Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Mulen
4916 příspěvků moje polička 26. července 2022 06:43

Garfie kolik sis si těch vajec dala?Krásný fotky, zrovna před chvílí jsem si na tebe vzpoměla, jestli jsi už viděla Fudži :) Asi se mi to připomělo zprávou, co jsem četla dneska, že na Kjúšu vybuchla sopka.

A na té stráni je vysekaný nějaký panáček?

Offline brrr
12119 příspěvků moje polička 26. července 2022 06:54

Mulen Taky jsem myslela, že panáček, ale spíš to bude nějaký japonský znak.

Garfie To vypadá na super výlet!

Offline Mulen
4916 příspěvků moje polička 26. července 2022 06:57

brrr a vidíš, to mě vůbec nenapadlo Mě to přišlo jak z Carcassonne.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. července 2022 07:06

Mulen A na té stráni je vysekaný nějaký panáček? To bude nějaký japonský znak.

Když vybuchla ta sopka, tak jsem se hned díval, jak daleko je od Jokohamy.

Offline Mulen
4916 příspěvků moje polička 26. července 2022 07:11

Bledule a já při té příležitosti zjistila, že vůbec nevím, kde co v Japonsku je

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. července 2022 07:30

Mulen Já taky ne, je to země vzdálená. 

Offline Pinot Noir
29327 příspěvků moje polička 26. července 2022 07:46

Garfie to jsou tak krasné fotky! Moc děkuji, hltám každé slovo.

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:19

Kokoska Ale ono bylo jasno a byli jsme tak 50 metrů od vyhlídky, musím říct, že to jsem nečekala ani já, natož muž.  To bylo fakt během vteřiny. Prostě posvátná hora, ráda se dělá vzácnou. 

brrr Mulen Myslím, že to je "dai", velký. 

Bledule Jo, ty vzdálenosti jsou obrovské! U té sopky jsem kdysi byla s kamarádkou, ale to už je tak 15 let, je to od nás cca 1400 kilometrů, prostě den cesty. :-) Zrovna jsme o tom včera mluvily s naší spřátelenou Japonkou, její tatínek je přímo z tama. Tak prý volali vyděšeně strýci, ale ten jim pěkně po japonsku odpověděl, že to nic není, že už zažili horší věci, že to je zbytečné drama. Jen mu to teda kompletně zničilo jeho krásnou japonskou zahrádku a 3x denně musí umývat okna od popelu, protože jinak přes ně není vidět....

Pinot Noir

Offline Dadoo
11613 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:20

Bledule Mulen jjá taky, okamžitě! Rychle zkontrolovat, jestli nejsme v ohrožení.

Protoze díky Garfie mám pocit, že v tom Japonsku taky trochu jsem.

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:21

Garfie piš piš piš!

Offline Maureen
příspěvků moje polička 26. července 2022 08:24

Garfie ufffjeste ze nebydlím u sopky...3x denne umývat okna...ani 3x ročně!
jo a jinak nevyžádané rady ohledně focení dostávám taky...si myslím,ze fotím líp,ale manžel neodolá a radí

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:31

Garfie to je krása.

Onsenove vejce zní jako něco na čem bych si snadno mohla vypěstovat závislost.

Já už jsem minule, když si o tom psala, přemýšlela, že bych zkusila vařit vajíčko v horké vodě, co to udělá. 

Offline notna
9071 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:36

Garfie Tvoje příspěvky jsou tak skvělé!

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:40

continuity To nefunguje, už jsme to zkoušeli různými způsoby. :-( V podstatě jde o to, že musíš udržovat trvalou teplotu cca 65 stupňů. Zkoušeli jsme to i v rychlovarné konvici, kde si můžeš nastavit teplotu, nějaké metody měla naše Japonka, ale nikdy to nebylo ono. Tady  je docela dobrý návod, ale vidíš, že je to věda, kvůli vajíčku!!! :-)

notna Děkuju! :-) Mám tady z těch čtyřech dní ještě spoustu historek, tak jak budu mít chvilku, nasekám to sem! 

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:46

Garfie díky, zkusím to. 

Offline notna
9071 příspěvků moje polička 26. července 2022 08:59

Garfie Per to do nás! My to tady hltáme

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 26. července 2022 09:10

Garfie sekej, sekej! Těším se :)

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 26. července 2022 09:35

Ještě teda, než sem dám další fotky, přejdu lehce do vztahů a drbů, když už jsme to tady probíraly. Seznámila jsem se s mužem od naší Japonky a moc se mi líbí. Je fakt sympaťák a navíc hezkej! Byli jsme spolu v pátek v zábavním centru pro děti, dělal nám pořád nějaký servis, nosil obědy, kávičky...bohužel teda nemáme žádný společný jazyk, takže to bylo dost formální, ale myslím, že byl dojatý, když viděl, jak na sobě visí naše děti. A na konci jsme se bavili, že jdou v pondělí (včera) do muzea, do kterého chci už dlouho jít, takže jsme se vnutili, že půjdeme společně, já tak opatrně, že jestli chtějí jít sami....ale on hrozně ochotně, že máme jít s nimi a že se musí koupit lístky předem kvůli covidu a že to zařídí...no milej byl. A včera jsme spolu byli i na obědě a říkal, že jsem strašně vtipná a Japonka byla naštvaná, prý jí nikdy nic takového neřekl , takže u mě to má dobrý. Jak dopadl jejich "velký rozhovor" netuším, ještě jsem neměla šanci být s ní osamotě a ideálně s trochou alkoholu. Bohužel už v sobotu odlétají a mají dost nabitý program, tak uvidíme. 

Offline Karja
43678 příspěvků moje polička 26. července 2022 10:23

continuity dovez si vejce někam do termálu:-D 

Offline rozarka
4196 příspěvků moje polička 26. července 2022 10:28

Garfie jakýpak "kvůli vajicku". Snad kvůli těm 7.rokům navíc, ne? I když ty vlastně máš naspořeno už.