Dadoo Hmmm, tak to si musim najit co je....:-D
Jídlo a vaření
Karja já dělám tuhle. Je fakt strašně moc dobrá. A to rikam já, která celer nejím. ![]()
CCeler skrabu škrabadlem na jullienne
Dadoo neco podobneho delame jeste navic s mrkvi a misto majonezy lucinu nebo zerve.
Kokoska hele apak ještě krabí prsty a vajíčko natvrdo a je z toho výborná pomazánka!!!
Potrefenáhusa krabi prsty nemusim. Ale vajicko jo, pripadne jeste nastrouhat syr a pridat pazitku treba.
Když jsme měli domácí celer, byl stejnej jako kupovanej, jenom menší. Hořkou zeleninu bych vyhodila, akorát si s tím zkazíš jídlo, v horším případě je s tím něco špatně a bude vám blbě.
Kokoska Potrefenáhusa až na to, že to pak už není celerova remulada![]()
Jste mi připomněl, co jsem kdysi četla v jedne chytré knížce:
Typicky českým pokrmem je vepřo-knedlo-zelo. Cizinci někdy knedlíky neznají, proto je vhodné jim místo nich podávat např. vařené brambory. Tučné vepřové je lepší nahradit např vařený hovězím. Místo duseneho zelí pak je vhodnější podávat třeba dusenou zeleninu.
Prostě knedlo-vepro-zelo jak vyšité! ![]()
Dadoo no já jsem to právě pod kokosku připsala, protože mi to přišlo takový vtipný, jak si každej něco přidá a uvaří uplně jiný jídlo
Dadoo já jsem to tam původně chtěla napsat, že přidá někdo to a jiný tamto a už je to něco jiného :D
999 doufám, že nevadí, že si tě tu takhle vyvolám k tabuli (
), ale je to jídlo a myslím, že tys psala o umeoctu? Mám ho v košíku na rohlíku a přemejšlim, využiju to? Jako, ráda zkusím něco nového, jen kdybys mě třeba nakopla nějakým tipem?
a teda rovnou hlásim, že kimchi v lednici žije, zuřivě nafukuje krabici. Začínam se těšit..
Ounz Nejsem 999, ale umeocet myslím využiješ. Je skvělý třeba do jednoduchých salátů (rajčata a tak). Jen opatrně s dávkováním. Je hodně výrazný.
Jo a doporučuje se i frťánek umeocta při zažívacích potížích (co tě nezabije, znáš to)
Sweet Potato Děkuji :) a mám ho teda dát tam, kam bych dala jinej ocet nebo spíš místo soli? Já ho teda zkusim!
Ounz Tak to kimchi to teda závidím :-).
Já ten ume ocet (i ume pastu) používám ráda. Ta chuť je zvláštní, je to vlastně pátá chuť :-). Navíc skvěle podporuje trávení.
Kdybys chtěla konkrétní jídlo, moc mi chutná tahle polévka https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/chaluparska-polevka-z-cernych-fazoli-s-koprem.A190627_164118_dobra-chut_ape
999 Díky moc, tak já to prubnu :) doufam, že se tu s tim kimchi nechlubim předčasně a doufam, že z toho něco bude, vzhledem k tomu, že už mi pár týdnů sveřepě zamořuje lednici svým oderem :)
Ounz Slaný je hodně. Klasickou octovou chuť neočekávej.
Sweet Potato Ok, díky, vypadá to jako něco přesně pro mě, miluju slaný věci
Ounz Já si tuhle vzpomněla, jak tu Potrefenáhusa psala o kamarádce, co měla na kimchi speciální ledničku. Já si ho tuhle přinesla z restaurace a manžel týden odmítal otevřít ledničku :-).
999 no, mně to taky říkala jedna holka s částí rodiny korejského původu, že to tak maj a smysl to dává :) ale ty videa na yt, podle kterých sem to dělala, točí žena, která kimchi očividně miluje a ta mluvila jedině o vůni
ale ono to jako nijak nepáchne, jen je to hodně intenzivní..
Krouhárna zelí Tuchlovice taky dělá kimchi. Já sama jsem ho neměla, ale prý je moc dobré. Kromě něj dělají ještě nejrůznější zelné saláty a ty jsou opravdu vynikající. O kysaném zeli ani nemluvě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY