"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 15:47

Kammila nebo ani nemusi vyvarovat, staci kdyz zere (obed uvareny v deset vecer na zitra uz tam rano v sest neni

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 15:49

Kammila nebo ani nemusi vyvarovat, staci kdyz zere (obed uvareny v deset vecer na zitra uz tam rano v sest neni

​jo to taky znám

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 16:55

Dadoo no ke mně geis..

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 18:21

K nám vozí hm dpd. 

Offline Tak Betty
6143 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 09:09

Moje uggy strašně klouzou, nemáte někdo tip čím je nastrikat nebo namazat? Něco z domácích zdrojů. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. ledna 2021 10:06

Prosím o tip na nano šátek nebo nakrčnik, aby byl prací. Díky 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 10:19

Chtěla bych se prosím zeptat, máme nárok na vrácení zálohy za pronajatou soukromou chalupu na jarní prázdniny, když je to teď zakázané? Měli jsme jet dvě rodiny a objednávali to už v létě.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 10:21

nonemy Myslím, že chalupy do toho nespadly. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 11:48

nonemy 

Pronájem objektu (musí být ale jedna rodina max.) zakázanej nebyl. Na rozdíl od ubytovacích služeb (hotel apod.).

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 12:16

Tak Betty obavam se, ze nic nepomuze. Moje taky klouzou

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 13:33

Lamicka barbucha aha, děkuji, už v tom mám chaos. Máme jet až poslední týden v únoru, tak uvidíme 

Edit: A teď ještě vidím, ze píšeš jedna rodina, ale my jsme dvě.  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2021 13:56

nonemy ale povolené je to jen na smlouvu o pronájmu ne na ubytovací. Zkoušela si se ptát, jestli vám to nepředvedou na léto nebo příští rok? My máme jet první týden v březnu, sice taky do chalupy, ale je to součást resortu, takže s tím moc nepočítám. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 14:59

Evaeva moc těm smlouvám nerozumím, ale myslím, ze to je pronájem. Je to soukroma chalupa, nikdo v ní nebydlí a je na samotě. Ale převod na další rok by přinejhorším asi šel. Zatím jen zjišťuji info, s majiteli jsme zatím nemluvili. V této době se vše tak rychle mění, pořád jsme doufali, ze pojedeme.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 15:02

Tak Betty Uggy mi taky kloužou. Proti klouzání exitují protiskluzové návleky/nesmeky a to není teda nic estetického. A asi budou jen na pevnou botu.

Ale fungují skvěle. měla jsem je na pohory do hor, když jsem nosila dceru.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2021 15:11

nonemy já těm smlouvám taky vůbec nerozumím, ani nechápu, jaký je v tom rozdíl z hlediska epidemie.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 15:23

Tuším razorblade má warmer mikinu od cityfolklore, mohla bys mi prosím napsat, jakou máš velikost a jak jsi spokojená? píší u ní, že m/l je spíš pro muže (l/xl), ale modelka je stejně vysoká jako já a má stejnou velikost a má tu větší variantu, tak tápu, mám i docela dlouhé ruce, tak jestli vzít větší, jestli v tom nebudu úplně utopená  

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 15:27

Evaeva mně to dává smysl - i když netvrdím že takhle to je opravdu myšleno, jelikož většina těch zákazů mi smysl nedává - tak, že když jde o ubytování s obsluhou, jídlem atd, tzn se můžete vzájemně nakazit se zaměstnanci nebo majiteli a pak nákazu dál šířit přes další ubytované, tak je to zakázáno. když si jen zajedeš do prázdné chalupy tak nikoho nenakazíš tudíž je to povoleno... pokud jde o tu druhou rodinu, řídila bych se hlavně tím, jestli se běžně stýkáte, pokud jo tak je to asi dost jedno 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 15:27

nonemy Obávám se, že ne, pronájmy zůstaly povolené, ale správně byste měli jet jen jedna rodina. Pokud se běžně stýkáte, já bych na vašem místě asi jela, zvlášť pokud je to na samotě. Pokud jet nechcete, tak se zkuste domluvit s majitelem, myslím, že by možná i pronajal chatu někomu jinému, teď jdou docela na dračku, takže třeba bude ochotný k nějaké domluvě, případně tomu přesunutí na jindy. 

Offline mirajo
2664 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 15:32

nonemy Máme objednáno podobně, na poslední týden v únoru a zatím vyčkáváme. Rozdíl jen v tom, že jedeme opravdu jen 1 rodina, jinak taky samota u lesa.

Taky jsem to pochopila, že smlouva by měla být na pronájem /epidemiologický rozdíl žádný/, ale jezdíme na různá místa tímhle způsobem už několik let a nikdy s námi nikdo žádnou smlouvu na týden pobytu nesepisoval, proběhla jen účtenka. Myslím, že v tuto chvíli nikdo není povinen zálohu vrátit ani pobyt převést na jindy, ale může to být jeho dobrá vůle, že to udělá. Pokud by zakázali přesun lidí mezi kraji, tak už to bude asi jasné. 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 15:33

viktorka_od splavu Je to dost jedno, souhlasím, ale občas bývají zbytečně agilní sousedi. Moje kamarádka má takhle blízké přátele, prakticky celou dobu pandemie jezdí pravidelně k nim na chalupu do Beskyd a sousedi na ně už 2x volali policii.