Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 07. října 2024 11:45

Nikdy nevím jestli ty jídelní kurzy sem nebo do jídla, ale tak tentokrát sem. Nasi lemak, výborný, výborný!!! A konečně dva muži v týmu, přišli noví rodiče a máme tam otce v domácnosti .

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. října 2024 11:50

Garfie Sympaťáci! A velmi odvážní. Rozhodně sem to dávej, tady je to lepší.

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 07. října 2024 12:24

Garfie ohó, fešák a sympaťák těším se na další jídla
jdu dokoupit kokosové mléko, recepty mám od Marion Grasby

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 07. října 2024 12:59

andulka01 Už na to koukám a my přidávali do rýže i pandam i citronovou trávu a k tomu na drobno šalotku a česnek, tak vyzkoušej :-) 

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 07. října 2024 23:52

A včera jsme měli první Tea ceremony

Po začátečnících a bylo vidět, že sensei je trochu unavená. :-( Protože to byli začátečníci zvolila jako výzdobu klasický motiv wa kei sei jaku, tedy harmonie, respekt, čistota a klid. 

Wa jako harmonie, která přináší klid. Jako vztah hostitele k hostu, ale vztahuje se i na vše kolem. Jde o konečný ideál. 

Kei jako respekt, i k těm se kterými nesouhlasíme, vše, včetně čajového nádobí :-) si je rovno...

Sei jako čistota, především čistota duše, schopnost zacházet se sebou i ostatními s otevřeným srcem...

Jako jako klid, ted bod, kdy dosáhneme nezištnosti. Je to cíl, ale zároveň začátek něčeho nového. 

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 08. října 2024 07:03

Garfie krasny a dik za vyklad. A mame obdobi kralika?

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 08. října 2024 07:37

Kokoska Myslím, že králíček je náhodná (a chutná) volba.

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 08. října 2024 07:48

Garfie to se zere? Je roztomilej. Vase sensei je moc sympaticka

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 08. října 2024 08:03

moora Jasně, to je wagashi k čaji!

Ona je svělá, už tam tak zmínila..."až zase přijdete ke mně na návštěvu...."

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 11. října 2024 18:56
Reakce na Garfie:

....navíc jsou tam letos jen Číňanky a od těch si asi potřebuju taky odpočinout!

​To jsou ty samé jak v drama klubu :-)?

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 12. října 2024 00:11

Sweet Potato A já do toho muzea chtěla jít, když jsme byli v Kanazawě!!! A to jsem ani nevěděla o bazénu! Ta muzea moderního umění jsou tady vždycky super.

Lenka22 To naštěstí asi ne (pokud správně luštím jejich jména, protože to je taky lahůdka....), ale jistota je jistota. Jinak ony mě mají rády, úplně nadšeně se ke mně pokaždé hlásí. :-) 

Jo, ale přihlásila jsem se na břišní tanec a hodinu se učila pohybovat už nevím kolikátým obratlem....

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 12. října 2024 00:45

Garfie ty fotky jsou krásné. 

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 12. října 2024 00:59

Malvin Děkuju. Uvědomila jsem si, že pro mě už je všechno tak obyčejné, že se musím donutit něco fotit!!!

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 12. října 2024 01:05

A mám za sebou další kurz vaření, tentokrát italské kuchyně, což vás moc neohromí, ale Asiatky ano Já musela asistovat, protože ho vedla moje aktuálně asi nejbližší kamarádka, Italka. Dělali jsme bloňskou a čerstvé těstoviny a koláč, výborné to bylo. 

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 12. října 2024 01:07

A další věc, která vás vůbec nehoromí, malý krok pro lidstvo, obrovský pro Japonsko (a malou zrzavou Evropanku), objevila jsem útulnou kavárnu, otevřenou od osmi ráno!

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 12. října 2024 01:20

Garfie ta kavárna vypadá příjemně. Jen by to chtělo jestli křeslo nebo gauč. Ale třeba pro stamgasta časem pořídí.

Kdy bude kurz české kuchyně? 

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 12. října 2024 01:49

Malvin Tam jsou malé stolečky a křesílka, já to fotila pro partu (ne pro parfu ), aby viděly, že se vlezeme. :-) 

S českou kuchyní nestraš, už jsem byla vyzvaná, ale já se toho bojím. Nejsem moc dobrá kuchařka a jsem tady na to sama, většinou to vedou buď profíci nebo aspoň dvě matky. Ale trochu mi to vrtá hlavou, nevím ale jak seskládat jednoduché a originální menu, aby tam byla cca tři-čtyři jídla a dalo se to zvládnout...

Mimochodem, přistěhovaly se sem nějaké dvě Češky, o jedné jsem slyšela včera v hospodě a druhá se na něco ptala v komunitě jokohamských expatů. Obě ale mají děti v jiné škole. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. října 2024 06:41

Garfie Ooo, máte to moc hezké a krásné příbory. ⅘  Synek  na studentském mezinárodním pobytu dělal bramborák a na pozdní večeři táhl tvarůžky, Plzeň v plechu a karlovarské oplatky. Ale konalo.se to ve Slovinsku a jeli autem, takže to měli kousek.

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 12. října 2024 06:50

Kan Haha, to je taková klasika....ale karlovarské oplatky se tady moc neosvědčily (teda říkala mi Japonka, co žije v ČR), protože jak je tady vlhko, tak nejsou křupavé. Plzeň v plechu koupím už i na japonském amazonu, to je moje největší devíza tady vždycky!
A zrovna bramboráky jsou docela na pořadu dne, ty se chystám letos dělat i na Food festivalu a pokud bych vedla nějakou lekci, tak je určitě zařadím jako předkrm.