Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 08:47

Garfie uz rok ?! To neni mozny. Tak tedy dik za rok zajimavych zprav a poznatku a at jsou ty dalsi stastne!

Budete mit na dome taky rybu? Garfik by si ji zaslouzil!

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 08:51

Garfie takže gratuluju k prvnímu výročí 

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 09:39

Děkuji všem! Rybu máme, musím ji vyvěsit, ale jen takovou levnou verzi ze stojenáče. Stejně vypadá super, na to, že stála dvacku!

Probírám se tady ještě zbylými fotkami z prázdnin, ale na oslavu ročního výročí dostanete pandu!  Neteř ji hrozně chtěla vidět, tak jsme se vydali do Zoo, i když bylo mizerné počasí, vystáli si asi půlhodinovou frontu na pandu, měli na ni tři minuty...abychom o půl hodiny později přišli k pavilonu z druhé strany, přímo k výběhu, kde nebyla ani noha a panda nám předvela super divadlo! Sedla si na zem, okusovala bambus, vykoupala se v jezírku...no strávili jsme tam asi půl hodiny, radovali se jako malí a skoro plakali dojetím a nadšením, super to bylo! 

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 09:47

Garfie to je ale kus medvěda! hezkej ten výběh má

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 09:47
Reakce na Garfie:

na oslavu ročního výročí dostanete pandu!

​​Plyšák jako dárek....je krásná, jen si ji pomuchlat.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 14:32

Garfie to je hezký jak čučí z toho jezírka A má tam krásnou skalku!

Online Sweet Potato
39925 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:30
Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 00:00

Sweet Potato Zrovna mu dneska leje :-( A to jsem měla v plánu vyrazit do Tokya, mohli jsme se potkat! ;-)

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 00:47

A já tedy rychle při zpětném pohledu na prázdniny jídelní kategorii. :-)

Vítáme návštěvu :-)

Rámen na všechny způsoby:

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 00:50

U nudlí ještě chvilku zůstanu, tohle je maze, původně tchajwanské jídlo, jsou to jen nudle bez polívky, rozmíchají se všechny ingredience a vznikne z toho taková mazlavá hmota, moc dobré. K tomu dostanete do hrnku vývar a můžete si případně trochu nalít. Jsou dost ostré, proto, když dojíte, můžete si poručit v ceně ještě porci rýže, kterou vám dají do talíře a sníte ji se zbytky. 

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 00:53

Další nějaké střípky z moderní izakaye. Ze zajímavých věcí jsme tam měli syrová játra a syrové kuřecí maso...bylo tam víc zajímavých věcí, ale celkově jsem nějak zapomínala fotit. :-)

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 00:56

Tady je typický obědový set

A tady fast food po japonsku. :-)

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 00:57

A nakonec dvě speciality. Yakiniku, takové to korejské barbecue, kdy si grilujete přímo u stolu. Přistál nám krásný výběr masa s popisky na dřevěných cedulkách.

A na závěr se sluší a patří moučník! :-) Ze zeleného čaje....

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 05:23

A ještě mám takovou vtipnou historku....mysela jsem, že si tu žijeme tak nenápadně, nikdo o nás neví, sousedy ani neznáme...a pak tu včera večer zazvonil pošťák a pokusil se mi vnutit dopis pro Pedra Lopeze!

Offline brrr
12258 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 07:09

Garfie ještě, že tady je ráno. To totiž nemám hlad, kolem oběda by mě ty tvoje jídelní fotky pěkně štvaly

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 07:28

kdybych viděla pandu, tak bych si tam k ní sedla a plakala bych. dlouho.... moc děkuju za fotky

já málokomu něco závidím, ale tobě a celé rodině japonsko ano. vím, že to bylo těžký se tam dostat, zvykat si, ale ty zážitky máte na deset životů dopředu a hlavně i pro nás! upřímně ti děkuji

ale syrové kuřecí maso ti nezávidím...

Offline Myrtila
5183 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 08:25

martek01 Garfie Přesně, u toho syrového kuřecího mě poprvé napadlo, že to bych asi vynechala, jinak bych ochutnala všechno

A fotky pand jsou parádní, na té prostřední je vidět, že je to fakt medvěd, člověk všude vidí akorát fotky sedící roztomilé chlupaté kuličky, co se cpou listím, tohle je úplně jiný pohled. 

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 08:42

Myrtila martek01 Buďte v klidu, to syrové kuřecí jsem taky nedala. A syrová játra jsem ochutnala, ale jen tak symbolicky. 

Panda byla ňuňu, ale je to fakt medvěd, naštěstí bíložravec, takže pomuchlat by asi šla. :-) 

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 09:29

Garfie 

Já tě obdivuju, že si vzpomeneš jídlo nafotit ještě před konzumací - my si většinou na fotku vzpomeneme, až když jsou na talířích zbytky.

A jinak jsem si zvykla nelézt ráno do tohoto vlákna před snídaní - to je v případě takových gourmetských orgií čirý masochismus.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 09:35

jerry Ale to si právě vzpomenu málokdy!  Hlavně jak už to člověku přijde všechno normální. Nebýt andulka01, už snad ani nefotím!