999 Viď, nechápu, když někdo říká, že by se tady nenajedl! ![]()
Postřehy z Japonska
Garfie Já teda rozhodně ano:-). Spíš bych nevěděla, co dřív ochutnat.
Garfie tak ono je blby, kdyz nevis kam jit a co chtit a nemas cas to zjistit.
Kokoska Já to tak nemyslela, je jasný, že když přijedeš na dovolenou, máš jazykovou bariéru a v polovině restaurací jsou objednávací automaty, navíc bez obrázků, je to peklo. Spíš tak obecně, že někdo třeba odsoudí japonskou kuchyni jako takovou, taky už jsem se s tím setkala. Jinak teda mě třeba nepřestává fascinovat, jak těžké to tu je pro vegetariány, nebo dokonce vegany.
Garfie A co je prosím tě to na té první fotce?
Ja bych si hrozně dala ty nudle s tím vajíčkem jako!
Karja Myslíš co je to za maso? Asi nějaké hovězí, ale my často objednáváme tak naslepo. :-) To žluté je dýně a ty bílé věci se mi nepodařilo identifikovat. Myslela jsem, že by to mohl být nějaký kořen něčeho...zkoušela jsem to syrové i opečené a bylo to hodně zvláštní, takové podivně žvýkavé.
Ty nudle byly skvělé, ale dost pálivé. :-)
Garfie to by bylo něco na našeho syna, ten by nesnědl nic. říkám mu, že je food autista, jí jen věci, který zná a nikdy nedá do pusy nic jinýho. zase dcera je rozdíl, ta sice taky jí velký kulový, ale aspoň ochutná a kdyžtak vyplivne
já bych se tam ujedla k prasknutí...
martek01 To je strašný utrpení, ale děti to mají často. Horší je, když to vydrží do dospělosti! :-)
Garfie Aha, hovězí, no já bych to nepoznala:-D
Garfie to je tak krásný!!! To prorostlý hovězí
ach, úplně mi vytanula chuť letního wagyu úletu. Já bych se v Japonsku najedla skvěle
teda kromě toho nedostatku ovoce
Karja Taky si nejsem jistá, ale asi jo. :-)
A dneska jsem byla navštívit jednu místní Češku a donesla jí jako dárek čerstvě upečený pecen chleba a udělala jí takovou radost, že mě to ještě teď hřeje na srdci! :-)
Karja Tipla bych si striploin. Ten tuk dodává masu na šťavnatosti a křehkosti, jak je jemně mramorovaný, tak i kraťounkou vysokotepelnou úpravou se rozpustí do masa. To se s naším libovým hovězím (nebo s flaksou) vůbec, ale vůbec nedá porovnávat! Tohle se rozpustí na jazyku jak dort a chuť tě vystřelí do masového nebe.
andulka01 To jsi napsala moc krásně a navíc úplně přesně! :-)
Garfie Děkuji! To víš, psát o jídle, to by mi šlo... ale vypotit články do firemních novin, to už je jiná, proto prokrastinuju tady ![]()
andulka01 Máš pracovat v restauraci! ![]()
Garfie Karja našle jsem tohle, odkaz na Beginner's Guide to Yakiniku ![]()
přečtu si to jako odměnu za hotové firemní noviny (takže až večer)
andulka01 Děkuju! Sakra, teď aby tam člověk fakt jel!:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje