Garfie ano, mořský ježek (ježovka jedlá) se loví a jí třeba v Chorvatsku. V dětství jsem tam byla s rodiči a jedním rodinným známým, biologem-dobrodruhem, který tyhle ježovky osobně nalovil a pak nám je připravil. Pro mě jako šestiletou holku to byl dost intenzivní zážitek ![]()
Postřehy z Japonska
Mohučanka No to věřím! ![]()
A když mluvíme o ježcích (teda ježovkách, jak správně píšeš, tady se všichni hrozně smáli, když jsem jim řekla, že o nich mluvíme jako "mořském ježkovi"), tak jsme byli na sushi. :-) Mořský ježek na dva způsoby.

A další zajímavé kousky.
Úhoř

širako a ponzu želé

Kachna!!!! ![]()

A taky pokračuje sakurové šílenství, prodávají se i nudle! :-)

A viděla jsem nádhernou sakuru u chrámu, ale zrovna se tam něco dělo, spousta taxíků, stráže u vchodu a tak, zkrátka nechtěla jsem tam zaclánět. Takže aspoň mizerná sakura u malinkého chrámu v sousedství. :-)

Garfie ano, ježovka jedlá nezapomenu asi nikdy
on nám je "připravil" hned jak je ulovil, na břehu mořském...
Mohučanka Garfie první dovolená v Chrovatsku v roce 1996 (??), na Istrii, v Umagu, leželi jsme na těch betonových molech, mě bylo 15. Vedle nás francouzi. Pán pravidelně lozil po těch šutrech, nosil maddame ty ježky. Ta vzala nožík, otevřela, srrrrk a měl ho tam
fuj
fuj
fuj
(jako, třeba to může být dobrý, ale po týhle vzpomínce to asi nezjistím)
No přesně takhle nám je připravil ten náš známý...ještě říkal, že by to chtělo pár kapek citronové šťávy. Některé vzpomínky opravdu utkvějí hluboko.
moora Jé, to je super! Ani jsem nevěděla, že si Hloucha nechal postavit takovou japonskou tori! :-)
A u nás v parku už to pomalu začíná! :-)

Garfie jak spolu holky hezky ladej
Garfie Jé, nezapomen nám zase vyfotit naši tělocvičnu, at máme takový čtvero ročních dob!
Garfie jaro je krásné období! Kolik je u vás stupňů? Tady ty Japonky vypadají, že tak dvacet, ale už jsem poučená, že jo![]()
Evaeva Těm táhne na padesát, to jsem si jistá!
Těžký to tu mám, těžký!
Máme tady teď tak 15-20 stupňů, koukám, že podobně jako u vás, tady jen k tomu pořád svítí sluníčko! (ehm, teda o víkendu, kdy se všude chystají hanami párty a měl by být peak v naší oblasti, hlásí 90% deště!
)
Garfie klid, já nemyslela věk, ale že jsou oblečené do dvaceti stupňů:) Máte trochu tepleji než my, tak snad se ten déšť opozdí a svátek sakur si užijete.
Evaeva Haha, jasně, nedávám pozor!
No ony jsou taky otužilý, já takhle polehku nebyla. Ale znáš to, na sluníčku je vedro, vlezeš do stínu a zima.
Garfie krasa!
Garfie Sakury jsou krásný, ale to jídlo, to jídlo :-).
Včera jsem si vyrazila, malé jídelní uličky na Shinjuku, jedné z nejmodernějších částí Tokya. :-)

A ještě jedna super restaurace a taky srdečný pozdrav od Godzily! ![]()

A na všechno tam dohlíží malinký chrám. Ten strom je sakura, ale ještě nekvete. :-(

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje