"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 25. března 2020 21:57

jerry přesně takhle to má kolegyně. Doma se dvěma dětma na prvním stupni, učí se s nimi, vaří, má homeoffice, takže pracuje a ještě dálkově studuje vysokou, dopisuje diplomku a měla by mít státnice. Manžel být doma nemůže, charakter jeho práce to neumožňuje. To je úplně na palici.

Offline Korsičanka blogger
13491 příspěvků moje polička 25. března 2020 22:00

continuity Neber si to tak. Co myslíš že dělají vědomostmi vůbec neobdaření rodiče?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. března 2020 22:16

Korsičanka já vůbec nevím. Jediná maminka napsala v zoufalství na třídní Facebook dotaz, jak to doma zvladaji ostatni. Tak se na ní buď sesypali, že co chce, všechno je super, nebo se přispěli s informacemi jak to krásné zvládají a co si vymýšlí. ( Nejlépe od osoby, která je doma za plný plat, ale nemusí pracovat a k tomu má doma babičku, která jim vsem uvaří). Pak jsem s ní mluvila a ona mi říkala, že když s někým mluvila osobně, tak si taky stěžoval (a to, co popisovali, rozhodně není zvládání výuky - napr. matka detem přepisuje učivo do sešitu ) akorát se to boji napsat nebo co. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 26. března 2020 07:56

Tak můj poslední komentář k výuce děti. Napsala jsem do školy dlouhý slušný email s navrhy, co by nám pomohlo a dostala předlouhou slusnou odpověď, proč nic z toho nejde udělat.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. března 2020 08:01

continuity ses svata zena, ja uz bych na ne vletela! 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 26. března 2020 08:06

rasaNori tak ona to moje dítě bude učit ještě dalsi dva roky, nechci ty vztahy úplně poslat do kopru.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 26. března 2020 08:13

rasaNori ja asi taky, ale imho lepsi to ignorovat continuity nasla bych detem jinou zabavu po zbytek"skolniho roku" a pri trose stesti se s ni potkate az v zari

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 26. března 2020 08:19

Já samozřejmě nevím, co continuity psala, ani jakou dostala odpověď. Jen že dlouhou a slušnou. Takže hned psát o startování a vlítávání na učitelku mi přijde poněkud přehnané. Těžko čekat, že přijde reakce "ano, dělám všechno špatně, okamžitě začnu podle vás"

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 26. března 2020 08:26

continuity prosimte, chodi deti vlastne na standardni "statni" zakladku? A ta skola (pred koronavirem) byla taky brana jako narocnejsi? Prijde mi to sileny. Dcera chodi na jakoze vyberovou zakladku (maji vic jazyku), ale uroven jsem si tedy predstavovala vyssi. Zalezi na uciteli, s tim soucasnym nedelaji bohuzel nic (mysleno uz pred virem a ted taky). 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. března 2020 08:28

Sweet Potato ja myslela ve vsi slusnosti :D

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 26. března 2020 08:38

EDITH4B U nás je to taky dost podobné. Zadání jednou týdně, nové ucivo vůbec, vše procvičování a opakování. Nové věci jen v aj, ale to jsou slovíčka, ne gramatika.

viktorka_od splavu Ignorovat? Jako učit dítě, že se školní povinnosti se neplní? Vždyť se to i normálně klasifikuje i teď.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:03

Sweet Potato Já treba prosila aby nám ukoly cislovala a poslala to všechno idealne na tyden předem, misto po kouskách, každý den něco a každý den v jiných casech a jiným kanálem. Já si to nutné potřebují naplánovat a sladit to s povinnostmi v práci. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:15

rasaNori vletět ve vší slušnosti, není to trochu oxymoron?

49359 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:23

continuity ty seš v tom teďka utopená a plácáš se v tom a nemáš čas se nadechnout a podívat se na to v klidu s odstupem, to je těžký... ale asi bych si to zkusila nejdřív srovnat v hlavě

o co mi jde? - o učitelku nebo o děti - o děti. ok učitelka mě nezajímá. co konkrétně pro ty děti chci?  aby se dostaly na víceletý gympl? nebo co je cílem toho horečného snažení ve škole? pokud tohle, tak bych si sehnala staré testy z příjimaček a jela podle nich okruhy co mají umět a ten způsob, jakým scio testuje. pokud je cílem něco jiného, šla bych za tím. ale za tím, co já chci/co považuju za dobré pro své děti. učitelce bych poslala odkaz na tu stránku mšmt co jsem postovala včera a sdělení, že mají děti omezený přístup i internetu a budou se zabývat jen tím co klasifikuje, ať ti to klidně posílá do mailu, že to jednou za týden zpracujete.

píšu co bych udělala já, ne že tohle máš udělat ty. tobě akorát navrhuju, aby sis to nějak promyslela a šla si za tím. pro děti imho poučný hodně - samozřejmě to nemůžeš rozhodovat bez nich. 

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:24

continuity Ty různé kanály jsou patrně důsledek toho, že se to učitelé taky učej za pochodu. Týdenní zadání - rozumím ti, pro někoho jiného by se to zas rovnalo týden na nic nesáhnout. Málo rodičů je tak důsledných jako ty.

Pro to další mne žádný argument ovšem taky nenapadá

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:29

moora kdybys znala meho otce, tak bys vedela co tim myslim. Ten to umi dokonale, a pritom je opravdu slusny a korektni. Skoda ze tohle jsem nezdedila

49359 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:32

moora není:-) rasaNori já přesně vim. mě to teda stojí hodně sil ale když to musí být, umím to.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:33

rasaNori Tak teď bys na ne mohla vletet leda tak po e-mailu....což continuity udělala, ne? 

jinak aby 8lety dite (to je 2.trida???) četlo kapitoly z malyho prince v angličtině, to mi přijde jako slusny sci-fi 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:34

Sweet Potato

Argument proti je hlavně to, že ona sama to tyden předem neví. 

ji třeba psala, že pracovní listy, které posílá si nemáme kde vytisknout. Jsou to soubory ve Wordu, které mají řádky vyznačené tečkami. Tak podle ní by to mělo jít vyplnit i na počítači. No jenomže to se ty tečky začnou posouvat, zlobí to a tak místo učení řešíme Word ( to uz nemluvím o tom, že na tom počítači bych měla pracovat já). Nebo může tu A4 celou přepsat do sešitu. 

Posle nový portál a napise instrukci: mělo by tam jít udělat to a to, mně se to sice nepovedlo, ale vy to jistě zvládnete. 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 26. března 2020 09:35
Reakce na continuity:

mělo by tam jít udělat to a to, mně se to sice nepovedlo, ale vy to jistě zvládnete.