dynda vidíš, to s tou pitou do toustovače mě nikdy nenapadlo (a to tam s oblibou strkám normální a rohlíky - plněný) díky za tip! No, já jím tortilly málo, jen občas, ale tak zkusím příště ohřát, jak radí Garfie
Jídlo a vaření
Taky to nejím často, ale když už, tak to musí vypadat! Beru to jako výzvu. Ta pita se ráda připaluje, jak je nerovná, vychytej si čas.
dynda ok, dík :)
Ohledně kdoulí - záleží na velikosti, ale 11 kdoulí klidně může mít přes dvě kila, což mi na želé nepřijde tak málo (vycházím z toho, že my jsme měli prvně čtyři kousky a dohromady to bylo téměř kilo). Takže spíš bych se řídila hmotností než počtem. Akorát bych ještě asi počkala se sklizní, zase záleží na konkrétní odrůdě a místě, ale spíš ještě budou asi hrozně tvrdé a obtížně zpracovatelné - teda ono se to asi moc nezlepší, ale aspoň trochu.![]()
Estara nám letos padaj ze stromu jabka, co maj teoreticky dozravat až v říjnu
Potrefenáhusa a vořechy!
Jsou prý velký jako pěst.
Estara nám letos padaj ze stromu jabka, co maj teoreticky dozravat až v říjnu
Tak ono zase kdoule a jabka to je docela rozdíl. Kdoule vydrží mnohem víc. Ale samozřejmě, pokud už by se měly nějak začít kazit, tak otrhat. My je teda máme ještě jak šutr.![]()
dynda No jo, a vím já, jaká pěst se míní?
Jenom poznamenávám, že automaticky říct: jedenáct je málo, nejde. To fakt záleží na konkrétních plodech.
Ad kdoule: zrálé ještě nejsou, já si jen tak přemýšlím, co s nimi. Po otrhání je zvážím a uvidím (a tady nahlásím). Jsou jak moje pěst a třeba ještě povyrostou.
Děkuju Potrefenáhusa a dynda za tipy.
Já jsem potkala kdoule včera na farmářským trhu, poprvý naživo, tak jsem je očuchávala, protože si odsud pamatuju, že mají krásně vonět. A nic
Byly ještě nezralý? Nebo kde se stala chyba?
coralline a máš funkčný čuch? ![]()
Janulik03 Mám. Minimálně na smrad v autobuse funguje výborně.
ice co chleba?
coralline Když vezmu kdouli a čichnu k ní, taky nic výrazného necítím. Ale měla jsem jich loni pár v košíku v malé předsíňce a provoněly ji okamžitě.
coralline no a zrovna tam by sa hodilo ho nemať, že? ![]()
Ounz ještě nevim, budu ho péct až odpoledne. Přidala jsem ho teda k další várce. Ráno jsem se na něj bála jít podívat :D
ice někdy ty předem ztracený velmi mile překvapěj (a někdy taky ne )
ice hele to bude (musí bejt!) dobrý. Každopádně hořim zvědavostí ![]()
Potrefenáhusa jo já si řikám, že třeba budu mile překvapená, ale radši se psychicky připravuju i na horší varianty. Minimálně mi to hezky provoní kuchyň no :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY