Mně brejle slušej, když si je zkouším v obchodě. Když ale do nich vsaděj těch mých minus 6 dioptrií, je celkem fuk, jaký obroučky jsem vybrala. :)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Potrefenáhusa Já jsem kdysi, než mě přešlo zpovýkaný období, nosila nedioptrický, takže i vím jaký chci.
Kokoska Děkuju, já obvykle odměřenější lidi vítám, jak ve zdravotnictví, tak ve službách, to pro mě není překážka![]()
Kokoska Tam dokonce píšou, že přijímají nové pacienty. Děkuji, asi se objednám.
Mutziputzi Stará Stanová Kůže Docet Souček dlouhá léta pracoval na Vinohradech v nemocnici, začal k němu chodit táta se šedým zákalem a stařeckou degenerací makuly. A moc hezky se o něj stará, je na něj vlídnej, i když díky vysokému věku to s tátou není úplně jednoduché. Takže jsme za ním přešli, když se udělal pro sebe. Já jsem tam začala chodit taky, když se můj očař odstěhoval z Prahy.
Mutziputzi Já bych se nebála ani té optiky, dcera absolvovala návštěvu u lékaře a s papírem šla do optiky. Tam ji nabídli ještě spřesňující vyšetření (trvalo hodinu, narozdíl od pár minut u lékaře) a dioptrie byly trochu jiné. Vzhledem k podrobnému měření si to nechala udělat podle nich a je spokojená.
Jinak třeba Eye Eye V Jámě má i svého doktora, takže pokud chceš, nejdřív tě vyšetří...
999 To mám za rohem, děkuju
Jsem právě slyšela názor, že v optice ti dají co naměří a měří to přístroje, asi není co zkazit, ale lékař posoudí vadu, případně kombinaci vad a dá ti brýle optimální i pro zpomalení případné progrese, o něco málo slabší třeba, aby se oko pořád trénovalo, nevím, nikdy jsem to nemusela řešit, ale už na mě došlo![]()
Máte prosím někdo zkušenost s praním Stan Smith (koženými) v pračce? Jsem líná drhnout je ručně...
Mutziputzi Bych to utřídila tak, u lékaře ti posoudí i ty ostatní vady. Slabší "Brýle pro zpomalování progrese" jsem kdysi zažila, blbost, jen jsem přes ně blbě viděla, bolela mě hlava atd. V optice mi měřili přístrojema i pak těma zandavacíma sklíčkama i skrz můj osobní dojem, stejně jako u lékaře.
Mutziputzi Mně jeden doktor nedávno řekl, že pokud ještě nemám brýle na blízko, tak už deset let přesluhuju... Tak jsem začala obcházet optiky, abych věděla, co mi sluší, až to přijde...
.
itinka Já vyprala v pračce Stan Smith stříbrňáky (dokonce bych řekla, že jsou koženkové) a nic se jim nestalo...
Mutziputzi Moje osobní zkušenost s optikou je, že mi tam změřili o čtvrt dioptrie víc, než mi předtim i potom změřil doktor (dva různí doktoři). Jako žádná tragédie, ale víc věřím doktorovi. A navíc doktor kontroluje i další případný vady a nemoci, který třeba člověk sám nepostřehne, protože "nebolí".
(Vidím, že ty píšeš, že chceš k doktorovi, to jen obecně k těm radám, že stačí optika.)
Mutziputzi Pokud jste ještě nikdy nebo už dlouho na očním nebyla, šla bych nejdřív k doktorovi. Změří tlak, koukne na oční pozadí, případně zjistí, jestli nepotřebujete nějakou korekci kvůli astigmatismu atd.
Kokoska No jednoznačně, psala jsem![]()
coralline Mně vždycky po naměření těch dioptrií zkoušeli s těmi zaklapovacími dioptrickými sklíčky různé hodnoty kolem, protože každý člověk to může subjektivně pociťovat jinak. No a taky může být důležité, aby člověk po korekci oběma očima viděl stejně dobře nebo lépe tím vedoucím, jinak se mi motá hlava, dělá špatně, atakpodobně.
Mutziputzi Hlavně si pak dobře vyberte optiku, jedny brýle jsem si nechala dělat v Grand Optical a nedopadlo to dobře.
Kokoska Doporučujete nějakou? Ani v tom se nevyznám
Kokoska To říká moje máma taky. Spletli se v dioptriích o desetinnou čárku...
Mně tam nikdy nepopletli nic, ale to neznamená, že je nějak chválím - prostě jsou blízko, udělají to rychle a většinou si tam něco vyberu. Určitě na mnoha místech mají daleko lepší výběr.
Mutziputzi Předtím mi dělali dvoje v Horus optik, ještě taky měřili a shodli se s doktorem. Ty byly oboje OK. Ale spíš záleží, kdo ty čočky dělá, na koho natrefíte.
Stará Stanová Kůže Já jsem chtěla bezrámečkové Minimy, to právě v tom Horusu vedou v dost dobrém výběru. V GO jsem se nechala nachytat na tu akci, jak s věkem snižujou cenu, šlo mi o druhé brýle, abych pořád nemusela nosit z přízemí do patra a opačně. Tak jsem se nachytala na slevu. Jako číst se v nich dá, ale nějak to není ono. Už uvažuju o výměně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.