viktorka_od splavu já ji kdysi vařila podle máminy kuchařky naší vesnice a cajk..ale maso bych teda rozhodně v omáčce nedusila
to už nebude ta pravá rajská ![]()
Stěžovací vlákno
Ounz já fakt nevim jaká je "pravá", u nás doma se, pssst
dělala s vařeným vajíčkem, každopádně na takovou žádný recept nepotřebuju. tenhle se mi líbí hodně, určitě to zkusím http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/457-rajska-omacka-s-varenym-hovezim-masem/ (kromě skořice teda, tu jsem vyzkoušela a nechutná, u nás se dává jen hřebíček+ostatní jmenované)
Potrefenáhusa Robievam túto 5 ingredient tomato soup a je skvelá a jednoduchá.
stezuju si,ze me dnes chtel v metru pustit jeden mladik sednout.A cely den se utesuji,ze byl jen mimoradne slusny nebo,ze ze sympaticnosti,ne,ze vypadam tak stare.![]()
Zarinya Hahaha, ja si myslim, ze fakt ze slusnosti;-). Prece jen tobe se pred dvaceti lety v tom metru taky lip stalo nez ted ne? Tak treba je mladik chytrej a uz si.to uvedomuje.
viktorka_od splavu tak dej vědět jaká je, pak. Já s vejcem koprovku, rajskou s kolínkama (a klidně bez masa) ![]()
Karja dekuju si mila.:-)Ale koleno me boli.![]()
Ounz rajskou s těstovinama nepozřu. teda tu klasickou českou. tu můžu normálně samotnou, jím to lžicí z misky:-) kolínka
"českou" koprovku nepozřu vůbec. ten odér vařenýho mlíka.. uf naštěstí jsem si vytunila vlastní verzi, protože furt mám nějaký strávníky kteří ji vyžadujou:-/ jak vyzkouším určitě se ozvu, voni po mně taky imrvere chcou tu s masem a zatim nebyli úspěšní
prozatím jsem za uplně nejgeniálnější kombinaci považovala rajskou s plněnýma paprikama (bez rýže prosim)
Zarinya šikovnej chlapec, poznal že tě bolí koleno!:-))
viktorka_od splavu samotnou rajskou nejim já,postrádá to smysl. A koprovku s mléčným oparem neznam..
Ounz Ja mám rada rajskú s mrveničkou. Teda mala som rada :D
paktofonika co je mrvenička?
viktorka_od splavu Cestovina. Cesto sa strúha na strúhadle. Dávala som ju len do paradajkovej polievky alebo do vianočnej kapustnice.

paktofonika aha, drobení do polívky, to znám, to je moc dobrý!
Ounz Potrefenáhusa Já podle Vaňka rajskou vařím a vládne u nás spokojenost. Akorát je pravda, že ty poměry moc nedodržuju a cukr s octem tam mrskám od oka podle chuti.
viktorka_od splavu Nedáváš ocet ani do čočky na kyselo? ![]()
paktofonika Není táto cestovina prostě kapání do polévky? ![]()
whiskas My jsme tyhle "cestoviny" dělali z nudlového těsta, když se nám nechtělo vyvalovat placky a krájet se s nudlema. Strouhalo se to na struhadle s velkýma dírama.
Kokoska Díky
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.