krame,tady jsem ji v klasickem supermarketu nevidela.
jinx To muselo být výborný a voňavý![]()
rozarka krásná kůrka
(já sem nedávam každej, co upeču, to by zavánělo tapetováním) ale jednou za čas se cllověk rád pochubí..
naposledy sem teď pekla bábovku z kváskovýho těsta na martinský rohlíčky podle maškrtnice s povidlama, byly moc tuhý, tak sem je ředila kubánským rumem. Moje obava, že to nebude chutnat se v pánském kolektivu ukázala jako lichá..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY