Malenge to je teda hrozný!
My teď v posledních třech týdnech měli už druhou rýmu, teď to teda byla jen několikadenní záležitost, nejvíc to odneslo mimino. Ale jak jsem měli fakt dobrou zimu, tak mně to docela překvapuje.
Malenge to je teda hrozný!
My teď v posledních třech týdnech měli už druhou rýmu, teď to teda byla jen několikadenní záležitost, nejvíc to odneslo mimino. Ale jak jsem měli fakt dobrou zimu, tak mně to docela překvapuje.
Kamarádka na vyšší cholesterol měla Cholestmizin a prý se jí podle dalších odběrů srovnal. Já mám teda taky vysoký cholesterol, doktorka už mi vyhrožuje statinama, ale chci trošku zlepšit stravu a až pak jít na kontrolní odběry, třeba se to zlepší. Ten cholestmizin jsem si taky koupila, tak uvidím. O tom arterinu jsem doteď neslyšela. Nějaký ultrazvuk krkavice mi nenabízela ani náhodou.
Lamicka muz tedy mel dietu, ktera omezovala i zelenou zeleninu- brokolici, papriku..., nesmel lusteniny a maso samozrejme, predevsim cervene a vnitrnosti. Ale to uz mel dnu, ne jen zvysenou kys.moc
rozarka dekuji
Na cholesterol jsou prý dobré ovesné vločky a mandle, ale to už tu asi všichni stejně jí.
Dr. Max ať si prodává co chce, ale ať u toho nelže o účinných látkách a o tom, že prodává to samé co originální léčivo, když to co nabízí kolikrát je registované jenom jako doplněk. On teda lže jenom vystresovaným lidem u přepážek, na obalech předpokládám uvádí pravdu.
Potrebujem poradit s dvomi problémami:
1. asi za dva týžne pôjdem do narkózy. V predoperačných výšetreniach pozerám sa meria hemoglobín. Ja mám celý život anémiu. Ako veľmi súvisí hemoglobín s nedostatkom železa? Má zmysel sa teraz začať - zase raz - cpať železom (a mať z toho tráviace problémy), aleb to tak nefunguje? Môžu ma trebárs odmietnuť do tej narkózy dať?
2. úplne nesúvisiace - boli tu niekde cviky na haluxy, ale neviem ich nájst. máte nieč vyskúšané a osvedčené? mudím teraz raz do týždňa (raz!!!) nisiť lodičky a hrozne sa mi zhoršili.
Nemáte náhodou někdo zkušenost s intolerancí fruktózy?
Sweet Potato vlastní ne, ale známá mi vykládala svoje peripetie, než se jí ta intolerance potvrdila. Dost jí to změnilo život, byla štíhlá, teď je hodně hubená. Ale občas už může lehce zhřešit. A je to teda sakra velký omezení...
Tabea Zjistili to (taky po dlouhé době) dítěti mé známé. Zatím je to peklo. Vypadá to zatím, že může jíst skoro nic.
Tak hledáme jakékoli informace.
Sweet Potato mám se jí zkusit poptat, co jí a tak? Nebo odkazy, z čeho čerpala? Byly by teda německy, možná anglicky.
Tabea Odkazy by byly skvělé, moc děkuju.
Sweet Potato Ona je teda ještě navíc vegetariánka, to jsem předtím zapomněla napsat. Poradila tři knížky, že jsou v nich nejen recepty, ale i tipy. Autorka tý první má blog, ten je DE/EN https://fructopia.de/
V tý první fázi, než došlo k zlepšení, tak jedla hlavně brambory a máslem, celozrnnou rýži a celozrnne těstoviny. Teď už je to u ní ve stadiu, že někdy je jí delší dobu dobře a muže jist takřka normálně a někdy je to zas horší. U zeleniny je to prý jak semafor. Červená a oranžová barva blbý, zelená dobrý. Jen teda zelenina, co nadýmání (brokolice, cesnek) zase namáhání žaludek, takže ta zelená neplatí úplně bez omezení. 

Sweet Potato ještě prý ať pogoogluje, že jsou na internetu k najití tabulky se surovinami. Že si tím vypomáhá doteď.
Tabea Moc ti děkuju a tvé kamarádce také.
Ten hoch odjakživa v podstatě nejí maso, tak to je podobné.
slniecko ad anémie- záleží na tom, jakého je tvá anémie původu (byla jsi někdy dovyšetřená?), ale suplementace železem má určitě smysl. Nech si napsat preparát na recept od lékaře- železo v kombinaci s kyselinou listovou, podívej se na zkušenosti lidí- některé preparáty mohou být problematické na zažívání (častěji zácpa, u někoho průjem). Já nejčastěi píšu v čr Tardyferon Fol nebo Maltofer fol.
ďakujem!!!
Poslali ma na gastro na "hadičky" zhira aj zdola aby vulúčili nejaké vnútorné krvácanie a nakoniec to pripísali veľmi silnej menštruácii. Ale ja si pamätám od detstva, že som mala vždy málo železa a v rodine tety z maminej strany vždy s pobavením spomínajú, čo ktorej na železo predpisovali v detstve (hej, vrátane červeného vína)....tak aj neviem, či to nemôže byť proste dedičné?
Pripadne, dá sa ešte niečo vyšetriť?
Maltofer som mala a zle, skusim ešte to druhé, čo píšeš, lebo to s tým trávením je katastrofa.
Edit: ano, aj kyselinu listovú mám predpísanú
slniecko v takovém případě jsou endoskopie rozhodně na místě. Pokud bude vše v pořádku- a k tomu ti samozřejmě držím palce- bylo by fajn trochu pořešit tu menstruaci. Pokud by to nebylo proti mysli tělísko- dobrou službu udělá Mirena, nebo lze zkusit hormonální úpravu cyklu (gestageny- u nás např Duphaston)- Mirena by byla moje volba č.1, ale ani ten Duphaston není špatný. A nebo alespoň kyselinu tranexamovou (Exacyl) , která omezuje krvácení jakéhokoliv původu- pokud nemáš kontraindikaci.
marieu už to mam za sebou a všetko boli úplne ok, s tou menštruáciou je to beh na dlhu trať, HA nezvládam (=čítaj bliju z nej jak alík, aj keď vôbec netuším, čo to ten alík je;) ) pomalinky sa mi to upravuje so Sioforom, zatiaľ teda aspoň pravidelnosť - tam je viac hormonálnych problémiv, trestuhodne slovenskými endokrinológmi zanedbaných - ale už to, že viem, kedy to čakať a môcť si podľa toho upravovať termíny je neskutočná úľava.
Na ten Exacil sa kuknem, pokiaľ by nenol u nas, skúsim sa nejako poradiť (aj na ten Siofor mi musela internistka vypapierovať výnimku)
slniecko osobně bych zkusila tu Mirenu- hormonální zátěž je tam minimální- obsahuje jen gestagen, denně se uvolňuje nanomnosžtví a vstřebává se z největší části děložní sliznicí- do krve a tedy z celkovými účinky se ho dostane z těch nanogramů minimální množství. Výrazně redukuje krevní ztráty během menstruace, u téměř 80% žen vede až k vymizení menstruace. Což není škodlivé, jak některé mýty tvrdí. Otázka je, jestli bys předtím neměla mít histologickou verifikaci stran toho krvácení (tzn hysteroskopii nebo kyretáž), to se doporoučuje u všech žen nad 35 let u abnormálního děložního krvácení.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.