"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 13. června 2023 14:04

andulka01 

Dáš pokoj!

DruI RoSa viktorka_od splavu 

Kopřivka nejsou tak velký fleky, ne? Mam to asi nějak podobně, ale bez puchejře vprostředku (našla jsem na netu): 

Vlastní ruku jsem teď předložila kolegyni pejskařce a ta pravila, že to blecha neni

continuity 

Antihistaminikum mám, byla jsem už tak před 14 dny u kožaře že si nevim rady - sice neporadil co mě žere, ale napsal mi něco jako Zyrtec (akorát to neni oblbovák)... a to mi pomáhá! Škoda že jsem to zrovna dneska, když skoro lezu po zdi, nechala doma!

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 13. června 2023 14:05

Jo kolegyně tipovala mravence... no mam na balkóně, ale rozhodně ne v posteli, a na balkóně se neválím...

Offline DruI
5507 příspěvků moje polička 13. června 2023 14:28

barbucha No, mně se právě před pár lety takovéhle velké fleky udělaly. Nejdřív jsem taky přemýšlela, co mě sakra poštípalo, ale když jsem se takhle osypala po celém těle, tak jsem navštívila kožní a vyfasovala diagnózu alergická reakce. Takže sice nevím, jestli se těmhle flekům říká kopřivka, ale alergická reakce to být může.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 13. června 2023 14:41

DruI 

Beru všechno, hlavně ať to nejsou blechy

Online continuity
42338 příspěvků moje polička 13. června 2023 14:47

barbucha u blech a obecně u hmyzu poznáš ten stred, který je krvavý nebo alespoň vidíš tu dírku. 

Když je to jen flek a ještě nepravidelný, bude to alergie. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 13. června 2023 17:01

barbuchato mi taky přijde jako kopřivka. Ty antihistaminika se dost vylepšily, už neuspávají. A namazat to Fenistilem by mohlo pomoct proti svědění.

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 13. června 2023 17:12

Na komáry a vůbec ty kousací noční hmyz mohu doporučit takové to modré světlo. Geniální vynález. Elektrický lapač hmyzu.

Online Karja
44220 příspěvků moje polička 13. června 2023 18:39

barbucha Tak tohle jsem měla jednou z vlaku. Štěnice. 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 13. června 2023 19:00

Karja Tak to jsi vytáhla těžký kalibr :-). barbucha bude ještě ráda za blechy :-)).

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 13. června 2023 20:07

Karja ty sem nenos ani omylem

Online Karja
44220 příspěvků moje polička 13. června 2023 20:08

999 Tohle blecha není, měla jsem tu čest. Hlavně blecha bývá vidět, když skočí na člověka.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. června 2023 21:46

Karja ja som tu nechcela nic naznacovat, ty si to vybalila rovno

Offline jerry
11041 příspěvků moje polička 13. června 2023 22:04

Od štěnic jsou lehce oteklé štípance, takové menší pupence, barbucha má na sobě fleky a la alergická reakce. 

Neděste ji, chuděru, nebo se jí štandopede doma v ložnici opravdu objeví hejno štěnic v doprovodu stáda blech

Online Karja
44220 příspěvků moje polička 13. června 2023 22:35

jerry Tak v tom případě je to prostě cucflek. Ať si to vysvětluje jak chce. 

Online Karja
44220 příspěvků moje polička 13. června 2023 22:36

barbucha Hele takovéhle fleky mívala ta moje dcera, ale nesvědilo ji to vůbec. Neskrabala se teda. Ale byla protivná. Ji to teda vždycky se objevilo a pak zmizelo, někdy 10, někdy 1. A byla to alergická reakce, přispi se na noc fenistilem a uvidíš, co z toho bude. 

Offline jerry
11041 příspěvků moje polička 13. června 2023 22:57

Karja 

Cucflek

Offline Garfie
28253 příspěvků moje polička 14. června 2023 00:22

barbucha Já ti teda neporadím, ale přidám historku, kdysi jsem se z Itálie vrátila s podobným flekem na ruce, byl jen jeden, taky jsem myslela, že mě něco štíplo, ale bolelo to strašně, nemohla jsem na tom mít ani žádný oblečení, už vůbec žádnou umělinu. Vůbec to nemizelo, nakonec jsem skončila na kožním, doktorka byla úplně bezradná a nakonec mi předepsala nějakou kortikoidovou mast. Ta pomohla, ale dodnes mám na tom místě takovou tenčí kůži, nebo jak to říct, zvrásněnou, prostě jde poznat, kde to bylo. Fakt zvláštní. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 14. června 2023 00:30

Renusatko stes Vari děkuji ... pokud jste dlouho v registru a nic se neděje, buďte rády! Vaše bílokrvinkové dvojče je zdravé

Offline Mulen
4965 příspěvků moje polička 14. června 2023 09:03

máte někdo zkušenost s podporou Avastu? Muž prodlužoval předplatné, platba se strhla a nic, žádný potvrzující mail nepřišel, už je to skoro dva týdny. Psala jsem  (včera podruhé) na podporu a taky ticho po pěšině.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 14. června 2023 09:42
Reakce na Karja:

barbucha Tak tohle jsem měla jednou z vlaku. Štěnice. 

​Tyvole!!!!!

Ale štěnice jsou velký, ty bych někde zahlídla! Navíc jak jsem tak študovala ty internety, kousnutí štěnice bolí a je krvavý... já teda nic, nic necejtím a kdovíjak dlouho trvá než to zrudne a začne svědit.

Cucflek můžu rovněž vyloučit - kdo by mě vokusoval na ruce?!

continuity jerry 

No alergie, oukej... ale jako na co? Na jinak neškodný kousnutí? Je mi divný, že to mam na jedný noze (tam už to vybledlo) a na jedný ruce (jak kdyby mi něco vlezlo pod rukáv)... Alergii bych předpokládala vysetou po celým těle...

Svědí to ale děsně, včera jsem si vzala to antihistaminikum rovnou dvakrát, abych vůbec přežila, a jsem z toho hrozně unavená a celá rozhozená...

Potřebovala bych najít nějakýho fakt odborníka na hmyzáky resp. jejich kousnutí, a nějak to vyřešit. Boss je na služebce a ani předtím moc zájmu neprojevil, kožař mi napsal ty antihistaminika akorát a víc se taky nestaral... všichni na mě kašlou... kdybych rovnou vypustila duši nikdo ani nemrkne... jsem největší chudák na celým světě... bééééééééé...