Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:11

Dadoo  Jo, to je fakt blbý, to mě nenapadlo...

Offline rasaNori
8745 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:23

Garfie a ted si vem, ze prijde zemetreseni, sopka, cokoliv, a ty bys mohla odjet, ale auto mas v podzemi...

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:31

rasaNori No víš co, ve všech těch pokynech, co máme (z radnice, od domácích, ve schránce-máme toho tolik, že mě to děsí!) je, že nemáme sedat do auta, tak snad to má nějaký racionální základ a neříkají to jen proto, že se k autu stejně polovina lidí nedostane!

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:35

A když už jsem u těch katastrof, ze školy nám přišlo, že letos zajistila "emergency kit" a poslala nám složení, pokud má někdo na něco alergii, musí nejpozději do týdne do školy donést vlastní balíček. Fakt tady ti lidi žijí pořád s nějakou hrůzou za zády, je to zvláštní. 

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 11:52

rasaNori Garfie to je taková představa, že ujedes. V té chvíli se udělá jedna velká zácpa všude. Bylo to teď hezky vidět na té Ukrajině. 

Zrovna v tom přeorganizovem Japonsku bych se svěřila do péče úřadů a nechala tu organizací na nich. Nejhorší zmatky vznikají z toho, že se lidi snaží nějak protlačit dopředu. Proto je důvěra Japoncu, že to zafunguje a někdo se postará, tak důležitá. A ta připravenost samozřejmě.

Je to hezky vidět, když se nacvičuje požární evakuace. Když se to udělá jak má, všichni jsou nejpozději do 5 minut venku, i když je to veliký barák a ještě hledají peněženku a kabát. Jak vypukne panika, někdo začne spěchat, strkat se a nevím co, půlka zůstane někde zasprajcla. 

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 02:08

Dnes takové střípky, než vymažu fotky, dlouho pro vás schovávám foto, úplně jsem na něj zapomněla, je to z podchodu v centrálním Tokyu, motiv "Tokyo, kde se staré setkává s novým", moc se mi to líbí. (kdo nedohlédnete, vzadu je vítací kočička maneko a Hello Kitty).

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 02:13

Možná už jste ji někdo viděli na instagramu z trochu jiného úhlu, jedna z nejneobvyklejších soch na světě. La Pleureuse...sochu truchlící ženy vytvořili manželé Francois-Xavier a Claude Lalanne v roce 1986. Je vytesaná z obřího kusu italského vápence a umístěná do jezírka s vodou-ta udržuje při životě "vlasy" sochy. Myslím, že tahle jarně-letní zelená verze je obzvlášť povedená! :-)

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 02:17

A do třetice, včerejší večeře v supermarketu, teploty jsou neuvěřitelné, nejníž klesnou kolem čtvrté ráno, na 28 stupňů. Přes den naštěstí není o moc víc, tak 34, ale prostě trvalé neustupující teplo. Muž už si odmítá dávat i ranní kávu na terase před šestou ráno, kdy ještě nesvítí slunce. Trochu začínám litovat, že jsem naplánovala dovolenou z části v Kanazawě, což je město, bojím se, že to nepřežijem. :-/ No nic, zpátky k obědu. :-) Studené nudle udon s polosyrovým vajíčkem, lehce podlité sojovkou, ideál na japonské léto! 

Offline klemy
42 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 06:16

Q

Offline EDITH4B
2121 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 08:28

Garfie socha je úžasná

Offline notna
9071 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 08:58

Garfie Socha je nádherná! U podchodu obdivuji čistotu. Ta špína u nás mě štve.

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:06

notna To je pravda, tady se v podchodu fakt nebojíš. 

Offline Sweet Potato
39597 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:29

Garfie V tomhle podvhodu bych se bála. Vždyť je tam Jamamba!

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:31

Garfie vedro v noci je peklo, lituju. Ale jinak parada :)

Offline Sweet Potato
39597 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:31

Garfie Z tohohle úhlu skoro není vidět pláč. Je nádherná. A záhadná. Slzy a úsměv.

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:44

Sweet Potato Je fakt krásná! Já jsem ani nevěděla, že tam je, i když jsem věděla, že je někde v Japonsku. 

Offline 999
19426 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:34

Garfie Ten podchod je parádní :-).

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:40

Garfie Ta socha je zajímavá, ale ty kytky jsou umělé, ne?

Edit

Zoomuju a jsou určitě umělé. Ale je to jen detail :)

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 11:46

MP Meri Zdá se mi, že máš pravdu, ale na místě mě ani nenapadlo po tom pátrat. Já totiž viděla tuhle podzimní fotku a to mě zmátlo, tady všechno tak zeleně bují, že mě varianta umělých ani nenapadla. 

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 01:09

A přihodím sem ještě nějaká díla z toho Open Air muzea, jen pár. Bylo to krásné místo, prostorné,  sevřené horami, skvělá atmosféra. Byl tam i pavilon věnovaný dílu Pabla Picassa se spoustou originálů, ale tam se bohužel nesmělo fotit. 

Většinu názvů jednotlivých děl jsem si pochopitelně nezapamatovala, tohle je čestná výjimka-Hard Boiled Daydream :-)