coralline
mám ho pri kuchynskej linke a je na trase terasa - kuchyna. Najčastejšie na nomleží Elzička a hned potom obe kočky. Je tklaný vlnený, taklže v polovici táýdna vyklepem a dam ho čistou stranou hore a potom o dva dni operiem. Je to uplne takmer bez námahy a ešte to dobre vyzerá. A stojím bosky na príjemnom. Nevravím ked je kopa blata alebo čo ja viem čo, v gumákoch po nom nechodíme. Vtedy je vlastne terasa zatvorená.
Stěžovací vlákno
Garfie Ty už máš po 40tke? Doteraz som ťa nemala zaradenú pretože som nevedela kam, no akosi sa mi to tvoje po 40tke aj tak nezdá ![]()
Garfie Se svatbou to mám podobně, být na mě, tak bych se nevdávala, ale ten důvod pro mě byl, že o to muž hodně stál, a zpětně musím říct, že tak úplně blbej nápad to nebyl :-).
Přepokládám, že v Japonsku asi se zouváním problém není, že? Jsem si vzpomněla, že v Thajsku jsme se zouvali i v některých obchodech.
Stará Stanová Kůže pokud to manželovi někdo dá, tak na to nárok nemáš, možná to tady někde už padlo, mám do konce spoustu stran...
Som vydatá 32 rokov, decká nie su zosobášení. Je mi jedno kto to ako má, ale ani by ma nenapadlo nikoho odsudzovat že sa sobáši, alebo žije "nadivoko". Ich volba.
Garfie teeda, ja som ti o desat rokov myslela menej podla fotiek.
Zina A na základe čoho si usúdila že to nebol blbý nápad. Čo sa zmenilo?
Janulik03 paktofonika Děkuju, vy jste zlaté! :-) Já se taky o těch deset let mladší cítím ![]()
Zina V Japonsku se zouvá všude, doma automaticky, v onsenech, v restauracích, v některých tradičních obchodech taky, na záchod se přezouvají, no úplná zouvací kultura! :-) Proto taky Japonky často nosí větší boty...jo a zouvají se ve zkušebních kabinkách! to bych tady zavedla hned!
Zina Mám to podobně - nabízím nezouvejte se, těm, co se zují, nabídnu přezutí. Dole je všude dlažba, v zimě topí, v létě spíš studí, do patra návštěvy obvykle nechodí. Sama se obvykle ráda zuju, pokud někde nejsem jen na otočku.
Asi bych nevydržela být celý den vevnitř (v práci třeba) ve venkovních botách, hlavně zimních,
Garfie Se svatbou to mám podobně, být na mě, tak bych se nevdávala, ale ten důvod pro mě byl, že o to muž hodně stál, a zpětně musím říct, že tak úplně blbej nápad to nebyl :-).
tak to bylo i u nás a taky jsem ráda (a nejde o peníze/rozvod nebo tak)
Sweet Potato Ja s tim mam prave taky problem. Je mi neprijemne byt vevnitr ve venkovnich botach. Z toho duvodu nerada chodim na navstevy tam, kde hostitele trvaji tom, abych se nezouvala.
Doma se zouvam a priznam se, ze chodit po byte ve venkovnich botach se mi hrozne prici. V tomhle jsem se mistnim zvyklostem neprizpusobila ![]()
MP Marge Já byla dost vzteklá, když u dcery na gymplu v tomto směru vyhlásili “čiň, co chceš.” To, že se celý den radostně paří v botách, se mi dost ekluje. Navíc základka se ve stejných prostorách přezouvat musí (měla by).
Sweet Potato no a synova stredni vubec nema satny, jsou cely den v botach i v zime a bundy maji ve tride, kdyz meni ucebny tahaji to s sebou
jinak ja se behem dne nekolikrat prezouvam, v jednech botach bych nevydrzela, ale hrozne me stve, kdyz musim boty pracne rozepinat ruzne snerovat atd, hlavne nekde na navsteve kde pritom na me nejlepe cumi pet lidi. brrrr. do japonska nejedu!;-)
Já se nemůžu zbavit pocitu, že ta západní zouvací praxe se líp provozuje tam, kde jsou ulice opravdu čisté, což u nás ještě není tak úplně zvykem
Když si představím, jak někdo chodí po holešovických chodnících pos.... od psů, tak i když nepřijde zrovna s našlápnutým dárečkem, docela se mi to ekluje. Teď jsem teda dlouho v Holešovicích nebyla, tak nevím, jestli už se to tam nezlepšilo, snad jo.
Jinak bych se v tomhle řídila názorem paní domu a teď to schytám od genderové policie ![]()
viktorka_od splavu Jako je to na palici, musíš tomu prostě přizpůsobit boty. Já si vždycky do Japonska beru nějaké slip on boty nebo nazouváky v létě. Tak oni historicky nosili jen ty dřeváky, tak to bylo jednoduché :-/ často i dnes, když jsi v nějakém původním hotelu, tak ti při příjezdu odnesou boty úplně pryč-a ty uvnitř nosíš papuče a na ven dřeváky (popř gumáky za deště), které jsou nachystané u vchodu. Můžeš si pochopitelně říct o vlastní boty, ale nemusíš :-)
Garfie som si uvedomila, ze som nikdy neobula papuce ponukane na navsteve. Gumaky si neviem ani len predstavit obut po niekom. V tomto som divna. Je fakt, ze sa nenapijem po nikom, ani po detoch, nrpouzijem lyzicku po nikom pouzitu a nikdy by som po nikom nedojedla. ![]()
Garfie som si uvedomila, ze som nikdy neobula papuce ponukane na navsteve. Gumaky si neviem ani len predstavit obut po niekom. V tomto som divna. Je fakt, ze sa nenapijem po nikom, ani po detoch, nrpouzijem lyzicku po nikom pouzitu a nikdy by som po nikom nedojedla. ![]()
Janulik03 nie si divná. Ani ja nie som schopná používať "hosťovské papuče".
Garfie Chápu, že musíš dodržovat obuvní kázeň uvnitř toho hotelu, jejich hotel, jejich pravidla. Ale proč ti předpisují, co máš nosit venku. Nebo se tím myslí zahrada u domu, veranda apod.?
Janulik03 nechtějte vědět, co já si v těch "papučích pro hosty" představuju... na nohy bych to nevzala, chodím radši bosá, s tím opravdu nemám problém.
dynda No neviem ako v Holešoviciach ale minule som sa pohybovala v okolí Václ. a toľko exkrementov u nás neuvidím ani za celý mesiac. Bola som trochu v šoku, myslela som že to ľudia (hlavne v takto frekventovaných oblastiach kde sú na očiach ) zbierajú viac ako na takom obyč sídlisku v menšom meste kde predsa len dotyčný nieje tak na očiach. No hanba by mi bola nechať to uprostred chodníku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články