Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline moora
8619 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:11

Candance 2. čip během 4 dnů? moc tlapkám, jsem si vzpomněla na svého syna, kdy jsme kupovali každý týden  zimní čepici, občas dorazil ze školy bez bundy či aktovky a nakonec mu paní učitelka přidělila spolužačku, která měla za úkol zkontrolovat, že ze školy odchází se vším, s čím přišel.

takže, když nedávno přišel a dožadoval se rodného listu, všech vysvědčení a VŠ diplomu, pouštěla jsem je z ruky velmi velmi nerada

Online continuity
41799 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:17

Candance dej jí to na šňůrku na krk. Oni s tím chodí na oběd a když to má jenom v ruce, tak to někde spíš zapomene. 

Naše starší, kdyz byla prvňačka, tak neztratila ani pastelku. Zato teď něco hledáme pořád.

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:24

JanieB tak to ted udelate pro 99 nejblizsich a pristi leto pro tech 200 kamaradu, sousedu a vzdalenejsich pribuznych.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:25

Jos Evaeva Myrtila 711990 hele, co to tady slyším -jakej praktik, jaký ekg? mě gyn nikam neposlala, ani k tomu zubaři. Tam teda jdu přespříští týden, ale objednala jsem se sama. V červenci jsem u praktika shodou okolností po sto letech byla s virózou, ale taky nic neříkala.  

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:27

moora Já jsem si tuhle při předání rodného listu, očkovacího průkazu a vysvědčení nechala od dcery podepsat prohlášení, že to převzala. Diplom už si někde ztratila sama, ten už mi rukama neprošel.

Ehm, píše ta, co tři roky hledala vlastní rodný list, aby si nakonec nechala udělat duplikát a ihned poté našla originál v obálce nadepsané Rodné listy, do které se dívala nejmíň stokrát

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:30

Ava A pediatr tři mesice před porodem (v Praze)

Offline Myrtila
5085 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:45

Ava Je dobry to tu cist, co?  S pediatrem ma Potrefenáhusa pravdu, i tady v nasem druhem konci republiky je pry ctvrt roku pred porodem nejvyssi cas to resit (ehm, taky jsem to do tohoto ctvrtka nevedela, nastesti nase mistni detska jeste bere, takze mi to vyslo na prvni telefonat).

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:46

Potrefenáhusa toho máme, to mi přijde logicky,že si ho člověk shání sám a před porodem. Ale kdybych měla jít na nějaký vyšetření,tak očekávám,že mě pošle gyn. Iniciativně jsem si teda sama nic neshanela. Proto mě to teď zarazilo..  Že by byly takový rozdíly v povinných vyšetřeních mezi Prahou a Brnem? třeba to k nám ještě nedorazilo...

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:54

Ava Já už jsem těhotná byla hodně dávno, ale nějaké vyjádření od praktika, že můžu případně absolvovat sekci, jsem v průkazce mít musela. A to mi žádná nehrozila, takže to bylo opravdu v rámci předporodního vyšetření.

EDIT: zubaře 2x

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:56

Ava Tak jako povinny, vono dneska povinny není nic. 
v Praze je asi největší brutus registrace do porodnice a narvat se někam na prvotrimestralni screening ještě s pomalu nezaschnutym počuraným papirkem 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 14:58

Renusatko Tak s tou sekci nikdy nevíš, ne, jestli třeba nehrozí 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 15:00

Potrefenáhusa To jo, ale že by mě poslal gynekolog třeba kvůli plánované (tak jsem to myslela).

Edit: Ono stejně kdyby to byla nutnost, tak nikdo asi nebude řešit, co napsal praktik a bude se to řešit na místě.

Offline JanieB
541 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 15:05

Makara Právě já jsem to vyloženě naplánovala pro necelou stovku se vším všudy, druhé kolo ani nebude třeba, ale aby vyšla aspoň ta stovka <3

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 15:06

Potrefenáhusa já vím, že vy v Praze nevíte coby u nás se registrace vůbec nevedou, naštěstí, ta pražská praxe je děsivá. Vím,že povinný není nic, ale překvapilo mě,že to tady slyším poprvé. No, rozhodně ale nikam sama nepujdu, na to jsem moc líná a flegmatická. Kdyby to bylo jo nutný, tak se to nějak vyřeší. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 15:09

Ava já V Brně měla absolvovat praktika (bez EKG) , kvůli špatnému zraku očaře a zubaře.  U zubaře jsem byla na začátku těhotenství kdy jsem neměla prukazku a gyndarka na mě koulela očima pri každé návštěvě až jsem skoro myslela že mě bez toho razítka nenechá porodit. 

Za to pri druhém těhotenství mě zapomnela poslat na cukrovku. 

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 15:29

continuity ona to ztratila i s tou snurkou a plysovym priveskem.

Ta starsi nikdy nikdy nic neztratila. A ted obe tvrdi, ze ze skoly s tim cipem odesla. Coz je ta horsi varianta.

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 16:14

JanieB 

Určitě to vyjde! Za měsíc se vdává moje nejlbižší kamarádka, a já usilovně držím palce, ať to konečně vyjde bez problémů, protože kvůli covidu už svatbu jednnou přesouvali.

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 16:28

Candance Že něco tvrdí, ještě vůbec nic neznamená.

Právě jsem našla děťátkovu ztracenou lítačku. Samozřejmě tam, kde usilovně hledalo. (Divné na tom je, že vyplavala dřív, než jsem vyřídila novou.)

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 16:30

Ava 

Z mý zkušenosti je ta osvěta těhotných ohledně prevencí dost bídná. Do pražský ordinace se mi těhotný dostanou nejčastěji nejdřív ve druhým trimestru po letech nechození k ZL. Tím pádem nemám ani rtg snímky, které ale v těhotenství rutinně neděláme, takže kromě viditelných patologií (který se často nestihnou do porodu vyřešit) může v puse číhat ještě x dalších problémů. Osobně jsem si před plánovaným těhotenstvím zašla na prevenci jak na gynekologii, tak na stomatologii. Poprosila jsem svoji gynekoložku, aby pacientky, který projeví přání brzo otěhotnět posílala preventivně k zubaři rovnou. Pojišťovny hradí až 3 prevence v těhotenství, pokud se tam žena dostane hned zkraje gravidity.

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. zaří 2020 16:39

Ava Povinne neni absolutne nic, jen doporucene. Me gyn taky nikam neposlala, zubar byl z vlastni iniciativy, hematolog taky a ekg nataci gyn u sebe (chodi tam internistka na par hodin). K sekci je vyjadreni PL lepsi, ale jaksi z podstaty veci se musi udelat a na anesteziol. ambulanci na nem netrvam, ekg se strndardne dela az nad 40 let a odbery udela porodnice sama vcetne krevni skupiny (nikdo neveri prukazce). Praha je specificka ve vsem . Ty registrace jsou priserne, u nas na ,,severu" staci nekdy na konci tehotenstvi proste zavolat a je to. A skrining jsem taky nevedela, ze je problem, me v gennetu v LBC vzali bez problemu. No a pediatr...tam pomohl az titul MUDr., coz mi trochu vadi, ale najednou jim nevadilo ani to, ze budu prvni tydny jinde a prijdu az na pozdejsi kontroly (mam to daleko od rodicu)...